Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

Un ceas de lux, în ediție limitată, dedicat orașului Alba Iulia și aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a fost lansat de către unul dintre cele mai cunoscute branduri de profil din lume: Tissot. Ceasul special în ediție limitată, produs în doar 1918 piese, omagiază aniversarea a o sută de ani de la Marea Unire și costă 2.900 de lei, scrie alba24.ro.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artiști români de la atelierul de creație Șezi din Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran.

Potrivit prezentării producătorul ceasului, cadranele ”pun în evidență tradițiile românești prin cercurile lor armonioase, inspirate din dânsul popular românesc, horă”.

Hora este reprodusă pe fondul secundarului periferic, unde sunt simbolizați 9 dansatori care se țin de mână și formează astfel un cerc. Fiecare om reprezintă una din cele 9 regiuni ale României, dansând împreună așa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918, notează sursa citată.

Culorile steagului României, roșu, galben și albastru, sunt înserate în mod elegant în partea de jos a cadranului. Pentru a sublinia simbolul horei, la cadranul rotund al orelor și cel al secundelor s-a adăugat o fereastră rotundă pentru data, o particularitate a acestei ediții limitate.

Acest model emblematic pentru Tissot a fost ales anume pentru că designul fațetat al cadranul orelor amintește de „Coloana Infinitului” creată de sculptorul Constantin Brâncuși.

Tissot este o companie elvețiană înființată în 1853 cu prezență în 160 de țări și este liderul producătorilor de ceasuri elvețiene din punct de vedere al numărului de unități vândute anual.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Măsuri de protejare a agenților economici care funcționează în regim de franciză

Articolul următor

Contract de 3,3 milioane lei semnat de Primăria Teiuş cu ADR Centru

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share