Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ştefan-Radu Oprea: Ținta schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova, la valoarea de două miliarde de dolari, în acest an

Schimburile comerciale dintre România şi Republica Moldova vrem să ajungă, în acest an, la valoarea de două miliarde de dolari, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, într-o întâlnire cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, organizată joi la Chişinău.

‘Dorim să arătăm, încă o dată, priorităţile pe care România le are în dezvoltarea Parteneriatului Estic, susţinând parcursul european al Republicii Moldova. Faptul că România este primul dintre statele cu care Republica Moldova are schimburi comerciale spune totul despre dimensiunea relaţiilor reciproce. Ţinta pentru valoarea schimburilor comerciale din acest an este de două miliarde de dolari’, a afirmat Oprea.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis vineri AGERPRES, cei doi demnitari au discutat şi pe marginea agendei şedinţei comune de Guvern programată pentru data de 22 noiembrie 2018, la Bucureşti, care va cuprinde proiecte din domenii diverse, precum comerţ, transporturi, infrastructură, cooperare vamală.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc după sesiunea Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică, co-prezidată de ministrul Ştefan-Radu Oprea şi de Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova.

“Temele discuţiilor din Comisie au fost legate de agenda europeană a Republicii Moldova, securitate energetică, investiţii şi comerţ. Cele două părţi au decis că şedinţele Comisiei interguvernamentale de colaborare economică vor avea loc de două ori pe an. Următoarea sesiune a Comisiei va avea loc la Bucureşti în iunie 2019, pe perioada mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, se arată în comunicatul citat.

În prezent, România este al doilea investitor în Republica Moldova, din punctul de vedere al valorii capitalului, iar ţinta pe termen scurt este locul întâi. Republica Moldova reprezintă a treia piaţă extra-comunitară de desfacere a produselor româneşti, după Turcia şi SUA.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, a fost primit joi la Chişinău de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, tema discuţiilor fiind pregătirea şedinţei comune a celor două guverne din 22 noiembrie 2018, care va avea loc la Bucureşti.

Tot joi, oficialul de la Bucureşti şi ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, au participat la evenimentul “Oportunităţi de cooperare economică şi investiţională în Republica Moldova şi România’, la care au fost prezenţi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai camerelor de comerţ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comunicat de presa: Incheierea proiectului "Dotarea firmei Ized Betainvest SRL cu linie tehnologica noua de producere casti de protectie"

Articolul următor

Asocierea Itinera – Retter Projectmanagement, câştigătoarea contractului de 44,6 milioane de euro, fără TVA, pentru realizarea tronsonului de autostradă Târgu Mureş – Ungheni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share