Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, Chris Wylie, vine la How to Web 2018

How To Web 2018, cel mai important eveniment de tehnologie din Europa Centrală și de Est, anunță un nou speaker de renume internațional în persoana lui Chris Wylie. Fostul director de cercetare al Cambridge Analytica a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce, în luna martie a acestui an, a dezvăluit tacticile de influențare psihologică pe care compania sa le utiliza, încercând să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 ale SUA.

Absolvent al Școlii Economice din Londra, Christopher Wylie este un cercetător și data scientist care a lucrat ca senior advisor atât pentru guvernul britanic, cât și pentru cel canadian și are o vastă experiență în utilizarea tehnologiei în vederea îmbunătățirii comunicării și a implicării cetățenilor. El va urca pe scena How to Web 2018 în prima zi a evenimentului, 19 noiembrie, în sesiunea de deschidere „Unicorns and Black Swans” și va vorbi despre cum tehnologia influențează democrațiile la nivel global. Prezentarea lui Chris se aliniază cu segmentul Disrupting Democracy, găzduit de asemenea de scena principală.

Chris este fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, parte a SCL Group, companie subcontractată de armata Regatului Unit al Marii Britanii, specializată în războiul informațional. În această calitate, Chris a fost martor la modul în care cultura, informațiile și algoritmii au fost transformate în veritabile arme folosite de armate, guverne și companii pentru a submina alegeri din întreaga lume. În 2018, Christopher a lucrat cu The Guardian și New York Times pentru a expune public modul în care datele personale ale utilizatorilor Facebook au fost exploatate și folosite împotriva cetățenilor obișnuiți.

Chris a fost nominalizat de publicația Times în topul celor mai influenți oameni din lume – Times 100 – pentru aportul său în dezvăluirea riscurilor pe care le prezintă utilizarea necorespunzătoare a datelor și puterea tot mai mare a companiilor de tehnologie. Mărturiile sale din Congresul Statelor Unite ale Americii și Parlamentul Britanic au servit drept un apel de conștientizare pentru mulți și au condus rapid la noi propuneri legislative în ambele țări.
How to Web 2018 este organizat cu în parteneriat cu Bitdefender, Unicredit Romania și Fitbit, și cu sprijinul UiPath, KPMG, DLA Piper, European Investment Fund, Gecad, Orange Fab, Elrond, CleverBridge, Metro Systems, F6S și Adobe România.

 

Despre How to Web
How to Web a fost lansat în 2010 și a devenit rapid unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Începând din acest an, conferința intră sub umbrela ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Cele șapte ediții How to Web derulate până în prezent au adus laolaltă peste 5000 antreprenori, investitori și profesioniști din industria de tehnologie și a sprijinit prin intermediul programului Startup Spotlight un număr de 200 de start-up-uri.
Mai multe informații se regăsesc pe webite-ul evenimentului – www.howtoweb.co.

Despre ANIS
20 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.
Peste 130 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.
Peste 38.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.
Peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică în plan local.
Mai multe informații se regăsesc pe pagina Asociației – www.anis.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viitorul transformării digitale pentru industria românească se discută pe 21 noiembrie la Brașov

Articolul următor

Autorităţile din Sibiu vor lansa Sibcoin, prima monedă locală din România, în pregătirea programului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană din 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share