Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Doi prieteni au repus pe picioare brandul de schiuri Reghin

În urmă cu trei ani de zile, doi prieteni din Cluj au decis să schimbe și soarta echipamentelor sportive de iarnă produse sub brandul Reghin. Sebastian Big și Ionuț Pațiu au readus schiurile Reghin și, mai nou, snowboarduri.

”Ne gândeam de mult timp să începem o afacere pe cont propriu. Și revitalizarea brandului Reghin ni s-a părut o idee bună, mai ales că amândoi suntem pasionați de sporturile de iarnă. După ce am verificat la OSIM că nu există exclusivitate asupra numelui , l-am înregistrat noi și așa a început tăvălugul,” spune Sebastian, pentru redbull.com.

Cu toate aceasta, din rațiuni economice, Sebastian și Ionuț nu produc schiurile în România, ci în Cehia. ”Vrem ca ele să rămână accesibile pentru oameni, așa cum erau odată. Și putem să facem asta doar prin colaborarea cu fabrica din Cehia care face producție de masă și care ne poate ajuta și pe noi cu cele câteva sute de bucăți pe care le scoatem în fiecare sezon. Noi nu suntem o afacere de milioane de euro să ne permitem o astfel de producție pe cont propriu, ci niște oameni care și-au investit economiile și care au făcut împrumuturi la bancă pentru o idee în care cred,” explică Sebastian.

”Am vrut ca designul schiurilor să le aducă aminte oamenilor de cum erau acestea odată, un design simplu, care din punct de vedere al calității se poate bate cu orice alt schi de pe piață,” spune Sebastian. Pentru viitor, cei doi își propun să ajungă la un design contemporan al schiurilor, care însă va fi tot minimalist, curat și geometric.

Anul acesta, Sebastian și Ionuț au creat trei modele de snowboard cu nume care aduc aminte de haiduci români care au devenit legende, Alimoș, Pintea și Jianu. Sunt primele plăci de snowboard scoase în România de o firmă, notează publicația amintită.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Retailul german face 5 miliarde de euro în România

Articolul următor

Competitive Intelligence - avantajele practice (II)

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share