Ultimele stiri

Ştefan-Radu Oprea: Ținta schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova, la valoarea de două miliarde de dolari, în acest an

Schimburile comerciale dintre România şi Republica Moldova vrem să ajungă, în acest an, la valoarea de două miliarde de dolari, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, într-o întâlnire cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, organizată joi la Chişinău.

‘Dorim să arătăm, încă o dată, priorităţile pe care România le are în dezvoltarea Parteneriatului Estic, susţinând parcursul european al Republicii Moldova. Faptul că România este primul dintre statele cu care Republica Moldova are schimburi comerciale spune totul despre dimensiunea relaţiilor reciproce. Ţinta pentru valoarea schimburilor comerciale din acest an este de două miliarde de dolari’, a afirmat Oprea.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis vineri AGERPRES, cei doi demnitari au discutat şi pe marginea agendei şedinţei comune de Guvern programată pentru data de 22 noiembrie 2018, la Bucureşti, care va cuprinde proiecte din domenii diverse, precum comerţ, transporturi, infrastructură, cooperare vamală.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc după sesiunea Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică, co-prezidată de ministrul Ştefan-Radu Oprea şi de Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova.

“Temele discuţiilor din Comisie au fost legate de agenda europeană a Republicii Moldova, securitate energetică, investiţii şi comerţ. Cele două părţi au decis că şedinţele Comisiei interguvernamentale de colaborare economică vor avea loc de două ori pe an. Următoarea sesiune a Comisiei va avea loc la Bucureşti în iunie 2019, pe perioada mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, se arată în comunicatul citat.

În prezent, România este al doilea investitor în Republica Moldova, din punctul de vedere al valorii capitalului, iar ţinta pe termen scurt este locul întâi. Republica Moldova reprezintă a treia piaţă extra-comunitară de desfacere a produselor româneşti, după Turcia şi SUA.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, a fost primit joi la Chişinău de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, tema discuţiilor fiind pregătirea şedinţei comune a celor două guverne din 22 noiembrie 2018, care va avea loc la Bucureşti.

Tot joi, oficialul de la Bucureşti şi ministrul Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, au participat la evenimentul “Oportunităţi de cooperare economică şi investiţională în Republica Moldova şi România’, la care au fost prezenţi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai camerelor de comerţ.

Related posts

Fabrica de componente pentru electrocasnice Miele din Brașov, afaceri de 59 mil. euro

Stefana Muresan

Primăria Oradea va reabilita Palatul Episcopiei Greco-Catolice, distrus de un incendiu

Ligia Voro

Ambasadorul SUA – Adrian Zuckerman s-a întâlnit cu Florin Birta – primarul Oradiei

Traian Dan

Județul Sibiu își prezintă atuurile turistice în Israel

redactia

NIS Petrol, companie deținută de Gazprom, a găsit acumulări de hidrocarburi in Timiș

Stefana Muresan

Vinul la doză, produs în premieră națională la Ciumbrud, a primit primele medalii

Ion Surdu

HMS, Irum, Timflow – premiate pentru Produsul Anului, la Forest România

Ligia Voro

16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea

Traian Dan

Noi zboruri de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Stefana Muresan

VISIONAPARTMENTS buys former Ramada Bucharest Majestic Hotel

Ionut Oprea

Unul din marii dezvoltatori de parcări din Europa, Interparking, a intrat pe piața timișoreană

Stefana Muresan

Parcare de 336 de locuri în centrul Oradiei în valoare de 15 milioane de lei

Traian Dan

Autostrada Sebeș -Turda, gata în 2020

Nora Dumitrescu

Hunedoara: Omul de afaceri Mihai Miron (Ropharma), investiții într-o fabrică de lapte cu proprietăți terapeutice

Stefana Muresan

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului: compania prezintă inovația ctrlX AUTOMATION, indispensabilă pentru fabrica viitorului

Papuc Irina

Topul celor mai vândute medicamente pentru răceală. Brandul unui producător român îşi face loc printre cele mai căutate produse

redactia

Județele din Transilvania și Banat în topul aplicanților pentru microgranturi

Traian Dan

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

Stefana Muresan

Târgul de Crăciun USAMV: Produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare

redactia

NTT DATA, noul sponsor al echipei de fotbal CFR Cluj

Stefana Muresan

Germanii de la Lufthansa, interesați de Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Producătorii din Cluj vor vinde în Muzeul Satului

Nora Dumitrescu

Pioneer® aniversează 95 de ani ca lider în agricultură

Ion Surdu

Comisia Europeană: internetul este suprasolicitat

Nora Dumitrescu

Leave a Comment