Transilvania Business
Bihor Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Oradea, noi contracte de finanţare în valoare de peste 80 milioane de euro, bani europeni

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a anunţat că oraşul a câştigat noi contracte de finanţare în valoare de peste 80 milioane de euro, pentru realizarea unor pasaje subterane, lărgirea unui pod, achiziţionarea de autobuze hibrid şi a unor tramvaie.

„Am finalizat partea de evaluare a acestor proiecte, am primit vizita în teren săptămâna trecută. Acum proiectele europene sunt în faza de precontractare şi estimăm că până la sfârşitul acestei luni vom semna toate aceste contracte de finanţare”, a spus primarul Ilie Bolojan.

O parte a sumei va fi cheltuită pentru realizarea a trei pasaje subterane în zona Cetăţii oraşului, care va prelua circulaţia rutieră. În acest fel, întreaga piaţă care face legătura între Cetatea Oradea şi centru va deveni pietonală, cu excepţia circulaţiei tramvaielor. Din suma primită se vor deconta totodată lucrările realizate deja pe strada Vasile Alecsandri, transformată la rându-i în pietonală, se vor cumpăra zece autobuze hibrid, se va extinde linia de tramvai în zona Universităţii Oradea, se vor mai achiziţiona încă 10 tramvaie, pe lângă cele 10 deja comandate, se va realiza un centru de zi pentru Şcoala Ioan Slavici, şi se vor asfalta trei străzi.

„Toate aceste patru pachete de proiecte sunt depuse pe Axa de mobilitate urbană, iar suma totală a acestora este de 81,8 milioane euro, din care aproximativ 10 milioane euro reprezintă cheltuieli neeligibile şi aprox 1,4 milioane euro sunt contribuţia de 2% a municipalităţii. Prin urmare, din 82 milioane de euro, municipiul va contribui cu 12 milioane de euro, iar diferenţa de 70 milioane de euro sunt banii europeni câştigaţi”, a precizat primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, proiectele sunt deja în fază de implementare, unele cu licitaţii în curs, altele cu proceduri finalizate, iar din primăvară va începe şantierul.

Oradea a câştigat în ultimii ani finanţări de peste 250 milioane de euro şi mai are depuse proiecte pentru obţinerea a peste 170 milioane de euro.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Festivalul Italian la București, ediția 2017

Ionut Oprea

Carmangeria Pasini – atelier de cârnați și salamuri crud-uscate după rețete italiene

Stefana Muresan

Proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More