Cluj Cultural Slider Ultimele stiri

Al Di Meola revine în Cluj-Napoca, într-un concert extraordinar de lansare al noului său album – Opus

Opera Națională Română din Cluj-Napoca va găzdui, în această toamnă, un nou evenimet muzical de mare ţinută. Renumitul chitarist, compozitor şi producător american de jazz-fusion, Al Di Meola revine în Cluj-Napoca, în data de 26 noiembrie, cu cel mai nou proiect muzical al său – albumul Opus. Di Meola este un îndrăgit al publicului transilvănean, iar concertul din această toamnă va cuprinde atât noile compoziții, de pe albumul „Opus”, cât și melodiile deja consacrate, precum “Land of the Midnight Sun”, “Elegant Gypsy” sau “Casino”.

 

Nou album „Opus” marchează o nouă eetapă în viața artistului. Artistul susține că, pentru prima dată, a compus muzică fiind complet fericit: „am o relație minunată cu soția mea, am o fetiță și o familie frumoasă, care mă inspiră în fiecare zi. Cred că se simte asta în muzica mea. Cu <<Opus>> am vrut să-mi perfecționez abilitățile compoziționale. În mod evident, evoluția aceasta mă transformă, mai degrabă, într-un compozitor-chitarist decât într-un chitarist-compozitor”.

„Milonga Noctiva”, „Broken Heart”, „Insieme”, „Notorius” sau „Frozen in time” sunt numai câteva din noile melodii care se vor auzi de pe scena operei spre bucuria celor prezenți. Odată cu acest nou album, Al Di Meola dă dovadă și de un rafinament muzical aparte, compozițiile sale de pe noul album transmit maturitatea și experiența cântărețului acumulate în cei 40 de ani dedicați muzicii, dar în același timp transmit și pasiunea inegalabilă a acestuia pentru muzică și dorința continuă de perfecționare a stilului. Pe noul album se găsesc și melodii cu influențe europene, mai exact din zona Italiei, locul din care artistul își trage originile.
Artistul și compozitorul Al Di Meola continuă să facă, în ceea ce îl privește, realizări uimitoare în muzică, fiind apreciat la nivel mondial pentru compozițiile sale. Muzica sa combină într-un mod sublim ritmuri complexe de jazz – fusion cu melodii lirice transformând fiecare concert într-un moment unic și de neuitat pentru public. Al Di Meola este considerat o legendă a chitarei, clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performanță care nu a fost egalată nici până în acest moment.

Bilete
Biletele au preţurile între 100 şi 300 lei, în funcţie de locul din sală, includ toate taxele, şi se găsesc la birourile Diesel Events (Piaţa Unirii 10, tel. 0799.600.9009) şi pe www.dieselevents.ro. Agenţiile revânzătoare pot aplica comisioane proprii.

Date despre artist:
Al Di Meola (Al Laurence Dimeola) este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Considerat unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică și cu Carlos Santana, ca izvor de inspirație.
Artistul a cântat alături de formația lui Chick Corea, Return to Forever, în anii de studenție la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A cântat, de asemenea, în orchestra cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin și Paco de Lucia.
A avut colaborări cu: Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Jimmy Page, Tony Williams, Stanley Clarke sau Stevie Wonder.

Related posts

12 constructori, in cursa pentru centura Timisoarei

Stefana Muresan

Fostul rector al UMF, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, director medical al Spitalului Regina Maria din Cluj

Stefana Muresan

Important pentru fermieri: Ministerul Agriculturii a suspendat depunerea cererilor la APIA

Ion Surdu

”DON GIOVANNI” de W. A. Mozart – O premieră cuceritoare: miercuri, 8 mai 2019

Stefana Muresan

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Primul pas pentru realizarea conexiunii feroviare cu viitorul aeroport din Brașov: 1,3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate

Papuc Irina

Alberto Pezzi will be speaker at TCIC in Cluj-Napoca

Ligia Voro

USAMV Cluj-Napoca participă la Central Park Wine Festival

Ligia Voro

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda a fost recepţionat, urmează lotul 3

Stefana Muresan

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

Ministrul fondurilor europene, în vizită în județele Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

redactia

Night of the SMEs

Transilvania Business

Cum va arăta sectorul Supply Chain & Logistics în viitor?

Ligia Voro

Bratislava Property Forum 2020

Ionut Oprea

Guvernul de la Chişinău, măsuri pentru a facilita intrarea pe piaţa locală a investitorilor străini

redactia

Zonă comercială mai mare decât Parndorf-ul austriac, la ieșirea din Arad spre Timișoara

Stefana Muresan

IPEC Alba Iulia, compania cu cel mai ridicat grad de automatizare din țară, al treilea producător mondial de farfurii

Stefana Muresan

Pensiunea Ovidiu & Paula, confort și relaxare în inima Munților Gurghiu

redactia

Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Noble Castles, the Architectural Jewels of Yore

Transilvania Business

Monument istoric din Arad cu 30 de apartamente, scos la vânzare de Episcopia Romano-Catolică Oradea

Stefana Muresan

“Greii” Europei, aduși la Cluj. Șansa agriculturii României: președinția UE

redactia

Clujenii de la Life is Hard câștigă trofeul “Soluția anului 2019” în cadrul European IT & Software Excellence Awards – Londra

Stefana Muresan

Leave a Comment