Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorul transformării digitale pentru industria românească se discută pe 21 noiembrie la Brașov

*A doua ediție a conferinței I4T va reuni experți ai Centrelor de Inovare Digitală, Ministere și companii cheie pentru a discuta viitorul Industriei prelucrătoare și industriei 4.0 și, bineînțeles, transformarea digitală.

Pe 21 noiembrie are loc a doua ediție a unui eveniment ce pune pe agenda publică politicile europene cu impact asupra adoptării de noi tehnologii, inovarea și transformarea digitală a economiei. Evenimentul este organizat de Iceberg, Clusterul pentru Inovare si Tehnologie, ADR Centru si Enterprise Europe Network la Brașov – un centru industrial tradițional al României, poziționat ideal pentru a atrage participanți din celelalte centre industriale și digitale ale țării.

Procesul de transfomare digitală este unul cheie pentru industria românească, iar o mai bună valorificare a următorului cadru de finanțare multianuală (2021-2027) ar putea accelera transformarea principalelor domenii industriale prin adoptarea de noi tehnologii. Unul dintre rezultatele evenimentului este și crearea unui document de poziție privind necesitatea unor instrumente de politici publice în domeniul transformării digitale în industrie, aliniat la priorități europene precum industria 4.0 sau hub-uri digitale de inovație.

La eveniment vor participa:
● IMM-uri și companii mari din principalele industrii vizate de transformarea digitală: automotive, aeronautică, industria lemnului, mecanică, electronică, etc.
● Companii din sectorul IT, clustere industriale și furnizori de soluții pentru transformarea digitală
● Reprezentanți ai Guvernului, agențiilor de dezvoltare regională și autorităților locale implicați în procesul de definire a politicilor publice
● Cele 5 hub-uri de inovare digitală din România participante în cadrul proiectul Digital Innovation Hubs on Smart Factories in new EU Member States al Comisiei Europene
● Echipa proiectului pilot Digitalise SME al Comisiei Europene, dedicat hub-urilor de inovare digitala
● Experți ai agențiilor de dezvoltare regionale implicați în proiecte tip Lagging Regions, cu impact asupra strategiilor de specializare inteligentă (RIS3)

Evenimentul are loc la Brașov, la Hotel Kronwell, între orele 09:30 – 16:00. Participarea la eveniment este gratuită, pe baza înscrierii online pe http://i4t.iceberg.ro/. Mai multe detalii veți găsi online pe site, dar și pe pagina de facebook

Iceberg este o companie care dezvoltă servicii în domenii precum: Consultanță, Finanțări, Start-up-uri, Tehnologie, Digitalizare și Transfer Tehnologic.
Prima ediție a I4T a avut loc în data de 23 februarie 2018, ca parte a European Technology Transformation Week, și a atras 120 de participanți din țară și străinătate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Echipă multidisciplinară anunțată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj

Articolul următor

Fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, Chris Wylie, vine la How to Web 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share