Cluj Importate Sanatate Slider Ultimele stiri

Echipă multidisciplinară anunțată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj

*Primul spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca adaugă un nou membru în echipa de profesioniști. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță echipa și numele Șefului Departamentului de Pediatrie.

Prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă din anul 2008, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA își consolidează echipa de medici din spitalul multidisciplinar pe care urmează să îl inaugureze. Dr. Mihaela Farcău va conduce Departamentul de Pediatrie al Spitalului REGINA MARIA din Cluj, care se va deschide până la sfârșitul acestui an.

Echipa extinsă pe care o va coordona va fi alcătuită din 60 de medici specialiști pediatri și asistenți cu experiență clinică, dobandită în urma colaborării cu centre medicale internaționale. Echipa va furniza servicii medicale complexe, inclusiv investigații audiologice avansate, interventii chirurgicale din sfera ORL și intervenții de chirurgie generală pediatrică.

Medic primar pediatru cu supraspecializare în pneumologie pediatrică, atestat în alergologie și imunologie pediatrică, Dr. Mihaela Farcău are o experiență profesională de peste 30 de ani. În tot acest timp a participat la programe de perfecționare derulate în România, de experți naționali, dar și peste hotare. Printre acestea se numără programul de colaborare cu Spitalul Kosair din Louisville Kentucky, SUA.

Cu o intensă activitate publicistico-științifică de specialitate, Dr. Farcău a realizat numeroase studii și a publicat materiale medicale despre afecțiunile sistemului imunitar și eficiența terapeutică a medicației pentru afectiuni respiratorii la copii. De asemenea, a participat la numeroase manifestări științifice, atât în țară, cât și în străinătate, intre care ESPGHAN 2014, în Istrael și ESPGHAN 2017, în Cehia. Aceste congrese și conferințe au ca teme de interes pediatria și subspecialitățile pediatrice.

“Spitalul Regina Maria este o provocare profesională prin elementul de noutate în Cluj-Napoca. Efortul nostru este de a construi ceea ce credem că va aduce un plus în calitatea asistenței medicale pediatrice. Posibilitatea unei colaborări interdisciplinare cu experti de top a fost principalul motiv care m-a determinat să accept această provocare profesională. În plus, în acest mediu sunt convinsă că va exista acea deschidere profesională și administrativă care să permită validarea expertizei unei echipe din care vor face parte numeroși medici tineri, cu experiență dobândită inclusiv în afara țării. Am întâlnit aici o echipă de profesioniști, care m-a convins că putem asigura împreună servicii medicale de înaltă calitate micilor noștri pacienți.” declară Dr. Mihaela Farcău.

Preocuparea specială față de sănătatea celor mici se reflectă în noul spital de la Cluj prin secția de pediatrie și departamentul cu specialități chirurgicale pediatrice extins pe un întreg etaj, precum și prin ambulatoriul dedicat strict copiilor și compus din 7 cabinete de consultații și cameră de gardă 24/7. Secția de pediatrie dispune de următoarele specialități cu internare continuă: pediatrie, ortopedie pediatrica, chirurgie pediatrica și ORL, dar oferă și specialități în ambulatoriu: pediatrie, neonatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, alergologie, ORL, dermatologie, pneumologie, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, ecografie și hematologie.

Noul spital este localizat în centrul orașului, oferind astfel acces rapid la servicii medicale și are o suprafață de 7.600 mp. Centrul medical va oferi clujenilor și locuitorilor Ardealului acces la multiple specialități medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, chirurgie pediatrică, ortopedie. În plus, spitalul va dispune de maternitate, un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale, un ambulatoriu multi-disciplinar și cameră de gardă.

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA reunește peste 5.000 de angajați și colaboratori în cele 56 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 2,8 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 490.000 de abonamente medicale. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 56 de locații proprii, 6 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 3 maternități, 8 campusuri medicale, 19 centre de imagistică, 33 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 290 de policlinici partenere în țară.

Related posts

Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au urcat dealerul FORD din Mureș cu 50% în primul an

Stefana Muresan

Piața neagră a țigaretelor a depășit 40% în nord-est în luna noiembrie

redactia

Traderul de cereale Transylvania Invest din Arad, investiţie de 600.000 de euro într-un siloz

Stefana Muresan

PARKING PLUS: Transformarea digitală va marca fără precedent ecosistemul serviciilor de parcare

Ionel Albu

Floria.ro vine în ajutorul florăriilor din țară prin extinderea rețelei de parteneri

Ligia Voro

Ministrul Culturii: E foarte bine că portul românesc inspiră designeri; ar fi și mai bine dacă ei ar recunoaște acest lucru

Stefana Muresan

Martin Slabbert – Prime Kapital: Iaşiul este noul Cluj. Proiect de 100.000 mp de birouri

redactia

Romgaz, investiții de 400 mil. euro în modernizarea depozitelor

Stefana Muresan

Exportul de cereale prin Portul Constanța în primele 3 luni a depășit recordul de anul trecut

Ion Surdu

Prival va strânge deșeurile din Turda cu autospeciale Ford

Nora Dumitrescu

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

Mayors launch £13m fund to help transform Royal Docks

Ionut Oprea

Viitorii mediciniști din Cluj vor simula admiterea în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Cele mai profitabile afaceri mureşene

Ligia Voro

Oana Taban, Dent Estet: Urmarim oportunitatile de extindere in afara tarii

redactia

ZF: Cel mai mare pariu al Kaufland pentru piața din România – investiții de 300 de milioane de euro în 2020

Papuc Irina

Jean Valvis va lansa un film de promovare a Româ­niei. Aqua Carpatica a ajuns pe 14 pieţe externe şi la vânzări de 75 mil. euro

redactia

Importurile de gaze ale României s-au ieftinit în trimestrul al treilea

Papuc Irina

Kaufland România anunță majorarea venitului minim brut și caută 1.000 de angajați noi

Papuc Irina

S-au deschis înscrierile la Startarium PitchDay 2019

Ligia Voro

Fostul hotel al lui Paszkany va fi demolat

Nora Dumitrescu

”Digital Assembly 2019” începe mâine   

Ligia Voro

Cum arată Stadionul Arcul de Triumf, construit de ACI Cluj

Nora Dumitrescu

A doua parcare subterană a Sibiului, scoasă la licitație: 450 – 500 de locuri

Stefana Muresan

Leave a Comment