Turism Ultimele stiri

„La Hanul Cald”, tradiționalul îmbinat armonios cu relaxarea și buna dispoziție

Pensiunea Restaurant „La Hanul Cald” a fost deschisă în urmă cu un an și de atunci este unul dintre locurile căutate de către turiști. Pensiunea este situată în apropierea municipiului Reghin (Drumul Național 15 A), pe raza comunei Suseni.

Pensiunea Restaurant „La Hanul Cald”, deschisă în urmă cu un an pe raza comunei Suseni, este una dintre locațiile atractive pentru turiști prin atmosfera caldă și primitoare pe care proprietarii au reușit să o imprime.

„Ideea de a deschide un han i-a aparținut tatălui meu. Mergând pe drumul Suseniului, și-a imaginat un loc la strada principală, unde să fie construit un restaurant. La momentul respectiv nu avea creionată în minte exact investiția, dar avea el așa o viziune Asta se întâmpla undeva prin anul 2014, cu trei înainte să înceapă efectiv acest proiect. La modul serios, proiectul a început să prindă contur în 2016, an în care a fost aprobat proiectul și a început construcția hanului. Un an de zile, conform proiectului cu finanțare europeană, am fost obligați să finalizăm construcția hanului. La momentul deschiderii, lumea a primit această nouă locație foarte frumos. Emoțiile au fost atât de mari la acel moment, în ziua deschiderii, nici nu am realizat decât după. În timp, vorbind cu clienții, cu prietenii noștri, am realizat impactul pe care l-a avut deschiderea Hanului Cald”, povestește Sonia Bendorfean, administratorul Pensiunii Restaurant „La Hanul Cald”.

Ce oferă „La Hanul Cald?

O sală mare, cu o capacitate de 120-130 de persoane, reastaurantul mic cu o capacitate de 50 de locuri, la care se adaugă cele două terase. În ce privește partea de cazare, pensiunea dispune de 10 camere și două apartamente.
Oferta culinară „La Hanul Cald” s-a axat pe ideea de rustic, de tradițional, astfel că mâncăruri ca la bunica acasă se regăsesc în meniu, pită cu unsoare, ceapă și roșii, vinete a la han cu roșii, icre de pește a la han cu ceapă roșie, zamă de păsulă cu ciolan afumat, zupă de găină de casă cu tăiței sau gârtene, sarmale cu smântână, tocăniță haiducească cu mămăligă și brânză, fasole zolită cu cârnați și murătură, gulaș, lapte de pasăre, clătite cu silvoiz sunt doar câteva dintre bunătățurile care se pot servi, la care se adaugă și oferta din „Meniul zilei”.
„Am dorit să ne diferențiem de alte locații, să mergem pe ideea de tradițional. Sunt foarte multe restaurante cu meniu clasic, dacă pot să le numesc astfel, peste tot găsești ceafă de porc, mici. În această zonă parcă lipsea ceva, ceva tradițional, mult mai aproape de mâncarea gătită ca la bunica. Asta a fost, de fapt, și ideea „La Hanul Cald”, să aducă altceva decât ce era existent pe piață. Spre bucuria noastră, această abordare spre tradițional merge foarte bine, se poate vedea cu ochiul liber. Lumea este extrem de mulțumită de ce oferim, mămăliga-i mămăligă, tocana-i tocană, ciorbele au gustul care aduce aminte de mâncarea de acasă, conțin toate ingredientele, nu contează că-i meniul zilei sau nu, au de toate, astfel ca cel care ne calcă pragul să se simtă mulțumit și să plece de la noi mulțumit”, a spus Sonia Bendorfean.

Interior rustic

Obiectele vechi, „salvate” de trecerea nemiloasă a timpului, dau, acum, savoare interiorului hanului.
„Tatăl meu a venit cu această idee, l-am ajutat și noi, am mai căutat pe internet câte o idee pe ici pe colo. El a mers pe sate în gospodăriile oamenilor, în piața de vechituri, la bunicii mei, la prieteni de-ai noștri care mai aveau pe acasă câte un obiect vechi și a căutat obiecte vechi care să se potrivească pentru un han ca decor. Când am deschis, foarte mulți au venit la inaugurare cu un tablou vechi, o lampă și încet, încet am adunat aceste obiecte vechi care acum formează decorul hanului”, afirmă Sonia.

Grijă pentru clienți

La ieșire din Reghin, cum urci spre Toplița, zona era până mai ieri destul de deficitară în ce privește popasurile unde să mănânci și să te simți bine, fapt pentru care apariția „La Hanul Cald” a venit ca o necesitate pentru cei cărora pașii îi poartă prin minunata Vale a Mureșului.
„La han poposesc foarte mulți, tocmai pentru că locația este situată într-un cadru natural deosebit. Apusul văzut de aici este unul extraordinar, chiar și un răsărit care poate fi admirat din camera hanului. Alt aspect deloc de neglijat este spațiul, avem loc de joacă pentru copii, la fel parcarea pentru mașini este foarte mare. În ce privește personalul, ne dăm toată silința pentru ca cei care ne trec pragul să se simtă cât mai bine, suntem drăguți cu ei și facem tot posibilul să le fie bine. Ca planuri de viitor, văd în perspectivă un ștrand în spatele hanului, o piscină, tatăl meu dorește un cort pentru evenimente. Acum să vedem ce și cum va fi. Nu ne facem deocamdată mari planuri, dar ne gândim la tot felul de investiții”, a conchis Sonia Bendorfean.

de Alin ZAHARIE

Related posts

SEE Supply Chain & Logistics Forum & Expo, 31 octombrie @București

Ligia Voro

Turkish Airlines Open 2017, jucat pe terenul Carya Golf Club pentru al doilea an consecutiv, câştigat de Justin Rose

Raluca Ursu

Investiție de 16 milioane de euro la Brașov: a fost semnat contractul pentru construirea unui garaj pentru viitoarele autobuze electrice

Ion Surdu

Plusvaloare pentru fermierii români, cu asigurări “chibzuite” de la Summit Agro

Ioan Sandor

Apele Române instalează gărdulețe vegetative pe văile Ardealului

Nora Dumitrescu

Primul traseu de mountain-bike din masivul Postăvarul, gata peste o lună. Acesta va fi conectat cu traseul spre Brașov

Ion Surdu

Sălăjenii își vor înmatricula mașinile la mall

Nora Dumitrescu

Elevii din mediul privat vor preda educația financiară la stat

Nora Dumitrescu

Cities of Tomorrow #6: reconversie & revitalizare, structura mese rotunde

Ionut Oprea

Mastercard donează un milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România

Stefana Muresan

Blocurile Zalăului vor fi modernizate pe fonduri UE

Nora Dumitrescu

Premieră- Theodora Golf Club participă cu stand propriu la Go Expo Helsinki 2019, Finlanda

Stefana Muresan

Smart City Expo becomes Smart City Live in 2020

Papuc Irina

Romgaz analizează posibilitatea de a săpa noi sonde în Marea Neagră

Stefana Muresan

Prima amendă în aplicarea RGPD

Ligia Voro

Oradea pe primul loc în topul pressone.ro – „Cele mai bune orașe din România”

Traian Dan

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din Romania (ROREG) – noi obiective pentru următorii 2 ani

Stefana Muresan

Parcul industrial Tetarom V, legat la Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Mapping World Urbanity -The Central Theme of MIPIM 2018

Ionut Oprea

Sprijin financiar de până la 1.500 euro/an pentru comasarea terenurilor agricole

Stefana Muresan

Timiș: Aquapark în Buziaş, investiție de 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Vești bune de la Bruxelles pentru fermieri! Eforturile Comisiei AGRI din Parlamentul European au generat măsuri excepționale de sprijin pentru sectorul agroalimentar!”

Ligia Voro

Takata recrutează 380 oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

TypingDNA lansează o soluție inteligentă ce înlocuiește autentificarea în doi pași prin codurile SMS

Ion Surdu

Leave a Comment