Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Cluj: Licitație de peste 13 mil. lei pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci

Consiliul Judetean Cluj a publicat in noul Sistem Electronic de Achizitii Publice, anuntul privind concursul de atribuire a contractului de executie a lucrarilor de restaurare si conservare in cadrul proiectului ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului monument istoric castel Bánffy, sat Rascruci, comuna Bontida, judetul Cluj.”

,,Ne dorim ca intr-un timp cat mai scurt, aceasta perla arhitecturala a Clujului sa fie redata circuitului turistic, astfel incat vizitatori din toate colturile tarii si ale lumii sa se poata bucura de un monument istoric cu adevarat unic. Ceea ce e insa extrem de important, si insist asupra acestui aspect, e ca firmele ce se vor inscrie in competitie sa aiba capacitatea necesara realizarii unei lucrari de o asemenea finete, specifice unui monument istoric supus unor reguli extrem de stricte”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Societatea ce va fi declarata castigatoare la finele intregii proceduri va trebui sa realizeze lucrarea pe baza documentatiilor tehnice elaborate anterior de catre asocierea Ektra Studio – K&K Studio de Proiectare – ARH. Service Guttmann&Comp. Termenul limita de depunere a ofertelor de catre operatorii economici interesati sa execute lucrarile este 29 noiembrie 2018, ora 15.00.

Interventiile necesare in vederea reabilitarii castelului si parcului – monument istoric din Rascruci vor trebui realizate in maxim 24 de luni, termen ce va curge din momentul emiterii ordinului de incepere a lucrarilor. Contractul ce urmeaza a fi atribuit presupune atat restaurarea imobilului Castel Banffy, cat si a parcului monument, lucrarile urmand a fi realizate de specialisti si experti atestati, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Valoarea totala estimata a lucrarilor de restaurare si conservare este de 13.473.392,55 RON fara TVA. In ceea ce priveste criteriul de atribuire, acesta este reprezentat de raportul calitate-pret, ponderea alocata factorului pret fiind de 60% iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%.

Potrivit documentatiilor tehnice, este prevazut ca din zona parterului sa se faca distributia vizitatorilor si utilizatorilor catre nivelurile superioare si inferioare, respectiv catre functiunile principale culturale si biroul administrativ amplasat la acest nivel. Etajul va constitui zona centrului cultural, aici urmand a fi amenajata o biblioteca/mediateca, o sala multifunctionala pentru activitati culturale, o sala de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare si unul administrativ, grupuri sanitare, inclusiv cel destinat persoanelor cu dizabilitati locomotorii precum si circulatiile aferente acestor functiuni. Subsolul va reprezenta zona de expozitii, aici urmand sa se amenajeze un spatiu expozitional. Din zona de expozitii se va realiza accesul pe terasa dinspre parcul ce va fi amenajat la cota terenului natural.

Totodata, pentru partea exterioara a cladirii s-a decis amenajarea parcului ornamental, decolmatat, curatat si taluzat, cu o insula in mijloc. Obiectele arhitecturale restaurate si care se vor regasi in parc sunt pontonul, pasarela peste canal, poduri peste sant, pavilion, porumbar, fantana arteziana si zidul de sprijin. De asemenea, prin intermediul proiectului vor fi restaurate si consolidate alte doua imobile ce vor avea destinatia de cladiri conexe necesare deservirii castelului.

Reamintim in acest context faptul ca Judetul Cluj, prin Consiliul Judetean, este beneficiarul Proiectului european ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului Monument istoric Castel Banffy, sat Rascruci, comuna Bontida, jud. Cluj”, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020. Valoarea totala a proiectului este de 19.972.586,04 lei cu TVA, contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj fiind de 390.520,74 de lei, reprezentand 2% din valoarea totala.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romanian Gastronomy in the XXI Century - O carte manifest pentru gastronomia românească a secolului XXI

Articolul următor

Peste 100 de startup-uri câștigătoare la Startarium PitchDay 2018. Trofeul competiției pentru startup-uri a fost revendicat de iTux

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share