Industrie Ultimele stiri

Radu Oprea promovează exporturile româneşti în China

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a participat luni şi marţi la mai multe evenimente de promovare a intereselor comerciale ale României la Shanghai, în marja China Internaţional Import Expo, primul târg internaţional destinat exclusiv importurilor pentru piaţa chineză.

După ceremonia de deschidere de luni, ministrul Oprea s-a întâlnit marţi cu He Baoxiang, viceguvernatorul provinciei Hunan. În cadrul întâlnirii, s-a semnat un Memorandum de Înţelegere în domeniul investiţiilor între Departamentul de Comerţ al Provinciei Hunan şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. În urma discuţiilor, s-au agreat menţinerea ritmului de creştere a comerţului bilateral şi stabilirea unor parteneriate în domeniul investiţional, în special în infrastructură, agricultură şi industrie.

Ministrul Oprea a prezentat potenţialul exporturilor româneşti, oportunităţile de investiţii în România şi relevanţa portului Constanţa pentru comerţul UE-China. He Baoxiang a subliniat relaţiile bilaterale foarte bune şi şi-a exprimat disponibilitatea pentru creşterea importurilor din România. Contextul este unul favorabil, după ce preşedintele Xi Jinping a anunţat luni deschiderea Republicii Populare Chineze pentru facilitarea accesului firmelor străine la economia chineză prin reducerea tarifelor vamale, majorarea importurilor şi susţinerea comerţului mondial liber.

Ştefan-Radu Oprea a mai participat marţi la un panel de discuţii în cadrul China Internaţional Import Expo, unde a vorbit despre priorităţile României în domeniul comerţului, în timpul mandatului de la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, ministrul Oprea a avut o întâlnire cu o delegaţie oficială a oraşului Ningbo.

Miercuri, Ştefan-Radu Oprea va participa la evenimente de promovare în relaţia cu provinciile Fengxiang şi Liaoning. Ministrul român se află la Shanghai în perioada 4-8 noiembrie, în continuarea vizitei oficiale la Beijing, din perioada 31 octombrie – 4 noiembrie.

În prima jumătate a acestui an, volumul schimburilor comerciale între provincia Hunan şi România a fost de 22,55 milioane de USD, în creştere anuală cu 112,59%. Importurile au reprezentat 12,57 milioane de USD, în creştere cu 170,27 %, iar exporturile româneşti au atins 9,98 milioane de USD, în creştere anuală cu 67,33%.

Provincia Hunan, situată în sudul Chinei, are o suprafaţă de 211.800 km2 şi aproximativ 70 de milioane de locuitori, fiind lider în ceea ce priveşte inovaţia tehnologică, cu peste 100 de universităţi. Este una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale Chinei, Produsul Intern Brut al provinciei fiind de peste 500 miliarde de USD.

Related posts

Grupul TERAPLAST și-a adus la Marketing omul care a revigorat Farmec și Gerovital

Stefana Muresan

Marea întoarcere la birouri. Cât de curând? Câți dintre noi?

redactia

VIVO! în România

Transilvania Business

Strada Bună Ziua din Cluj, modernizată cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Recolta Clujului, transferată la Bruxelles. Un târg cu vânzări de 600 de tone

redactia

Peste 30 de milioane de lei, sprijinul ROMGAZ pentru comunitate

Ligia Voro

Constructorul a reînceput activitatea pe lotul 2 al autostrăzii Ogra – Campia Turzii

redactia

Pentagonul investește peste 130 milioane dolari la Câmpia Turzii

redactia

Transilvania are cele mai multe proiecte de Smart City în România

Nora Dumitrescu

UBB organizează pentru liceeni concursuri care pot înlocui examenul de admitere

redactia

Big Brother la Oradea. Primăria a instalat 314 camere video pentru siguranța cetățenilor

Traian Dan

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Ligia Voro

Niculae Havrileț, numit secretar de stat pentru Energie printr-o decizie publicată de Moș Nicolae

Ligia Voro

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

Proiect european de 11 mil. lei pentru reabilitarea străzilor din Băile Tuşnad, Harghita

redactia

Dacia, demonstraţie cu modelul Duster echipat cu şenile, la centrul de cercetare – dezvoltare de la Rânca

redactia

Platformă de biologie moleculară pentru boli infecțioase în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Unde s-a extins Penny Market în Transilvania

Nora Dumitrescu

Nemții de la Dalli, cu fabrica în Timișoara, ”curăță” mai bine de o treime din piaţa de detergenți

Stefana Muresan

Brandul Bun de Maramureș va fi licențiat

Nora Dumitrescu

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Nora Dumitrescu

Dacia a demarat la uzina de la Mioveni cea mai mare extindere din ultimii 15 ani. Capacitatea anuală va depăși 400.000 de mașini

redactia

Investiție de aproape 1,6 milioane de lei pentru reabilitarea Complexului Olimpia din Brașov. Muzeul de Istorie a lansat licitația

Papuc Irina

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment