Turism Ultimele stiri

„La Hanul Cald”, tradiționalul îmbinat armonios cu relaxarea și buna dispoziție

Pensiunea Restaurant „La Hanul Cald” a fost deschisă în urmă cu un an și de atunci este unul dintre locurile căutate de către turiști. Pensiunea este situată în apropierea municipiului Reghin (Drumul Național 15 A), pe raza comunei Suseni.

Pensiunea Restaurant „La Hanul Cald”, deschisă în urmă cu un an pe raza comunei Suseni, este una dintre locațiile atractive pentru turiști prin atmosfera caldă și primitoare pe care proprietarii au reușit să o imprime.

„Ideea de a deschide un han i-a aparținut tatălui meu. Mergând pe drumul Suseniului, și-a imaginat un loc la strada principală, unde să fie construit un restaurant. La momentul respectiv nu avea creionată în minte exact investiția, dar avea el așa o viziune Asta se întâmpla undeva prin anul 2014, cu trei înainte să înceapă efectiv acest proiect. La modul serios, proiectul a început să prindă contur în 2016, an în care a fost aprobat proiectul și a început construcția hanului. Un an de zile, conform proiectului cu finanțare europeană, am fost obligați să finalizăm construcția hanului. La momentul deschiderii, lumea a primit această nouă locație foarte frumos. Emoțiile au fost atât de mari la acel moment, în ziua deschiderii, nici nu am realizat decât după. În timp, vorbind cu clienții, cu prietenii noștri, am realizat impactul pe care l-a avut deschiderea Hanului Cald”, povestește Sonia Bendorfean, administratorul Pensiunii Restaurant „La Hanul Cald”.

Ce oferă „La Hanul Cald?

O sală mare, cu o capacitate de 120-130 de persoane, reastaurantul mic cu o capacitate de 50 de locuri, la care se adaugă cele două terase. În ce privește partea de cazare, pensiunea dispune de 10 camere și două apartamente.
Oferta culinară „La Hanul Cald” s-a axat pe ideea de rustic, de tradițional, astfel că mâncăruri ca la bunica acasă se regăsesc în meniu, pită cu unsoare, ceapă și roșii, vinete a la han cu roșii, icre de pește a la han cu ceapă roșie, zamă de păsulă cu ciolan afumat, zupă de găină de casă cu tăiței sau gârtene, sarmale cu smântână, tocăniță haiducească cu mămăligă și brânză, fasole zolită cu cârnați și murătură, gulaș, lapte de pasăre, clătite cu silvoiz sunt doar câteva dintre bunătățurile care se pot servi, la care se adaugă și oferta din „Meniul zilei”.
„Am dorit să ne diferențiem de alte locații, să mergem pe ideea de tradițional. Sunt foarte multe restaurante cu meniu clasic, dacă pot să le numesc astfel, peste tot găsești ceafă de porc, mici. În această zonă parcă lipsea ceva, ceva tradițional, mult mai aproape de mâncarea gătită ca la bunica. Asta a fost, de fapt, și ideea „La Hanul Cald”, să aducă altceva decât ce era existent pe piață. Spre bucuria noastră, această abordare spre tradițional merge foarte bine, se poate vedea cu ochiul liber. Lumea este extrem de mulțumită de ce oferim, mămăliga-i mămăligă, tocana-i tocană, ciorbele au gustul care aduce aminte de mâncarea de acasă, conțin toate ingredientele, nu contează că-i meniul zilei sau nu, au de toate, astfel ca cel care ne calcă pragul să se simtă mulțumit și să plece de la noi mulțumit”, a spus Sonia Bendorfean.

Interior rustic

Obiectele vechi, „salvate” de trecerea nemiloasă a timpului, dau, acum, savoare interiorului hanului.
„Tatăl meu a venit cu această idee, l-am ajutat și noi, am mai căutat pe internet câte o idee pe ici pe colo. El a mers pe sate în gospodăriile oamenilor, în piața de vechituri, la bunicii mei, la prieteni de-ai noștri care mai aveau pe acasă câte un obiect vechi și a căutat obiecte vechi care să se potrivească pentru un han ca decor. Când am deschis, foarte mulți au venit la inaugurare cu un tablou vechi, o lampă și încet, încet am adunat aceste obiecte vechi care acum formează decorul hanului”, afirmă Sonia.

Grijă pentru clienți

La ieșire din Reghin, cum urci spre Toplița, zona era până mai ieri destul de deficitară în ce privește popasurile unde să mănânci și să te simți bine, fapt pentru care apariția „La Hanul Cald” a venit ca o necesitate pentru cei cărora pașii îi poartă prin minunata Vale a Mureșului.
„La han poposesc foarte mulți, tocmai pentru că locația este situată într-un cadru natural deosebit. Apusul văzut de aici este unul extraordinar, chiar și un răsărit care poate fi admirat din camera hanului. Alt aspect deloc de neglijat este spațiul, avem loc de joacă pentru copii, la fel parcarea pentru mașini este foarte mare. În ce privește personalul, ne dăm toată silința pentru ca cei care ne trec pragul să se simtă cât mai bine, suntem drăguți cu ei și facem tot posibilul să le fie bine. Ca planuri de viitor, văd în perspectivă un ștrand în spatele hanului, o piscină, tatăl meu dorește un cort pentru evenimente. Acum să vedem ce și cum va fi. Nu ne facem deocamdată mari planuri, dar ne gândim la tot felul de investiții”, a conchis Sonia Bendorfean.

de Alin ZAHARIE

Related posts

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Nicolae Pop

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian China-Birta, CEO Kooperativa 2.0

Ligia Voro

305 apartamente, 22 de case și un centru comercial, pe terenul IMAR, fosta fabrică de mobilă din Arad

Stefana Muresan

Este gata cel mai mare centru pentru deșeuri din România

Nora Dumitrescu

UBM Feed Ro­mâ­nia – fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în Sânpaul; investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: „Mâine Europa va fi în România. Mâine Europa se va desena de aici, de la Sibiu”

Stefana Muresan

Doi studenți de la UTCN au creat aplicația care ajută părinții să depisteze problemele de vedere ale copiilor

Stefana Muresan

8 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă

Ligia Voro

Fermă de bivoli, arhitectură futuristă și excursii virtuale la Pecica – proiecte cu finanțare europeană

redactia

FOTO: Cluj Symphony Experience, trei zile de răsfăț muzical

Ligia Voro

JTI’s Global Business Service center moves into Norblin Factory

Papuc Irina

Dacia Plant continuă investițiile cu un nou depozit de produse finite de 1.300 mp

Papuc Irina

Discuții interministeriale despre dezvoltarea investiţiilor germane în România

Stefana Muresan

Lucrările la Palatul Rimanóczy Kálmán din Oradea, aproape finalizate

Ligia Voro

Afacerile Dorna Medical, activă în Bistrița-Năsăud și Suceava, au urcat la aproape 4,5 milioane euro

Stefana Muresan

Centrul Urban din Baia Mare va costa 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

Valer Blidar – industriaș, bancher și viticultor la Tohani. Povestea fiului ultimului luptător anticomunist răpus de Securitate

redactia

Consorțiu al politehniștilor europeni, creat la Cluj

Nora Dumitrescu

Încep să sosească tramvaiele construite la Astra Arad pentru Oradea

Traian Dan

Hunedoara: Peste 20 de castele și muzee, prezentate la Târgul European al Castelelor

Stefana Muresan

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

Ionut Oprea

Marisiensis se amână pentru luna octombrie 2020

Ligia Voro

Lucian Anghel (BVB): "Dacă bursa ar fi un barometru, putem spune că economia românească a duduit în 2017"

Stefana Muresan

Turda, investiții de 7 milioane de euro, fonduri europene, în construcția de drumuri și locuințe sociale

Stefana Muresan

Leave a Comment