Lideri si afaceri Turism Ultimele stiri

Oradea, noua destinație turistică și de business a României

În data de 26 octombrie, la Athenee Palace Hilton București, au avut loc două evenimente de promovare a Oradei, orașul fiind prezentat invitaților de către Asociația Visit Oradea, organizația de management al destinației care stă la baza dezvoltării strategiei de promovare a destinației turistice Oradea.

Primul eveniment al zilei a fost Oradea, The New Tech Platform, eveniment ce s-a adresat companiilor și start-up-urilor IT, cărora Oradea le pune la dispoziție un mediu corect de afaceri și programe menite să le susțină dezvoltarea. „Unul din obiectivele Oradei este acela de a atrage investitori și de a dezvolta mediul de afaceri IT, aceasta fiind din punctul nostru de vedere, strategia corectă de dezvoltare a unui oraș”, a declarat Mihai Jurca.
Poziția Oradei ca oraș propice dezvoltării business-urilor este confirmată și de cifre. Astfel, pe parcursul anilor 2017-2018, Oradea s-a poziționat ca fiind cel mai eficient oraș din România în ceea ce privește valoarea cheltuielilor de capital de 240,4 milioane de euro și a fondurilor europene atrase, în valoare de 140,6 milioane de euro (conform studiului UrbanizeHuB).

Ziua a continuat cu evenimentul Oradea, The Art în Travel and Business, la care au participat reprezentanți din industria hotelieră și ai agențiilor de turism, eveniment care a conturat poziția Oradei în topul orașelor turistice din țară. În ultimii 5 ani, numărul turiștilor care vizitează acest oraș a crescut constant (cu 20% în fiecare an) ajungând, în 2017, la un număr de 223.356 de vizitatori, depășind numărul de locuitori ai orașului (206.000).

„Tuturor ne plac cifrele și la ele ne raportăm în primul rând atunci când măsurăm rezultatele pe care le-am înregistrat până acum cu programele pe care le-am implementat. Iar cifrele arată bine. O creștere costantă a numărului de turiști, începând cu anul 2013, este ceea ce ne confirmă că se poate face turism și într-un oraș considerat mic. Am arătat și vom continua să arătăm că Oradea oferă o mulțime de perspective pentru turiști, de la monumentele istorice cu arhitectură Art Nouveau, până la stațiunile termale, orașul fiind situat pe un lac subteran de apă termală.”, a mai declarat Mihai Jurca, Director Executiv Visit Oradea.

Un alt aspect discutat au fost investițiile făcute de Primăria Oradea în infrastructură și refacerea monumentelor istorice și înfrumusețarea orașului, poziționarea fiind cea de capitală Art Nouveau a României, un centru cultural care se mândrește cu o istorie veche de peste 900 de ani.

Cele două întâlniri reprezintă un pas dintr-o campanie pe care Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea o desfășoară pentru a crește vizibilitatea orașului, precum și fluxurile turistice către Oradea. Mai multe informații despre oraș găsiți accesând acest link sau pur și simplu Visit Oradea!

Asociația pentru promovarea Turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) este o organizație de
management al destinației, realizată în baza unui partenerial public-privat între autoritatea locală din
Oradea și cei mai importanți actori turistici din Oradea și Băile Felix.

Cu un număr de 7 membri, dintre care 4 actori economici de turism privați (Hotelurile Ramada Oradea,
Double Tree by Hilton Oradea, Lotus Center, Group President Băile Felix ), asociația are ca principal scop realizarea și implementarea politicii de dezvoltare turistică a destinației, gestionarea concertată a acțiunilor, componentelor și politicilor turistice locale, precum și a destinației turistice – Oradea-Băile Felix și 1 Mai.

Totodată, Visit Oradea are ca și scop asigurarea realizării politicii de marketing, a planurilor de dezvoltare turistică și a unei agende de evenimente relevante, pentru dezvoltarea şi valorificarea potențialului turistic al destinației, prin coalizarea organizațiilor şi a factorilor interesați, în scopul stimulării si sprijinirii dezvoltării locale, regionale și naționale, prin creșterea fluxurilor și activității turistice, ținând cont de principiile turismului durabil.

Membrii fondatori Visit Oradea: Primăria Municipiului Oradea, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, Zona Metropolitană Oradea, Centrul Comercial Lotus Center Oradea, Hotel Double Tree by Hilton Oradea, Hotel President Băile Felix, Hotel Ramada Oradea.

Related posts

GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate în România și continuă să-și dezvolte portofoliul

Stefana Muresan

Un segment din Autostrada Vestului, redeschis trafiului. Constructorul UMB, mobilizare foarte bună

redactia

Un copil din Tulcea a primit o inimă nouă în urma unui transplant efectuat la Târgu Mureș

redactia

Kaufland România anunță majorarea venitului minim brut și caută 1.000 de angajați noi

Papuc Irina

Dedeman își deschide un magazin de 12 milioane de euro

Nora Dumitrescu

5 abilități esențiale pentru viitor dezbătute la ediția a III-a a Conferinței Arhitecții Educației!

redactia

Mindspace opens its first offices in Romania

Ionut Oprea

Lanțul de supermarketuri Supeco se extinde la Cluj

Nora Dumitrescu

Bilanțul pieței de imobiliare în 2020: Vârf pentru investiții – aproape 10% din volumul regiunii, fluctuații în restul sectoarelor. 2021, anul revenirii

Ion Surdu

Directorul general Bosch din Blaj, în vizită la UMFST Tîrgu Mureș

redactia

Târgul de Turism de la București: Brașovul se va prezenta ca principala destinație turistică a României

Papuc Irina

MERON deschide primul coffee shop din Oradea

Ligia Voro

Transportatorii: e bine că s-a suspendat rambursarea creditelor

Nora Dumitrescu

Păstrăvul de Sfăraș va fi comercializat în rețeaua Metro

Nora Dumitrescu

Donaţie de o sută de mii de lei din partea Continental, în favoarea Clinicii ORL din Timişoara

Robert Bloancă

Clujul își modernizează 58 de blocuri cu 14 milioane de euro

Nora Dumitrescu

CBRE: Crăciunul începe în noiembrie, odată cu Black Friday

Ionut Oprea

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” și-a desemnat concurenții

Ligia Voro

FRI-EL Buildings dezvolta Ateneo la Timisoara. 1.300 de apartamente si facilitati integrate sunt prevazute in proiect.

Robert Bloancă

HIpark – 39 mil. euro, proiect mixt de birouri & rezidențial în Iași

Ionut Oprea

Nistoran Dorin Liviu, numit preşedinte al CA al Romgaz

Stefana Muresan

Clujul și Timișoara se bat cu Bucureștiul la prețurile apartamentelor

Nora Dumitrescu

Un nou transplant de cord la Institutul Inimii din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Guvernul va introduce o taxă pe ambalaje pentru creşterea gradului de reciclare

Traian Dan

Leave a Comment