Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

Compania australiană de petrol și gaze ADX Energy, care deține 50% din concesiunea de hidrocarburi Parța, din județul Timiș, a obținut aprobare de la ANRM pentru transferul licenței de producție aferentă zonei Iecea Mare de la Amromco Energy către subsidiara locală ADX Energy Panonia, scrie profit.ro.

În vară, ADX Energy a semnat un acord cu Amromco, cel mai important producător independent de gaze naturale din România, pentru achiziția licenței de producție Iecea Mare, zonă situată în interiorul perimetrului Parța. Licența de producție acoperă o suprafață de 4,7 kilometri pătrați și expiră în noiembrie 2034.

Potrivit acordului, ADX Energy va plăti Amromco Energy 30.000 de euro, plus o redevență de 5% pentru gazele care ar putea fi extrase în zona Iecea Mare.

Potrivit sursei itate, licența Iecea Mare nu include infrastructuri active de petrol și gaze, însă se suprapune cu resurse contingente și potențiale vizate de programul de evaluare în perimetrul Parța, iar australienii estimează că vor putea începe producția comercială de gaze fără a fi nevoiți să obțină licență de producție pentru întreg perimetrul Parța. Perimetrul Parța, situat în apropiere de granița cu Serbia, are o suprafață de 1.200 kilometri pătrați și conține 7 câmpuri de hidrocarburi cu resurse totale identificate de circa 8,6 miliarde metri cubi de gaze naturale și 47 milioane barili de petrol.

ADX Energy deține, prin intermediul Danube Petroleum, 71% din acțiunile ADX Energy Panonia, restul de 29% din pachetul de acțiuni fiind controlat de firma britanică Reabold Resources, în urma unei investiții recente de 2 milioane de dolari. Danube Petroleum are o participație de 50% la licența de explorare pentru perimetrul Parța și deține 100% din proiectul de evaluare a perimetrului. Cealaltă jumătate din licența Parța este deținută de compania austriacă Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft (RAG).

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Guvernul de la Budapesta, investiție de 8 mil. euro în ”programe şi investiţii de importanţă naţională din Transilvania”

Articolul următor

Start-Up Nation: Industriile creative, punctate la fel ca producția și serviciile

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share