Fonduri Europene Timiș Ultimele stiri

ADR Vest: Conexiuni rutiere de milioane de euro în Timiș

Timișul se va bucura de o finanțare consistentă pentiru modernizarea conexiunilor rutiere.

Trei proiecte privind modernizarea unor conexiuni rutiere de pe raza judeţului Timiş vor fi finanţate cu aproape 22 de milioane de lei (circa 4,7 milioane de euro), din care 19,93 de milioane de lei (4,27 milioane de euro) reprezintă finanţare nerambursabilă, potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Parafarea contractelor a avut loc vineri, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, iar semnatari sunt Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) şi CJ Timiş.

Proiectele vor fi finanţate în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 6, Prioritatea de investiţii 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la la infrastructură TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale – Apel pentru proiecte nefinalizate. În cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanţează proiecte cu lucrări demarate, cu contracte de execuţie încheiate.

Primul proiect – “Modernizare conexiuni rutiere pe DJ 588 Şemlacu Mare – Ferendia, km 9+500 – 13+935, L=4,435 km” – va fi implementat pe parcursul a cinci luni şi are ca scop finanţarea lucrărilor de modernizare a DJ 588 Şemlacu Mare – Ferendia, pe tronsonul cuprins între localităţile Şemlacu Mare şi Ferendia, în lungime de 4,558 km. Finanţarea nerambursabilă a proiectului este de 4,572 milioane de lei, iar valoarea totală a acestuia se ridică la 4,881 milioane lei.

Cel de-al doilea proiect – “Modernizare conexiuni rutiere pe DJ 592D, Hitiaş – Bacova, km 25+568,50 – 34+026,50 L=8,458 km’ – va fi implementat pe parcursul a cinci luni şi vizează finanţarea lucrărilor de modernizare a DJ 592D pe tronsonul cuprins între localităţile Hitiaş şi Bacova, în lungime de 8,46 km. Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 7,878 milioane de lei, în timp cuantumul total al acestuia depăşeşte 8,771 milioane de lei.

Nu în ultimul rând, cel de-al treilea proiect – “Modernizare conexiuni rutiere pe DJ 693B Iohanisfeld (DN58B) – Ivanda, km 0.0+000-6+700, L=6,7 km” – urmează să fie definitivat pe parcursul a şase luni, scopul fiind acela de finanţare a lucrărilor de modernizare a DJ 693B pe tronsonul cuprins între localităţile Iohanisfeld şi Ivanda, în lungime de 6,70 km. Finanţarea nerambursabilă se ridică la valoarea de 7,486 milioane de lei, în timp ce valoarea totală a acestuia este de 8,264 milioane de lei.

Conform datelor oficiale, la nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR (Programul Operaţional Regional) 2014 – 2020, au fost contractate până în prezent 349 de proiecte, în valoare totală de 362,40 milioane euro, din care 286,59 milioane euro a însemnat finanţare nerambursabilă.

Related posts

Relația cu statul trece ușor în online: numărul conturilor pe platformele electronice a crescut de 6 ori, iar al operațiunilor – de 12 ori

Ion Surdu

VINVEST 2018, o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Digitalizarea – efecte

Ionut Oprea

Real Estate & Management Solutions, the trends for Cluj

redactia

Compania de inteligenţă artificială Everseen îşi mută sediul principal la Timişoara

Robert Bloancă

Daniel Buda: Se vor schimba metodele de subvenționare agricolă ale UE

Stefana Muresan

O echipă din România, cea mai bună aplicație europeană la Technovation Girls

Traian Dan

Manageri. Fermieri versus IT și Automotive

Ligia Voro

SIFI TM Agro anunță noi servicii de ultimă generație la Siloz Carani

redactia

Primăria Oradea, împrumut de 35 mil. euro de la BEI pentru investiţii

Stefana Muresan

Schimbare decisivă în derularea Programului Operaţional Regional: managementul proiectelor se mută la nivel local

Robert Bloancă

Un elev român, cel mai bun din lume la Microsoft Word

redactia

Noul președinte al FRT, Ion Țiriac, felicitat de Simona Halep

Ligia Voro

Corinthia Hotels to open historic Grand Hotel du Boulevard in Bucharest

Ionut Oprea

USAMV Cluj-Napoca, la aniversarea a 150 de ani

Ligia Voro

Lucrările la Palatul Rimanóczy Kálmán din Oradea, aproape finalizate

Ligia Voro

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

În judeţul Timiş se câştigă cel mai bine din zona de vest. Autorităţile anunţă un salariu mediu net a ajuns la 3129 de lei

Robert Bloancă

O societate din domeniul automotive, din localitatea Făget din Timiş, a fost închisă din cauza coronavirusului

Robert Bloancă

Primul autobuz electric la Brașov. În total, au fost procurate 52 de unități cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu

Papuc Irina

P3: Radical and unexpected events test our adaptability

Ionut Oprea

Companiile anticipeaza investitii in personal

Ionut Oprea

Un taur din Cluj, campion european la competiția Champion of the World

Nora Dumitrescu

Investiții publice dorite de zălăuani: treceri 3D, parking, baie comunală

Nora Dumitrescu

Leave a Comment