Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcare subterană de 2.500 de metri pătrați în centrul istoric al Timișoarei. Primăria caută investitor privat

Primăria Timișoara caută un investitor care să amenajeze și să gestioneze o parcare subterană care urmează să fie amenajată chiar în centrul istoric, acolo unde lipsa locuilor de parcare este acută.

Asta după ce, în 2015, odată cu reabilitarea zonei, au dispărut 500 de locuri de parcare. Pentru realizarea pacării, municipalitatea trebuie să cedeze Societății de Drumuri Municipale o suprafață de aproape 2.500 de metri pătrați pe strada Nikolaus Lenau, scrie banatulazi.ro.

”După anul 1990, numărul vehiculelor a crescut foarte mult, iar parcarea a devenit o problemă foarte mare pentru fiecare posesor de vehicul, în particular în centrul oraşului. De asemenea, există străzi şi intersecţii care pe perioada zilei sunt foarte aglomerate şi practic blocate. În general, circulaţia este foarte dificilă în Municipiul Timişoara la orele de vârf, dar începe să devina dificilă şi în afara orelor de vârf. De asemenea, datorita traficului nivelul poluării este mare şi în multe zone ale oraşului, noxele depăşesc limitele permise. Datorită numărului mare de autovehicule din Municipiul Timişoara sau aflate în tranzit, ca urmare a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor, care datorita lipsei locurilor de parcare ajung să parcheze pe locuri interzise, spaţii verzi, trotuare, încurcând şi traficul pietonal s-a constatat o tot mai mare nevoie a creării de locuri de parcare. Pentru rezolvarea problemei spaţiilor pentru parcare şi a modului de reglementare a staţionării în aceste spaţii, Municipiul Timişoara a comandat un studiu menit să promoveze realizarea şi implementarea unui master plan al parcărilor publice, care va fi integrat în PUG-ul municipiului. Studiul conţine printre altele o listă cu potenţialele locaţii pentru construcţia de parcări publice colective subterane/supraterane şi terane”, se arată în explicația autorităților.

Însă primăria nu are capaciatea financiară să realizeze parcajul, așa că vrea să găsească un investitor privat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania, avans de aproape 50% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,24 miliarde de lei

Articolul următor

Pegas inaugurează prima franciză, în Brașov. De Black Friday, reduceri de până la 80%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share