Cluj Ultimele stiri

FOTO: Unilever Food Solutions a adus bucătarii profesioniști împreună la #ChefsForChefs Cluj 2018

În data de 26 septembrie industria HoReCa s-a reunit la Wonderland, în Cluj, pentru a participa la primul eveniment regional aflat sub umbrela #ChefsForChefs. Conceptul #ChefsForChefs își propune să aducă bucătarii împreună, pentru a împărtăși idei și sfaturi și pentru a se inspira din noile trenduri gastronomice. Peste 300 de bucătari profesioniști, manageri de locație și distribuitori din Transilvania au participat la eveniment. Astfel, Clujul, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașovul, Sibiul, Alba și Hunedoara s-au întâlnit pentru a discuta ultimele tendințe și a explora aromele și ingredientele prezentate în cadrul demonstrațiilor culinare.

Strategia de evoluție a industriei HoReCa, în viziunea Unilever Food Solutions
Specialiștii Unilever Food Solutions (Roxana Croitoru, Marketing Leader și Evelina Baroiu, Trade Marketing Executive SE) au vorbit despre rolul Unilever Food Solutions în experiențele bucătarilor profesioniști, precum și despre tendințele culinare ce vor influența anii următori. Conform studiilor realizate la nivel global de către Food Energies, Kantar Futures, în 2017, industria culinară are nevoie de transparență, emoție, reinventare, flexibilitate și calitate.
De altfel, aceste trenduri se regăsesc din ce în ce mai des în programele Unilever Food Solutions. Proiectul RestoVille demonstrează tocmai pasiunea Unilever Food Solutions pentru reinventarea și evoluția industriei HoReCa. RestoVille este o platformă dedicată localurilor HoReCa din România, denumită “Orașul ieșitului în oraș” (în curând disponibil pe www.restoville.ro).

Panel de discuție și demonstrații culinare la #ChefsForChefs Cluj 2018
Evenimentul #ChefsForChefs a găzduit un panel și două demonstrații culinare. Chef Paul Siserman, CEO Black Sakura, owner și fondator Ink Chef Academy, Cluj a susținut o demonstrație culinară, pregătind două rețete savuroase, pe bază de pește.
Chef Nicolae Vasile, Fondator Gastro Art și Bucătar Șef Papila Bistro, București și Chef Robert Voicu, Unilever Food Solutions România au pregătit o demonstrație culinară în care cuvântul-cheie a fost „Fusion”. Chefii au adus în discuție mâncarea tradițional românească, influențele asiatice în bucătăriile europene, tendințele și potențialul de integrare a preparatelor cu specific asiatic în meniurile restaurantelor cu specific internațional.
Tot despre aromele Fusion s-a discutat și la panelul “Influențele bucătăriei asiatice în gastronomia europeană”, moderat de Silvia Ion, Managing Partner HoReCa Insight, unde speakeri au fost: Chef Nico Lontras, Fondator și Bucătar Șef – Rare Food, București și Chef Cătălin Petrescu, Bucătar Șef Nuba și Argentine Steak & Sushi, București.

#ChefsForChefs 2018 a fost scena multor evenimente speciale, precum cel prezentat de Modulab. Ioana Calen, Modulab, a propus un experiment în care s-au folosit căști neuronale pentru a arăta cât de puternic este perceput gustul în creier, ce îl determină pe consumator să revină în locațiile HoReCa preferate și, cel mai important, cum pot profita bucătarii și managerii de locație de acest lucru. Ioana a menționat faptul că Unilever Food Solutions a fost primul lor client din domeniul HoReCa, pentru care au realizat un astfel de experiment în Romania.

Pe drumul către fine dining partenerii au avut un rol esențial
Pentru că mâncarea este savurată cu mai multă plăcere alături de un vin bun, Crama La Salina a încheiat agenda evenimentului cu o prezentare despre vin și asocierile culinare. La Crama La Salina (www.cramalasalina.ro), invitații au aflat mai multe despre vinurile Issa și au putut degusta.
Unul dintre partenerii evenimentului #ChefsForChefs a fost Microgreens (www.microgreens.ro), la standul cărora participanții au putut testa diferite microplante. Iar la standul Saporoso (www.saporoso.eu) invitații au aflat totul despre echipamentele HoReCa.
Transilvania Business a fost partenerul media #ChefsForChefs 2018.
Putem spune că așteptăm cu nerăbdare următorul eveniment #ChefsForChefs. Până atunci, puteți descoperi noutăți, momente inedite și rețete inspirate pe ufs.com! Iar despre conceptul UFS vă invităm să citiți mai departe.

Despre rolul Unilver Food Solutions în dezvoltarea HoReCa la nivel global
Cu branduri precum Knorr, Carte D’Or, Hellmann’s sau Rama, Unilever Food Solutions aduce în prim-plan cele mai bune ingrediente și soluții care pot ajuta orice bucătar să obțină mereu un gust constant în meniurile sale. În același timp, îi ajută cu sfaturi pentru a menține o afacere profitabilă în industria HoReCa, de la eficiența financiară la productivitate și până la susținerea creativității într-un mediu dinamic, mereu în schimbare.
Din 1995 în România sub umbrela Bestfoods, apoi din 2001 ca Unilever Food Solutions, oferă zi de zi inspirație culinară și comercială bucătarilor și managerilor de restaurante. Fiind prezenți în peste 74 de țări, au experiența colaborării cu bucătari din întreaga lume. Împreună cu ei și cu cei peste 230 de bucătari Unilever Food Solutions, reușesc să genereze idei, produse și rețete care să vină ca răspuns la provocările zilnice din bucătăriile profesionale.

Sursa foto: Unilever Food Solutions

 

Related posts

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Județul Maramureș va avea strategie energetică pe 10 ani

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Adrian Cocan, manager Lăptăria cu Caimac – „Pentru domeniul agricultură și lactate va fi nevoie de o susținere directă”

Traian Dan

În următoarele 16 luni, aproape 500.000 mp de birouri moderne în București și orașele regionale

Ionut Oprea

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

redactia

Al nouălea tramvai Imperio, făcut la Astra Arad, a ajuns la Oradea

Traian Dan

NTT DATA, investiții de peste 100.000 de euro în noul sediu din Sibiu

Stefana Muresan

Un antreprenor cu trei facultăți a deschis un business în plină criză

Nora Dumitrescu

Sibienii de la CON-A vor construi noua sală polivalentă de la Pitești: lucrări de 65 de milioane de lei

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Szeklerland. Traditions and crafts – Heritage from bygone times

Transilvania Business

Travel Smart Forum Cluj 2017. Marketing și travel la un loc

Tirdea Ionut

Emil Hurezeanu: Cel mai bogat și generos german, Hasso Platner, creatorul grupului informatic SAP, interesat de Sibiu

Stefana Muresan

DTZ Echinox: investitori de pe patru continente

Ionut Oprea

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Stefana Muresan

S-a dat startul lucrărilor de reabilitare a DN76 între Vârfurile și Ștei

Traian Dan

Înmatriculările și producția de autoturisme în România a scăzut cu peste 50% în aprilie față de anul trecut

Papuc Irina

Polonezii de la Impro, cu fabrici la Timişoara şi Cluj, estimează afaceri de 90 mil. lei, dublu faţă de 2017

redactia

AgroConcept – New Holland, lider mondial în mașini agricole, centru regional în comuna clujeană Apahida

Stefana Muresan

Chinezii descind pe centura Zalăului

Nora Dumitrescu

Florentin Tuș, reales în fruntea patronilor maramureșeni

Nora Dumitrescu

Profesorii pot urma gratuit cursul de Educație Financiară furnizat de BNR

Traian Dan

Începe perioada de subscriere pentru listarea Transilvania Broker de Asigurare

Stefana Muresan

UPU din cadrul spitalelor de urgenţă Bistrița, Zalău, Satu-Mare si Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca, finantari de pana la 1,5 milioane euro

Stefana Muresan

Chimcomplex a devenit cel mai mare exportator al României

Stefana Muresan

Leave a Comment