Energie Ultimele stiri

Black Sea Oil & Gas şi Transgaz, contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia

Compania petrolieră Black Sea Oil & Gas (BSOG), deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a anunţat vineri că a semnat cu Transgaz un contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia (MGD).

Contractul a fost semnat de către directorul general al Transgaz, Ion Sterian, şi directorul general al BSOG, Mark Beacom.

Contractul, care va fi aplicabil doar în cazul obţinerii deciziei finale de a investi în proiectul MGD, este rezultatul unor acţiuni întreprinse în baza unui acord de cooperare semnat în 2016 şi al unui proces de sezon deschis privind rezervarea de capacitate în Sistemul Naţional de Transport (SNT), început iniţial în luna iulie 2017.

”Contractul este încheiat pe o perioadă de 15 ani şi are ca dată de începere a transportului gazelor naturale ziua de 1 februarie 2021, la o capacitate de transmisie de 1 miliard de metri cubi/an”, se arată în comunicat.

Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie, un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie, monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana.

”O conductă submarină de 121 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, unde urmează 4,1 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor (STG). Gazele tratate vor fi livrate prin staţia de măsurare a gazelor localizată în perimetrul STG către Sistemul Naţional de Transport operat de Transgaz”, se arată în comunicat.

În privinţa proiectului MGD, BSOG continuă, în paralel cu evaluarea impactului Legii Offshore, să avanseze cu toate activităţile necesare pentru a ajunge în punctul în care partenerii şi acţionarii vor putea lua decizia de a investi, potrivit lui Beacom.

”Aceste activităţi includ îndeplinirea tuturor cerinţelor de autorizare a proiectului, semnarea contractului de vânzare-cumpărare a gazelor, finalizarea comenzilor pentru echipamentele cu termen îndelungat de achiziţie, semnarea contractului de antrepriză generală şi a celui pentru forajul sondelor de dezvoltare. Rezultatul evaluării impactului Legii Offshore asupra proiectului va reprezenta un factor cheie în stabilirea luării unei decizii favorabile de a investi”, a spus Beacom.

Ion Sterian a subliniat că Transgaz intenţionează să extindă Sistemului Naţional de Transport.

“Având în vedere zăcămintele de gaze naturale descoperite în Marea Neagră în ultima perioadă, Transgaz intenţionează extinderea Sistemului Naţional de Transport cu scopul creării unui punct suplimentar de preluare a gazelor naturale provenite din perimetrele de exploatare submarine ale Mării Negre. Proiectul constă în construirea unei conducte noi de transport gaze cu diametrul de 20” (Dn 500), proiectată pentru a transporta gazele naturale la o presiune de 55 bari, în lungime totală de aproximativ 24,37 km şi va conecta ţărmul Mării Negre cu conducta de transport Tranzit 1 pe direcţia ţărmul Mării Negre – Corbu – Săcele – Cogealac – Grădina. Proiectul va contribui la dezvoltarea sustenabilă a zonei şi toate gazele naturale provenite din acest perimetru vor intra în Sistemul Naţional de Transport”, a declarat Ion Sterian.

Related posts

Aeroportul Internaţional Baia Mare, redeschis traficului intern şi extern în iunie

Stefana Muresan

Ședintă tehnică de lucru în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj

Stefana Muresan

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Traian Dan

Transportatorii: e bine că s-a suspendat rambursarea creditelor

Nora Dumitrescu

Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019

Ligia Voro

Radu Ștefan Oprea, ministrul MMACA: „Ne dorim o dezvoltare și dăm un impuls firmelor ca să revenim pe anumite piețe tradiționale”

redactia

Măștile “made in Romania” au intrat în rețelele Lidl și Carrefour

Nora Dumitrescu

Noua Sală Polivalentă din Oradea va dispune de 825 de locuri de parcare

Traian Dan

Clifford Chance Badea isi extinde echipa

Ionut Oprea

Oradea facilitează accesul spre Satu Mare şi Autostrada Transilvania

Traian Dan

Banca Transilvania, desemnată să cumpere Bancpost

Stefana Muresan

TAROM lansează ruta Sibiu – Stuttgart

Stefana Muresan

Consumatorii din Sălaj, îndemnați de stat să achite cu cardul

Nora Dumitrescu

Braşov: Horaţiu Ţepeş (Bilka Steel) vrea să cumpere fosta platformă Rulmentul

Stefana Muresan

Ce­macon, profit de 14 mil. de lei, în nouă luni

Stefana Muresan

Clujul reia legăturile aeriene cu Germania, Austria, Elveția și Irlanda

Nora Dumitrescu

Activitățile proiectului Interreg Europe “EMOBICITY” demarează la Atena

Ligia Voro

Rezultatele campaniei Best European Destinations: Sibiul, pe locul 6

Papuc Irina

Kesz: “Lucrările de construcții vor redresa economia după coronavirus”

Nora Dumitrescu

CBRE aduce o fabrică de mașini de spălat în Hunedoara, cea mai importantă investiție greenfield din județ de după 1989, în valoare de 110 mil. euro

Stefana Muresan

Farmec: “Ministerul Sănătății să ne dea aviz să producem cinci dezinfectanți”

Nora Dumitrescu

Schimbare în managementul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva

redactia

Desant german în Transilvania. “Aici se face adevăratul business”

redactia

Cât trăiesc românii: Speranţa de viaţă, cu aproape şase ani sub media UE

Papuc Irina

Leave a Comment