Cluj Importate Sanatate Slider Ultimele stiri

Echipă multidisciplinară anunțată în departamentul de pediatrie a spitalului REGINA MARIA din Cluj

*Primul spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca adaugă un nou membru în echipa de profesioniști. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță echipa și numele Șefului Departamentului de Pediatrie.

Prezentă pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă din anul 2008, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA își consolidează echipa de medici din spitalul multidisciplinar pe care urmează să îl inaugureze. Dr. Mihaela Farcău va conduce Departamentul de Pediatrie al Spitalului REGINA MARIA din Cluj, care se va deschide până la sfârșitul acestui an.

Echipa extinsă pe care o va coordona va fi alcătuită din 60 de medici specialiști pediatri și asistenți cu experiență clinică, dobandită în urma colaborării cu centre medicale internaționale. Echipa va furniza servicii medicale complexe, inclusiv investigații audiologice avansate, interventii chirurgicale din sfera ORL și intervenții de chirurgie generală pediatrică.

Medic primar pediatru cu supraspecializare în pneumologie pediatrică, atestat în alergologie și imunologie pediatrică, Dr. Mihaela Farcău are o experiență profesională de peste 30 de ani. În tot acest timp a participat la programe de perfecționare derulate în România, de experți naționali, dar și peste hotare. Printre acestea se numără programul de colaborare cu Spitalul Kosair din Louisville Kentucky, SUA.

Cu o intensă activitate publicistico-științifică de specialitate, Dr. Farcău a realizat numeroase studii și a publicat materiale medicale despre afecțiunile sistemului imunitar și eficiența terapeutică a medicației pentru afectiuni respiratorii la copii. De asemenea, a participat la numeroase manifestări științifice, atât în țară, cât și în străinătate, intre care ESPGHAN 2014, în Istrael și ESPGHAN 2017, în Cehia. Aceste congrese și conferințe au ca teme de interes pediatria și subspecialitățile pediatrice.

“Spitalul Regina Maria este o provocare profesională prin elementul de noutate în Cluj-Napoca. Efortul nostru este de a construi ceea ce credem că va aduce un plus în calitatea asistenței medicale pediatrice. Posibilitatea unei colaborări interdisciplinare cu experti de top a fost principalul motiv care m-a determinat să accept această provocare profesională. În plus, în acest mediu sunt convinsă că va exista acea deschidere profesională și administrativă care să permită validarea expertizei unei echipe din care vor face parte numeroși medici tineri, cu experiență dobândită inclusiv în afara țării. Am întâlnit aici o echipă de profesioniști, care m-a convins că putem asigura împreună servicii medicale de înaltă calitate micilor noștri pacienți.” declară Dr. Mihaela Farcău.

Preocuparea specială față de sănătatea celor mici se reflectă în noul spital de la Cluj prin secția de pediatrie și departamentul cu specialități chirurgicale pediatrice extins pe un întreg etaj, precum și prin ambulatoriul dedicat strict copiilor și compus din 7 cabinete de consultații și cameră de gardă 24/7. Secția de pediatrie dispune de următoarele specialități cu internare continuă: pediatrie, ortopedie pediatrica, chirurgie pediatrica și ORL, dar oferă și specialități în ambulatoriu: pediatrie, neonatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, alergologie, ORL, dermatologie, pneumologie, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, ecografie și hematologie.

Noul spital este localizat în centrul orașului, oferind astfel acces rapid la servicii medicale și are o suprafață de 7.600 mp. Centrul medical va oferi clujenilor și locuitorilor Ardealului acces la multiple specialități medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, chirurgie pediatrică, ortopedie. În plus, spitalul va dispune de maternitate, un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale, un ambulatoriu multi-disciplinar și cameră de gardă.

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA reunește peste 5.000 de angajați și colaboratori în cele 56 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 2,8 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 490.000 de abonamente medicale. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 56 de locații proprii, 6 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 3 maternități, 8 campusuri medicale, 19 centre de imagistică, 33 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 290 de policlinici partenere în țară.

Related posts

Schemă de ajutor pentru acciza la motorină în acvacultură – 5,5 mil. lei/an

redactia

Simona Bișboacă, cercetător și antreprenor bihorean: „Voiam să fac produse inovatoare, care nu se găseau pe piață”

Traian Dan

B. Braun, o fabrică nouă și un centru logistic în România

Stefana Muresan

Patronatul PRIMER: România, pe ultimul loc în UE în privinţa consumului de medicamente

Stefana Muresan

Delgaz Grid investeşte peste 7 mil. lei în echipamente moderne de detectare a eventualelor scăpări de gaze

Stefana Muresan

BNR a amânat colectarea contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară

Traian Dan

Orașele din Transilvania, în topul comenzilor de Black Friday

Nora Dumitrescu

Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

Ligia Voro

“Preferatele” fiscului: societățile de construcții și firmele cu datorii

Nora Dumitrescu

Imobiliare.ro: Topul celor mai scumpe apartamente din ţară

Stefana Muresan

Încasări uriașe la Untold: 3,6 milioane de euro în 5 minute

Nora Dumitrescu

Programul Rabla 2020 va fi lansat în luna martie: buget de 140 de milioane de lei

Papuc Irina

Carabulea pierde procesul cu Patria Bank, hotârârea poate fi atacată

Ligia Voro

Turcii de la Durmazlar vor să participe la licitații pentru tramvaie în Arad, Timişoara, Brăila şi Craiova

Stefana Muresan

Marți, 28 aprilie, ora 9:00, se reiau înscrierile pe platforma IMM Invest

Traian Dan

Business to more Business

Arhi Box a conceput un nou parc al Clujului

Nora Dumitrescu

Realizarea Hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești, cuprinsă în Strategia energetică pusă în dezbatere publică

redactia

Clinica Dental Experts Timișoara, fondată de familia de medici Bratu – 10 ani de performanță de vârf

redactia

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR): Avem toată disponibilitatea de a colabora cu autoritățile în implementarea Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva noului coronavirus

Nicolae Pop

Contract pentru finalizarea unui lot din Autostrada Transilvania, constructor Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Parteneriat Elrond-Netopia: criptomoneda creată la Sibiu va fi disponibilă pentru plata la peste 30.000 de comercianți

Ion Surdu

Oradea va avea un „City Break Festival” la sfârşit de august, început de septembrie

Traian Dan

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, aprobat

Ligia Voro

Leave a Comment