Transilvania Business
Brașov Industrie Ultimele stiri

Îmbuteliatorul de apă minerală Apemin Zizin construieşte o nouă fabrică la Braşov

Producătorul de apă minerală Apemin Zizin vrea să cumpere un teren de 13.000 metri pătraţi în comuna Tărlungeni (judeţul Braşov) pentru a con­strui o nouă fa­brică în condiţiile în care actuala fabrică nu mai permite dezvoltarea companiei prin mărirea capacităţii de producţie, conform datelor din Monitorul Oficial consultate de Ziarul Financiar. Actuala fabrică a companiei se află în aceeaşi co­mu­nă, în satul Zizin.

Apemin Zizin este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa apelor mi­nerale naturale, terminând anul 2017 cu o cifră de afaceri de 47,6 milioane de lei (peste 10 mil. euro), în scădere cu 13% faţă de anul precedent, arată datele de la Minis­terul de Finanţe. Profitul companiei s-a situat anul trecut la 1,6 milioane de lei şi a avut în medie 127 de salariaţi, notează sursa citată.

Compania este deţinută de Laura şi Laurenţiu Lazăr, care au preluat pachetul ma­joritar al Apemin Zizin în 1997, la şase ani după ce societatea a fost înfiinţată. Cei doi au intrat în afaceri în 1992, activând iniţial în comerţ.
În 1994 au pus bazele societăţii Lazăr Group Prod, cu activităţi în producţia şi comercializarea ambalajelor PET (de plastic).

În 1998, Apemin Zizin a fost compania care a introdus pentru prima dată pe piaţa locală varianta de sticlă de plastic (PET) de cinci litri pentru apa minerală plată.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Cinci oferte pentru reabilitarea tronsonului feroviar Brașov-Sighișoara; valoarea lucrărilor, peste 700 de milioane de euro

Stefana Muresan

CIA Aboliv mizează pe o cifră de afaceri de 18 mil. euro

Stefana Muresan

Aquatim, investiție de aproape 6 milioane de lei, în rețeaua de apă și canalizare din Jimbolia

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More