Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Zlatna scoate la licitație exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine Ampelum

Primăria orașului Zlatna va scoate la licitație activitatea de exploatare și ecologizare a haldei de steril a fostei uzine Ampelum Zlatna, acum în proprietatea UAT-ului. Conform estimărilor specialiștilor din primărie, aici ar fi acum cam 10.000 de tone de steril care conține, printre altele, aur. Câștigătorul licitației va semna un contract cadru de asociere în participaţiune cu Primăria Zlatna, pentru un an de zile, scrie ziarulunirea.ro.

Pe terenul în suprafaţă totală de 9.976 mp, înscris în CF nr. 73110 şi CF nr. 73105, proprietar tabular domeniul privat al oraşului Zlatna, este prezumată existenţa unor deşeuri miniere care prezintă interes pentru extragere şi prelucrare, notează sursa citată.

Până în prezent s-au arătat interesați de concesionare sau închiriere Demenic Tudoriţa din Zlatna, Iancu Petrică Explor din comuna Buceş, localitatea Stănija, Hunedoara, S.C. ELF STAGE S.R.L. Bucureşti și S.C. ROCA MINERAL S.R.L. Agapia, sat Săcălăuşeşti, județ Neamţ.

Consiliul Local Zlatna urmăreşte atragerea de venituri la bugetul local, dar şi ecologizarea platformei fostei Zlatmin Zlatna SA – societate în lichidare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Meet the finalists and the winners of the first Automotive Awards Gala by The Diplomat-Bucharest!

Articolul următor

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share