Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start-Up Nation: Industriile creative, punctate la fel ca producția și serviciile

După mai multe runde de consultări publice, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat vine anul acesta cu o versiune imbunătăţită a programului Start Up Nation, publicând Ghidul solicitantului și Procedura de implementare a programului Start-Up Nation, ediția 2018. Documentele se găsesc pe site-ul Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru IMM din cadrul MMACA – www.aippimm.ro.

În raport cu anul trecut, avansul acordat de stat creşte la 30%, iar punctajul pentru industriile creative (în care se include şi IT-ul) creşte şi el cu 10 puncte, respectiv la plafonul maxim de 30 de puncte, la un loc cu serviciile şi producţia. În plus, procedura de achiziţie a fost simplificată, nemaifiind nevoie de mai multe oferte, iar planul de afaceri a fost la rândul lui simplificat, prin eliminarea proiecţiilor financiare.

La fel ca-n 2017, programul favorizează IMM-urile din zonele mai puţin favorizate, cu densitate mică de IMM-uri, depunctând cu 15 puncte start-up-urile din zonele dense sub raport antreprenorial, precum Bucureşti, Ilfov şi Cluj. De asemenea, se acordă puncte suplimentare pentru angajarea şomerilor şi a absolvenţilor.

”Ediția din acest an a Start-Up Nation dă șanse egale proiectelor cu activitate de producție și servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile și pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

Articolul următor

AGROTURISM ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ, primul eveniment dedicat antreprenoriatului în mediul rural inspirat de produsele și tradițiile culinare autentic românești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share