Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvelirea bustului regelui Decebal la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj

La Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a avut loc evenimentul „România 100. Simboluri identitare. Portrete de daci și romani”. În cadrul evenimentului a avut loc și dezvelirea statuii lui Decebal.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor desfășurate în cadrul Aeroportului cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri. Expoziţia inaugurată cu această ocazie a fost realizată de către Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, „Asociația Identitate Culturală Contemporană” şi „Asociația de promovare a activităților cultural-științifice Susținem Valorile”.

Scopul acestei expoziţii, prezentate într-un spaţiu neconvenţional precum cel al unui aeroport este de a promova valorile de identitate culturală națională și obârșia neamului românesc, printr-o incursiune istorică în civilizația daco-romană.

Cu ocazia evenimentului, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului, Viorel Federiga, a declarat: „Este o mare onoare şi bucurie pentru mine să pot lua parte la un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, organizat în cadrul Aeroportului Internaţional Cluj. Doresc să îi felicit pe toţi cei implicaţi în organizarea unei astfel de expoziţii în cadrul aeroportului, într-un context istoric cu atât de multe semnificaţii, iar managementului aeroportuar îi doresc mult succes în păstrarea statului de cel mai important aeroport regional al României, mulţi ani de acum încolo.”

Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo a precizat: „Dezvelirea bustului regelui Decebal la Aeroportul Internaţional Cluj, în anul Centenarului, reprezintă un simbol deosebit de important cu privire la unitatea poporului român de-a lungul timpului. Aviaţia militară din România a avut o contribuţie importantă la realizarea Unirii şi de asemenea, după acest moment istoric, a fost un factor important de coeziune şi apărare a neamului românesc.”

Expoziția poate fi vizitată începând din 19 noiembrie 2018, în corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri ale aeroportului.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Strabag, Pizzarotti şi Aktor, cele mai mari progrese pe şantiere înainte de venirea iernii

Articolul următor

ANRE a publicat Ordinul: Românii cu fotovoltaice acasă pot vinde energia în reţea

Citește și:
Citeste mai mult

Tenaris și-a fixat strategia pentru România

Grupul metalurgic cu fabrică la Zalău se va concentra pe competitivitatea produselor, siguranța angajaților și protecția mediului. “Un…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share