Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Oradea, contract de 19 mil. euro cu Astra Vagoane Călători

Primăria Oradea a semnat cu Astra Vagoane Călători contractul de finanțare privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea – etapa I, în valoare de aproximativ 19 mil. euro.

Obiectul acestui contract este achiziția a 10 tramvaie noi, fiecare cu 160 de locuri, eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu un sistem de recuperare a energiei, cu aer condiționat, dar și cu un loc pentru persoanele cu dizabilități.

”Modernizarea parcului de tramvaie e un proiect foarte important care, alături de cel privind extinderea rețelei cu noua linie de tramvai care va lega cartierul Nufărul de Calea Aradului, va asigura o mai bună funcționare a transportului public orădean”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Valoarea contractului derulat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane”, Prioritatea de investiții 4.1, Mobilitatea Urbană Durabilă, este de 88.812.054, 10 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 98% – respectiv 87.035.813, 01 lei.

Primele 4 tramvaie vor fi livrate în luna octombrie 2019, iar restul de 6 în cursul anului 2020. In prezent se află în fază de precontractare contractul de finanțare privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea – etapa a- II-a. Acest lucru presupune achiziția a încă 10 tramvaie noi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dental Experts: 10 ani de la deschidere, 70 de ani de experienţă, o familie cu trei generaţii de medici

Articolul următor

Germanii de la Kathrein vor produce la Timişoara antene 5G pentru operatori din Europa şi America

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share