Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai nou laborator de electronica, inaugurat la Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor din Braşov

Universitatea Transilvania din Braşov a inaugurat cu sprijinul Benchmark Electronics România cel mai nou laborator de electronică pentru studenţii facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor. Investiția, de peste 50.000 USD constă în echipamente performante, module educaţionale şi mobilier.

În laborator sunt reproduse puncte de lucru asemănătoare cu cele din producție. Astfel, studenții beneficiază de un laborator echipat la standarde tehnologice actuale pentru desfăşurarea orelor de aplicaţii practice la disciplinele din domeniul electronicii. Punctele de lucru sunt prevăzute, fiecare, cu un set complet de aparate specifice: sursă de alimentare, multimetru digital, generator de funcţii, osciloscop, sintetizator, punte RLC, frecvenţmetru, staţie de lipit şi calculator.

Laboratorul este un rod al parteneriatului dintre Universitatea Transilvania din Braşov şi compania Benchmark Electronics România, parteneriat în cadrul căruia toate activităţile desfăşurate au în centru studentul, pregătirea de calitate a viitorului specialist. În domeniul dinamic al tehnologiilor electronice, industria şi mediul academic au înţeles că implicarea şi efortul comun sunt premiza ca viitorul specialist să fie bine pregătit pentru a face faţă provocărilor profesionale.

Laboratorul este destinat atât studenților de la ciclul de licență cât și studenților de la masterat.
Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor are peste 1500 de studenţi, dintre care peste 400 sunt în anul I la studii de Licenţă. Este singura facultate de profil electric din cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania din Braşov în care sunt pregătiţi specialişti în următoarele domenii: inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii, automatică, tehnologia informaţiei, calculatoare şi robotică.

Compania americană Benchmark este în top 10 furnizori de servicii integrate de producție electronică, oferind totul, de la dezvoltarea produsului, până la construcția plăcilor de circuit imprimat. Benchmark Electronics este un important furnizor de soluții complete de proiectare și de fabricație pentru clienți, la nivel global. Cu locații din America, Europa și Asia, Benchmark oferă în mod constant cel mai înalt nivel de servicii orientate spre piață, oriunde clienții au nevoie de ele. Benchmark România servește piețele europene și mondiale pentru segmentele industriale de control, testare și măsurare, managementul datelor și al energiei electrice, precum și industria medicală. Clienții sunt sprijiniți printr-o combinație de soluții de fabricație de înaltă tehnologie, acces la surse localizate și globale de lanț de aprovizionare și o echipă dedicată clienților care se angajează să optimizeze livrarea, calitatea, costurile și serviciile de producție / inginerie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

We are more than work! - Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România

Articolul următor

Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share