Arad Investitii Ultimele stiri

Zonă rezidențială şi de servicii în zona fabricii de zahăr din Arad

O firmă din Timişoara intenţionează să construiască în zona fabricii de zahăr din Arad o zonă rezidenţială şi de servicii.

Porto Petrol SRL – firma timişoreană care deţine cele peste cinci hectare de teren de pe Splaiul Mureşului nr.26 – se află în acest moment la faza elaborării noului Plan Urbanistic Zonal şi a Regulamentului Local de Urbanism pentru noua Zona rezidenţială şi de servicii, scrie aradon.ro.

„Beneficiarul intenționează să construiască pe acest teren locuințe individuale pe lot, locuințe colective și dotări de servicii complementare locuințelor” – se arată în documente.

Propunerea de dezvoltare urbanistică a zonei are în vedere realizarea unei soluţii care să valorifice vecinătatea cu râul Mureş. Astfel, se are în vedere amenajarea zonei de circulaţie riverană, în sensul că pe lângă pista de biciclete și o alee rutieră să existe și un traseu pietonal pe cea mai mare parte a lungimii ei. Străzile vor fi orientate spre râul Mureș pentru a permite o relație vizuală directă a caselor cu apa și malul acesteia.

Potrivit PUZ, „zona studiată se află în vecinătatea zonei centrale a oraşului, fiind parţial inclusă în centrul istoric protejat. La est se mărgineşte cu strada Ialomiţei care prin prelungirea cu strada Grigore Alexandrescu face legătura cu Piaţa Avram Iancu, vechiul centru al oraşului. La sud zona este delimitată de strada Splaiul Mureșului, vechiul traseu al căii ferate uzinale şi de râul Mureş. Spre est Splaiul Mureșului comunică prin strada Cuza Vodă cu Piaţa veche, prin strada Mucius Scaevola cu Piaţa Arenei şi cu Calea Romanilor şi Podul Traian care fac legătura cu cartierul Aradul Nou. La vest zona este mărginită de prelungirea străzii Remus, care duce la amplasamentul vechiului bac, străzile Primăverii şi Putnei, care fac legătura cu Piaţa Sârbească şi Piaţa Mare şi de asemenea cu axul străzilor Kogălniceanu, Preparandiei şi Dornei care asigură fluxul de trafic major între Piaţa Arenei şi zona de vest a oraşului, spre strada Andrei Șaguna. Primăria intenționează ca în continuarea traseului acestei străzi (Andrei Șaguna) să construiască un nou pod peste Mureș care să asigure o nouă legătură cu cartierul Aradul Nou, legătură amplasată în partea de vest a acestuia.”

Proiectul Zonei rezidenţiale şi de servicii de pe Splaiul Mureşului nr.26 aparţine SC Porto Petrol SRL – o firmă din Timişoara al cărei principal obiect de activitate îl constituie comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate. Potrivit ultimului bilanţ anual raportat, compania a rulat afaceri de 3.503.483 de lei şi a avut un profit de 150.499 de lei.

Potrivit sursei citate, SC Porto Petrol SRL este deţinută de patru asociaţi: Ioana Gabriela Pop, Cristian Ovidiu Pop, Mirela Claudia Pongracz şi Graţian Peltic. Administratori ai firmei sunt două persoane juridice din Timişoara: Thep Consulting SRL (deţinută şi administrată de Cristian Ovidiu Pop) şi Sara GP Business SRL (deţinută şi administrată de Graţian Peltic).

Related posts

Top projects to consider when moving by 2025 – residential, future skyline changers | Bucharest – skyline transformation 2025

Ionut Oprea

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

Elis Pavaje a finalizat achiziția fabricii Fruhwald, investiție de peste 1 mil. euro

redactia

Distincție remarcabilă pentru primarul din Gănești, Balog Elemér – “Premiul de Excelență” pentru susținerea mediului rural românesc

Stefana Muresan

OMV Petrom, câştig net de peste 4 mld. lei, plus 64%, la afaceri de 22,5 mld. lei, în creştere cu 16%

redactia

Fuziune româno-germană în grupul Allgeier

Nora Dumitrescu

31 de proiecte europene trimise spre finanțare din “capitala” Sălajului

Nora Dumitrescu

Echipamente de top în dotarea Clinicii de Pneumologie a Spitalului Județean Mureș

Transilvania Business

Două noi piețe pietonale și parcări subterane în Arad, investiție de peste 50 mil. euro

redactia

Restaurantele orădene nu mai plătesc chirie pe perioada stării de urgență

Traian Dan

Lidl va avea patru bănci de alimente în zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Spaniolii de la Cikautxo se extind și fac noi angajări la Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Free Now ajunge în Brașov. Compania oferă servicii de taxi gratuite pentru primii 100.000 de pasageri

Papuc Irina

Au fost anunțate primele competiții în cercetare din acest an: buget total – 100 de milioane de lei

Ion Surdu

Sonimpex Topoloveni a lansat un nou produs

Ligia Voro

Cinema Scala, la stadiul finisajelor

Nora Dumitrescu

Regiunea Vest a obţinut finanţare pe proiecte în valoare de peste un miliard de euro pe Programul Operaţional Regional

Robert Bloancă

CNAIR a câștigat litigiul pentru lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu

Ligia Voro

Cel mai bogat român, Ion Ţiriac, a urcat 49 de poziții în topul Forbes. Avere estimată la 1,2 miliarde de dolari

Stefana Muresan

Liberty a finalizat achiziția activelor europene de la ArcelorMittal  

Ligia Voro

Săptămâna Internațională a Universității „Lucian Blaga”: Culturile lumii s-au împletit la Sibiu

Ligia Voro

Diferit și Starcom vor moderniza Piața Blaga cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Ziua Națională a Contabilului Român, la cea de-a XV-a ediție 

Ligia Voro

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Leave a Comment