Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Îmbuteliatorul de apă minerală Apemin Zizin construieşte o nouă fabrică la Braşov

Producătorul de apă minerală Apemin Zizin vrea să cumpere un teren de 13.000 metri pătraţi în comuna Tărlungeni (judeţul Braşov) pentru a con­strui o nouă fa­brică în condiţiile în care actuala fabrică nu mai permite dezvoltarea companiei prin mărirea capacităţii de producţie, conform datelor din Monitorul Oficial consultate de Ziarul Financiar. Actuala fabrică a companiei se află în aceeaşi co­mu­nă, în satul Zizin.

Apemin Zizin este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa apelor mi­nerale naturale, terminând anul 2017 cu o cifră de afaceri de 47,6 milioane de lei (peste 10 mil. euro), în scădere cu 13% faţă de anul precedent, arată datele de la Minis­terul de Finanţe. Profitul companiei s-a situat anul trecut la 1,6 milioane de lei şi a avut în medie 127 de salariaţi, notează sursa citată.

Compania este deţinută de Laura şi Laurenţiu Lazăr, care au preluat pachetul ma­joritar al Apemin Zizin în 1997, la şase ani după ce societatea a fost înfiinţată. Cei doi au intrat în afaceri în 1992, activând iniţial în comerţ.
În 1994 au pus bazele societăţii Lazăr Group Prod, cu activităţi în producţia şi comercializarea ambalajelor PET (de plastic).

În 1998, Apemin Zizin a fost compania care a introdus pentru prima dată pe piaţa locală varianta de sticlă de plastic (PET) de cinci litri pentru apa minerală plată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Sebeş-Turda: Toate grinzile la podul peste râul Mureș, montate

Articolul următor

Werner Wolff: TAROM, în ultimele luni pe plus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share