Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul de la Budapesta, investiție de 8 mil. euro în ”programe şi investiţii de importanţă naţională din Transilvania”

Guvernul ungar alocă peste 8 milioane de euro pentru finanţarea programelor din Transilvania în 2018-2019.

Guvernul ungar a decis să aloce 1,3 miliarde forinţi (4 milioane de euro) pentru finanţarea programelor şi investiţiilor de importanţă naţională din Transilvania în acest an şi alte 1,5 miliarde forinţi în acelaşi scop pentru anul următor, informează un comunicat publicat joi în monitorul oficial Magyar Kozlony, informează MTI.

În conformitate cu legea, Guvernul de la Budapesta a decis transferul imediat a 1,3 miliarde forinţi pentru programe şi investiţii în Transilvania din bugetul pe 2018. Pentru următorul an, Ministerul de Finanţe şi vicepremierul responsabil de politica naţională vor trebui să găsească resurse bugetare în valoare de 1,5 miliarde forinţi în acelaşi scop.

Peste un milion de etnici maghiari trăiesc în Serbia, România şi Ucraina. Ca un prim pas, premierul Viktor Orban le-a dat etnicilor maghiari cetăţenia ungară după victoria sa în alegerile din 2010, după care le-a acordat dreptul de vot. Acest lucru l-a ajutat pe Viktor Orban să câştige o majoritate parlamentară la alegerile din 2014, graţie sprijinului oferit de etnicii maghiari din ţările vecine.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul pregătește construcția unei săli polivalente cu 10.000 de locuri

Articolul următor

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share