Alba Auto Lideri si afaceri Ultimele stiri

We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România

După doi ani şi jumătate petrecuți în România la conducerea companiilor Star Transmission şi Star Assembly, cele două filiale ale concernului Daimler în România, Falk Pruscha se întoarce la Stuttgart, unde va prelua conducerea producției de motoare în cadrul rețelei Powertrain divizia Mașini.

Cariera lui Falk Pruscha în cadrul Daimler AG a început în 1996 la Rastatt, Germania, unde a fost responsabil pentru managementul calităţii. Înainte de sosirea în România, a ocupat poziții de conducere în departamentele Managementul Calității şi Producție în locațiile Concernului din Africa de Sud, Hambach şi Untertürkheim.

În 2015, și-a început mandatul de CEO al companiilor Star Transmission şi Star Assembly în România, fiind responsabil de startul cu succes al producţiei cutiei de viteze cu nouă trepte 9G-Tronic. Creșterea eficienței și a flexibilității producției au avut ca efect consolidarea locaţiilor Sebeş şi Cugir ca piloni importanţi atât în industria automotive, cât şi în rețeaua de producție Powertrain a diviziei Mercedes-Benz Maşini, prin producția de componente şi transmisii.

La 5 luni după începerea mandatului, Falk Pruscha a supervizat inaugurarea producției cutiei 9G-Tronic, proces ce a plasat Sebeșul ca a doua locaţie din lume unde este produsă această transmisie, după Hedelfingen, Germania. Tot pe durata mandatului în România, au fost inaugurate alte două construcţii aparţinând a două proiecte diferite, respectiv producţie ţevi de înaltă presiune pentru autovehiculele pe benzină la Cugir şi remanufacturare transmisii la Sebeş.

“Sunt pe deplin recunoscător pentru faptul că mi s-a acordat șansa de a petrece trei ani în România, împreună cu familia mea.
Am luat ușor decizia de a beneficia de această oportunitate, datorită feedback-ului pozitiv al directorilor Andreas Lettner și Bernd Krottmayer, ce au condus sucursalele Daimler în România anterior venirii mele aici.
Încă din prima zi, am fost primiți cu brațele şi inimile deschise, ceea ce a făcut șederea foarte plăcută pentru toată lumea. Cu toții ne-am bucurat de natura pură, cultura bogată a orașelor şi de oamenii de aici, care au fost atât de calzi şi prietenoși!
Consider ca percepția nefavorabilă asupra României se datorează preferinței media de a transmite cu precădere evenimente negative. Toți cei care au venit aici sceptici, au plecat fiind mari fani ai României.
Experienţa mea ca Director General al Star Transmission şi Star Assembly a fost şi este în continuare pozitivă. Cel mai mult mi-a plăcut spiritul de echipă dintre toate nivelele. Întotdeauna există o abordare deschisă şi de perspectivă în rezolvarea provocărilor, împreună. Nimic nu este prea greu de învățat sau prea complicat de rezolvat.
Dacă aş putea să îmi pun o dorință, mi-ar plăcea să văd că această gândire se păstrează și în viitor. Pentru că asta este ceea ce ne diferenţiază şi oferă esenţă activităţii noastre.
Acesta e rolul esențial al puterii echipei în Star Transmission şi Star Assembly. Este și motivul pentru care avem până acum cele mai complexe produse pentru powertrain, rezultatul utilizării celor mai sofisticate maşini şi echipamente.
Și datorită acestor calităţi, Star Transmission şi Star Assembly vor constitui întotdeauna un reper demn de luat în considerare pentru posibile investiții viitoare.
Cum sunt încă în familia powertrain, voi rămâne mereu interesat de activitatea Star Transmission şi Star Assembly. Şi cu siguranţă îi voi vizita pe colegii mei ca să îi văd crescând şi dezvoltându-se! Le doresc tuturor tot ce e mai bun, pentru a continua această poveste de succes!”, transmite Falk Pruscha, fostul CEO al Star Transmission şi Star Assembly.

Grupul Daimler, prezent pe piața automotive din România încă din 2001, derulează unul din cele mai mari și ambițioase proiecte industriale din țara noastră, numărând în prezent peste 3000 de angajaţi. Star Transmission şi Star Assembly sunt piloni importanţi ai producţiei globale Powertrain pentru Mercedes-Benz Maşini. La Cugir (Star Transmission), sunt produse în serie componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Sebeş sunt asamblate cutii de viteze automate în cinci, șapte și nouă trepte.

Mulţumită unui parteneriat strâns cu autorităţile din Judeţul Alba, începând din 2013, Star Transmission este partener al Şcolii Profesionale Duale Germane din Alba Iulia, înfiinţată după modelul german din ţinutul Baden-Württemberg.

Related posts

Redeschiderea centrelor comerciale de mari dimensiuni: În prima săptămână, orașele regionale câștigă teren în fața Bucureștiului

Papuc Irina

Lansarea proiectului Teaching and Educating for Sustainability, finanțat prin programul Erasmus+, la Universitatea de Vest din Timisoara

redactia

Turbinele eoliene, principala sursă de energie a țării

redactia

PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT), pentru regiunea Centru, proiect de peste 8 mil. lei

Stefana Muresan

Zeci de medici au venit la Bistrița să profeseze la Spitalul Județan de Urgență datorită condițiilor de aici

redactia

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Tranzacții cu birouri de 164 de milioane de euro la Cluj

Nora Dumitrescu

Bihorenii învață de la unguri despre managementul bazinelor didactice

Traian Dan

Compa, Con-A și Total NSA, cele mai mari companii sibiene cu capital autohton privat

Stefana Muresan

Bihor: Licitație pentru construirea a trei bazine didactice de înot

Stefana Muresan

Grupul Schwarz, împrumut de 180 de milioane de euro pentru a susţine expansiunea Lidl şi Kaufland

Stefana Muresan

S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai amplu proiect din Timiș. 180 mil. euro, pentru infrastructura de apă

Stefana Muresan

ANCPI soluționează cererile notarilor și persoanelor fizice și juridice – online

Ligia Voro

Interact – dorim să dăm plusvaloare societății

Ligia Voro

Star Transmission, filială Daimler, investiţie de 36 de milioane de euro la Cugir

Stefana Muresan

Oradea, noi contracte de finanţare în valoare de peste 80 milioane de euro, bani europeni

redactia

De’Longhi caută să facă încă 100 de angajări în Cluj

Stefana Muresan

Primul muzeu din țară care va propune vizitatorilor să descopere tradițiile cu ochelari VR: investiție de peste 160.000 de euro

Papuc Irina

Finanțare de peste 400 mil. lei pentru varianta de ocolire Satu Mare

redactia

REBELS AND RULERS și importanța Culturii de Brand. Unde te înscrii?

Ligia Voro

Video – conferință Shanghai – Oradea – Satu Mare – Arad pe tema Covid – 19

Traian Dan

3 new towers for Bucharest

Ionut Oprea

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acţiunile Victoriabank

Stefana Muresan

Ministerul Agriculturii dispune de un buget de peste 440 mil. de euro în T1 2019 pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

redactia

Leave a Comment