Arad Investitii Ultimele stiri

Zonă rezidențială şi de servicii în zona fabricii de zahăr din Arad

O firmă din Timişoara intenţionează să construiască în zona fabricii de zahăr din Arad o zonă rezidenţială şi de servicii.

Porto Petrol SRL – firma timişoreană care deţine cele peste cinci hectare de teren de pe Splaiul Mureşului nr.26 – se află în acest moment la faza elaborării noului Plan Urbanistic Zonal şi a Regulamentului Local de Urbanism pentru noua Zona rezidenţială şi de servicii, scrie aradon.ro.

„Beneficiarul intenționează să construiască pe acest teren locuințe individuale pe lot, locuințe colective și dotări de servicii complementare locuințelor” – se arată în documente.

Propunerea de dezvoltare urbanistică a zonei are în vedere realizarea unei soluţii care să valorifice vecinătatea cu râul Mureş. Astfel, se are în vedere amenajarea zonei de circulaţie riverană, în sensul că pe lângă pista de biciclete și o alee rutieră să existe și un traseu pietonal pe cea mai mare parte a lungimii ei. Străzile vor fi orientate spre râul Mureș pentru a permite o relație vizuală directă a caselor cu apa și malul acesteia.

Potrivit PUZ, „zona studiată se află în vecinătatea zonei centrale a oraşului, fiind parţial inclusă în centrul istoric protejat. La est se mărgineşte cu strada Ialomiţei care prin prelungirea cu strada Grigore Alexandrescu face legătura cu Piaţa Avram Iancu, vechiul centru al oraşului. La sud zona este delimitată de strada Splaiul Mureșului, vechiul traseu al căii ferate uzinale şi de râul Mureş. Spre est Splaiul Mureșului comunică prin strada Cuza Vodă cu Piaţa veche, prin strada Mucius Scaevola cu Piaţa Arenei şi cu Calea Romanilor şi Podul Traian care fac legătura cu cartierul Aradul Nou. La vest zona este mărginită de prelungirea străzii Remus, care duce la amplasamentul vechiului bac, străzile Primăverii şi Putnei, care fac legătura cu Piaţa Sârbească şi Piaţa Mare şi de asemenea cu axul străzilor Kogălniceanu, Preparandiei şi Dornei care asigură fluxul de trafic major între Piaţa Arenei şi zona de vest a oraşului, spre strada Andrei Șaguna. Primăria intenționează ca în continuarea traseului acestei străzi (Andrei Șaguna) să construiască un nou pod peste Mureș care să asigure o nouă legătură cu cartierul Aradul Nou, legătură amplasată în partea de vest a acestuia.”

Proiectul Zonei rezidenţiale şi de servicii de pe Splaiul Mureşului nr.26 aparţine SC Porto Petrol SRL – o firmă din Timişoara al cărei principal obiect de activitate îl constituie comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate. Potrivit ultimului bilanţ anual raportat, compania a rulat afaceri de 3.503.483 de lei şi a avut un profit de 150.499 de lei.

Potrivit sursei citate, SC Porto Petrol SRL este deţinută de patru asociaţi: Ioana Gabriela Pop, Cristian Ovidiu Pop, Mirela Claudia Pongracz şi Graţian Peltic. Administratori ai firmei sunt două persoane juridice din Timişoara: Thep Consulting SRL (deţinută şi administrată de Cristian Ovidiu Pop) şi Sara GP Business SRL (deţinută şi administrată de Graţian Peltic).

Related posts

O afacere de familie românească, cu produse lactate 100% naturale, a deschis primul magazin la Alba Iulia

redactia

Primăria Arad câștigă o finanţare europeană de peste 85 de milioane de lei

redactia

Cel mai important proiect pe fonduri europene în valoare de de 45,8 de mil. de euro din istoria Consiliului Județean Arad

Stefana Muresan

Leave a Comment