Industrie Ultimele stiri

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: Următorii 25 de ani ar trebui să însemne mai multă cercetare şi inovare

Următorii 25 de ani ar trebui să însemne pentru România mai multă cercetare şi inovare care să aducă plusvaloare economiei, a apreciat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie al României, Mihai Daraban, în deschiderea celei de-a XXV-a ediţii a Galei “Topul Naţional al Firmelor” (TNF).

“Cred că următorii 25 de ani ar trebui să însemne pentru România mai multă cercetare şi inovare. Cred că trebuie să intrăm în etapa următoare. Cred că trebuie să învăţăm de la faptul că am fost plasaţi cam pe ultimul loc la cercetare-inovare. Cred că fondurile guvernamentale trebuie să se ducă spre cercetare, spre acea cercetare strâns legată de economia reală, nu cercetare de dragul cercetării, ci cea care să aducă valoare adăugată în economie”, a spus Mihai Daraban.

Acesta a subliniat evoluţia pozitivă a mediului de afaceri, comparând Topul din anul 1994, la care au fost premiate 759 de societăţi, cu cel din 2018, când CCIR a acordat premii la aproape 12.500 de companii.

“Cifrele vorbesc de la sine. Am încredere în mediul acesta de business, care a cunoscut suişuri şi coborâşuri. Acum putem vorbi de un mediu de afaceri maturizat. Trebuie să trecem, acum, la performanţă. Performanţa o pot da doar cercetarea şi inovarea”, a reiterat şeful CCIR, care a mulţumit reprezentanţilor mediului de afaceri pentru “rezistenţă şi tenacitate”.

În Topul Naţional al Firmelor 2018 s-au calificat pe prima poziţie un număr de 1.890 de companii, pe locul al doilea 1.580 de companii, iar cea de-a treia poziţie este ocupată de 1.412 companii.

Ediţia a XXV-a, din 2018, a Topului Naţional al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri la nivel naţional 12.472 de companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.381 din industrie, 3.478 din servicii, 2.627 din comerţ, 307 din turism, 460 din cercetare-dezvoltare şi high-tech, 633 din agricultură, silvicultură şi pescuit şi 586 din construcţii.

Clasamentul TNF 2018 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente şi unitare la nivel naţional, implementată de Camerele de Comerţ, în toate judeţele ţării.

La realizarea clasamentului Topul Naţional al Firmelor 2017, au fost analizate 688.016 bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România, dintre care 1.766 de întreprinderi mari şi foarte mari, 8.773 de întreprinderi mijlocii, 46.903 întreprinderi mici şi 630.574 de microîntreprinderi.

Related posts

Bucharest Stock Exchange and MedLife awarded in Warsaw

Ligia Voro

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

redactia

Producătorul de ambalaje Goldplast, investiții de 800.000 de euro în fabrica din Bistriţa

Stefana Muresan

Vinurile de Carastelec, promovate de un restaurant Michelin

Nora Dumitrescu

FOTO: DAFCOCHIM Agro – connecting people

Ligia Voro

Fonduri europene de aproape 846 de mil. euro pentru beneficiarii PNDR 2020

Stefana Muresan

A debutat noul sezon al Targurilor Produs de Cluj

Stefana Muresan

Mureș: Cea mai mare fabrică de amestecuri de furaje din România, în Sânpaul. Investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

Fonduri pentru o nouă grădiniță europeană în Târgu Secuiesc

Ligia Voro

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Ligia Voro

Joint Venture-ul OSRAM Continental își începe activitatea

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: PORR și provocările de pe șantierul Autostrăzii 10 – Decea-Turda

redactia

BearingPoint, creștere de două cifre

Ionut Oprea

Cooperativa Țara Mea începe livrarea de roșii românești

Stefana Muresan

Carmen Neagu, director general EnergoBit: Centrala de la Luduş, un proiect în care putem arde gazul cu o eficienţă dublă

Stefana Muresan

Primul zbor Sibiu – Bruxelles Charleroi – Sibiu de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

POZITIV TB: Ec. Teodor Giurgiu, președinte Federalcoop Satu Mare – “Criza a arătat cât de important este ca la produsele alimentare strategice să ne putem baza pe producția internă”    

Ligia Voro

WhatsApp Business – aplicație dedicată companiilor

Stefana Muresan

Banii europeni circulă și pentru drumurile județene. Alocarea în Cluj: peste două treimi din fondurile UE obținute prin POR 2014-2020

Stefana Muresan

Cum poți câștiga 4.000 lei / lună din închirierea mașinii personale

Nora Dumitrescu

Academia Minţilor Creative are 60 de noi absolvenţi şi îşi extinde programul în Timişoara şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

AZOMUREȘ repornește producția

Ligia Voro

APMGR anunță numirea Valentinei Băicuianu în poziția de director executiv

Stefana Muresan

Final de an sub semnul voluntariatului și al faptelor bune la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Leave a Comment