Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A 26-a Conferință Anuală și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

Timp de două zile (1-2 noiembrie 2018), Iașul a găzduit cel mai mare eveniment de aviație din țară. Specialiștii reuniți la cea de-a 26-a Conferință Anuală și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România au vorbit despre “Dezvoltarea aviației civile în următorul deceniu”, tema principală a conferinței. Lucrările s-au desfășurat în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași, unde au fost prezenți peste 150 de participanți – directori generali ai aeroporturilor și specialiști din industria aeronautică, din țară și din străinătate, reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul siguranței și securității aeronautice, operatori aerieni și companii de suport în activitatea aeronautică, autorități locale și centrale.

Discuțiile din cadrul evenimentului au fost grupate în cinci sesiuni de dezbateri: „Dezvoltarea aviației civile în România”, „Reglementări, tehnologii și standarde privind siguranța aviației civile”, „Provocări pentru companiile aeriene care activează pe piața din România în următorul deceniu”, „Securitatea aviației civile în România și Europa” și „Impactul noilor tehnologii asupra serviciilor aeroportuare”.

„Pentru noi, a fost o onoare să găzduim un eveniment de o asemenea amploare, și ne bucurăm că am avut ocazia să punem în valoare Iașul, un important reper de istorie și cultură, dar și o zonă cu potențial însemnat de dezvoltare. În mod cu totul aparte, chiar în anul Centenar al Marii Uniri, capitala Moldovei a reușit să aducă la aceeași masă toți „actorii” din industria aeronautică. În aceste zile, la Iași s-a vorbit despre viitorul aviației în România, un subiect care ne preocupă tot mai mult deoarece dezvoltarea aeroporturilor are un rol determinant în creșterea bunăstării comunităților deservite. La Aeroportul Iași, spre exemplu, traficul a evoluat într-un ritm accelerat – de la 200.000 de pasageri pe an în 2012, la peste 1 milion începând cu 2017, asigurându-ne astfel un loc în topul aeroporturilor regionale. Pe de altă parte, acest lucru ne obligă să mărim capacitățile de procesare cât mai repede, prin extinderea platformei de parcare și construirea unui nou terminal care să susțină un trafic de 4 milioane de pasageri pe an. Consider că dezvoltarea unui aeroport, cum e cel din Iași, trebuie să se facă pe termen lung, prin stabilirea priorităților și posibilităților de extindere a infrastructurii, precum și găsirea celor mai bune căi de finanțare necesare implementării unui proiect european”, a declarat Cătălin BULGARIU, Directorul General al Aeroportului Internațional Iași.

La rândul său, David CICEO, Președintele Asociației Aeroporturilor din România, a spus: „Doresc să felicit conducerea Consiliului Județean Iași și a Aeroportului pentru rezultatele deosebite și pentru că au deja un plan ambițios de dezvoltare. Aeroportul Iași a realizat o nouă performanță în acest an, atingând mai devreme pragul de un milion de pasageri, fapt ce demonstrează că are un potențial de creștere foarte mare pe viitor. Creșterea traficului în România este mult peste media europeană; estimăm că până în 2035, numărul de pasageri se va dubla, ajungând la 48 de milioane. Acest lucru presupune, bineînțeles, noi investiții. În prezent, niciun aeroport din România nu are capacitate suficientă în ceea ce privește infrastructură, de aceea trebuie să găsim resurse importante pentru finanțarea dezvoltării. În același timp însă, la capitolul servicii, aeroporturile noastre sunt deja la un standard internațional, respectă toate reglementările internaționale, dar trebuie să își dubleze capacitatea deoarece se anunță o evoluție a traficului peste media europeană. De altfel, industria de aviație este singura din țară, care se aliniază perfect la standardele europene. Totodată, siguranța și securitatea aeroportuară trebuie să ne preocupe în egală măsură”.

Prezent la eveniment, Maricel POPA, Președintele Consiliului Județean Iași, a adăugat: „Cu toții am observat o creştere a traficului de pasageri pe aeroportul din Iași. În urmă cu două săptămân, am înregistrat pasagerul cu numărul un million, mai devreme cu o lună decât anul trecut. Sper ca într-un viitor, nu prea îndepărtat, să marcăm acest eveniment chiar în prima jumătate a anului. Premise sunt, călători dornici de curse noi avem, mai e nevoie doar de sprijinul și dorința companiilor aeriene de a se îndrepta către Aeroportul Iași. Interesul pasagerilor ne obligă să creștem calitatea serviciilor oferite în acest domeniu. Vremurile pe care le trăim ne arată că mobilitatea este extrem de importantă, atât pentru cei care călătoresc în scop de afaceri, cât și pentru cei care folosesc transportul aerian doar în scop turistic”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Forumul Internațional al Marilor Fermieri RALF, pe 8 noiembrie, la București

Articolul următor

Ministerul Economiei: Proiectul BRUA ”avansează galopant”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share