Fonduri Europene Ultimele stiri

CJ Cluj: Licitație de peste 13 mil. lei pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci

Consiliul Judetean Cluj a publicat in noul Sistem Electronic de Achizitii Publice, anuntul privind concursul de atribuire a contractului de executie a lucrarilor de restaurare si conservare in cadrul proiectului ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului monument istoric castel Bánffy, sat Rascruci, comuna Bontida, judetul Cluj.”

,,Ne dorim ca intr-un timp cat mai scurt, aceasta perla arhitecturala a Clujului sa fie redata circuitului turistic, astfel incat vizitatori din toate colturile tarii si ale lumii sa se poata bucura de un monument istoric cu adevarat unic. Ceea ce e insa extrem de important, si insist asupra acestui aspect, e ca firmele ce se vor inscrie in competitie sa aiba capacitatea necesara realizarii unei lucrari de o asemenea finete, specifice unui monument istoric supus unor reguli extrem de stricte”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Societatea ce va fi declarata castigatoare la finele intregii proceduri va trebui sa realizeze lucrarea pe baza documentatiilor tehnice elaborate anterior de catre asocierea Ektra Studio – K&K Studio de Proiectare – ARH. Service Guttmann&Comp. Termenul limita de depunere a ofertelor de catre operatorii economici interesati sa execute lucrarile este 29 noiembrie 2018, ora 15.00.

Interventiile necesare in vederea reabilitarii castelului si parcului – monument istoric din Rascruci vor trebui realizate in maxim 24 de luni, termen ce va curge din momentul emiterii ordinului de incepere a lucrarilor. Contractul ce urmeaza a fi atribuit presupune atat restaurarea imobilului Castel Banffy, cat si a parcului monument, lucrarile urmand a fi realizate de specialisti si experti atestati, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Valoarea totala estimata a lucrarilor de restaurare si conservare este de 13.473.392,55 RON fara TVA. In ceea ce priveste criteriul de atribuire, acesta este reprezentat de raportul calitate-pret, ponderea alocata factorului pret fiind de 60% iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%.

Potrivit documentatiilor tehnice, este prevazut ca din zona parterului sa se faca distributia vizitatorilor si utilizatorilor catre nivelurile superioare si inferioare, respectiv catre functiunile principale culturale si biroul administrativ amplasat la acest nivel. Etajul va constitui zona centrului cultural, aici urmand a fi amenajata o biblioteca/mediateca, o sala multifunctionala pentru activitati culturale, o sala de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare si unul administrativ, grupuri sanitare, inclusiv cel destinat persoanelor cu dizabilitati locomotorii precum si circulatiile aferente acestor functiuni. Subsolul va reprezenta zona de expozitii, aici urmand sa se amenajeze un spatiu expozitional. Din zona de expozitii se va realiza accesul pe terasa dinspre parcul ce va fi amenajat la cota terenului natural.

Totodata, pentru partea exterioara a cladirii s-a decis amenajarea parcului ornamental, decolmatat, curatat si taluzat, cu o insula in mijloc. Obiectele arhitecturale restaurate si care se vor regasi in parc sunt pontonul, pasarela peste canal, poduri peste sant, pavilion, porumbar, fantana arteziana si zidul de sprijin. De asemenea, prin intermediul proiectului vor fi restaurate si consolidate alte doua imobile ce vor avea destinatia de cladiri conexe necesare deservirii castelului.

Reamintim in acest context faptul ca Judetul Cluj, prin Consiliul Judetean, este beneficiarul Proiectului european ,,Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului Monument istoric Castel Banffy, sat Rascruci, comuna Bontida, jud. Cluj”, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020. Valoarea totala a proiectului este de 19.972.586,04 lei cu TVA, contributia proprie a Consiliului Judetean Cluj fiind de 390.520,74 de lei, reprezentand 2% din valoarea totala.

Related posts

Guvernatorii Rotary Districtul 2241, amintiri și învățăminte

Ligia Voro

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (II)

Ligia Voro

WIZZ AIR DĂ STARTUL CELEI MAI MARI CREȘTERI OPERAȚIONALE

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Nufarm, cu focus pe fermier

Ligia Voro

Obligațiunile Autonom debutează pe piața reglementată a BVB

Ligia Voro

2,2 miliarde euro din fonduri europene, pentru agricultură

Stefana Muresan

TeraPlast lansează soluția optimă pentru instalații

Ligia Voro

Inaugurări de pandemie. Profi a avut cele mai multe în Ardeal

Nora Dumitrescu

Femeia de afaceri Daniela Mariscu, nominalizată la Bruxelles pentru Excelenţă în Antreprenoriat

Stefana Muresan

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Stefana Muresan

Romgaz rămâne jucător activ pe piaţa de furnizare în contextul liberalizării pieței

Ligia Voro

22 de tramvaie noi, fabricate la Arad, vor circula în Cluj – Napoca

Stefana Muresan

Trei destinații speciale din Franța în oferta Wizz Tours România: Paris, Lyon și Nisa

Stefana Muresan

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

redactia

Turoperatorul australian Peregrine Adventures, nouă ofertă turistică: “Secretele României”

Stefana Muresan

“Valea Prahovei” în vestul țării. Drumuri Orășenești Oradea va reabilita Drumul Apusenilor, contract de peste 100 milioane de lei

redactia

Conferința, fonduri europene – Regiunea Vest

Stefana Muresan

Industria de business services din România estimează o creștere a veniturilor de maximum 5% pentru 2020, urmând tendițele europene

Papuc Irina

WATFORD Insurance se lanseaza oficial pe piata asigurarilor din Romania

redactia

Cum s-a mărit suprafața României cu 1 miliard de euro, bani europeni

redactia

Laufer, în Satu Mare: Proiectele pe Start Up Nation, din 2 mai

Stefana Muresan

CJ Sibiu a achiziționat la Bursa Română energia electrică pentru anul 2020 pentru 21 de instituții

Papuc Irina

Locuitorii din vestul țării pot primi până la 40.000 euro nerambursabili pentru a porni o afacere

Stefana Muresan

Ion Țiriac vrea să organizeze la Cluj cel de-al doilea turneu WTA din România

redactia

Leave a Comment