Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: Următorii 25 de ani ar trebui să însemne mai multă cercetare şi inovare

Următorii 25 de ani ar trebui să însemne pentru România mai multă cercetare şi inovare care să aducă plusvaloare economiei, a apreciat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie al României, Mihai Daraban, în deschiderea celei de-a XXV-a ediţii a Galei “Topul Naţional al Firmelor” (TNF).

“Cred că următorii 25 de ani ar trebui să însemne pentru România mai multă cercetare şi inovare. Cred că trebuie să intrăm în etapa următoare. Cred că trebuie să învăţăm de la faptul că am fost plasaţi cam pe ultimul loc la cercetare-inovare. Cred că fondurile guvernamentale trebuie să se ducă spre cercetare, spre acea cercetare strâns legată de economia reală, nu cercetare de dragul cercetării, ci cea care să aducă valoare adăugată în economie”, a spus Mihai Daraban.

Acesta a subliniat evoluţia pozitivă a mediului de afaceri, comparând Topul din anul 1994, la care au fost premiate 759 de societăţi, cu cel din 2018, când CCIR a acordat premii la aproape 12.500 de companii.

“Cifrele vorbesc de la sine. Am încredere în mediul acesta de business, care a cunoscut suişuri şi coborâşuri. Acum putem vorbi de un mediu de afaceri maturizat. Trebuie să trecem, acum, la performanţă. Performanţa o pot da doar cercetarea şi inovarea”, a reiterat şeful CCIR, care a mulţumit reprezentanţilor mediului de afaceri pentru “rezistenţă şi tenacitate”.

În Topul Naţional al Firmelor 2018 s-au calificat pe prima poziţie un număr de 1.890 de companii, pe locul al doilea 1.580 de companii, iar cea de-a treia poziţie este ocupată de 1.412 companii.

Ediţia a XXV-a, din 2018, a Topului Naţional al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri la nivel naţional 12.472 de companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.381 din industrie, 3.478 din servicii, 2.627 din comerţ, 307 din turism, 460 din cercetare-dezvoltare şi high-tech, 633 din agricultură, silvicultură şi pescuit şi 586 din construcţii.

Clasamentul TNF 2018 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente şi unitare la nivel naţional, implementată de Camerele de Comerţ, în toate judeţele ţării.

La realizarea clasamentului Topul Naţional al Firmelor 2017, au fost analizate 688.016 bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România, dintre care 1.766 de întreprinderi mari şi foarte mari, 8.773 de întreprinderi mijlocii, 46.903 întreprinderi mici şi 630.574 de microîntreprinderi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romgaz va distribui un dividend suplimentar de 1,30 lei/acţiune

Articolul următor

Zonă rezidențială şi de servicii în zona fabricii de zahăr din Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share