Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timflow, cel mai avansat sistem de monitorizare prin satelit a transporturilor de buștean

Cerințele legale și de trasabilitate aduc laolaltă companiile, clienții, partenerii și alți factori interesați în jurul unui obiectiv comun – utilizarea sustenabilă a lemnului în România.

Legislația și instrumentele dezvoltate de Guvern, precum SUMAL WoodTracking, sunt importante pentru a asigura trasabilitatea lanțului de aprovizionare. Dar posibilitatea de a identifica și urmări proveniența lemnului de la sursă până la poarta fabricii necesită o abordare nouă și inovativă.
Pentru aceasta a fost creat Timflow.

Timflow pe scurt

Timflow este un sistem integrat pentru asigurarea trasabilității lemnului, dezvoltat pe cele mai noi tehnologii cloud și GPS pentru înregistrarea și monitorizarea informațiilor referitoare la transporturile de lemn.
Timflow înregistrează cu precizie ruta parcursă de fiecare transport, precum și documentele și imagini ale încărcăturii, ceea ce oferă control complet al legalității produselor.

Monitorizarea transporturilor de lemn folosind Timflow satisface cerințele clienților și partenerilor pentru transparență și sustenabilitate și protejează resursele naturale pentru viitor.

 

Prima companie

Prima companie care a implementat Timflow a fost Holzindustrie Schweighofer, pentru fabricile sale de cherestea din România. Din aprilie 2017, toate camioanele care livrează buștean achiziționat din România sunt monitorizate cu ajutorul Timflow.

Sistemul a fost introdus fără probleme la transportatorii și furnizorii companiei. În primul an de operare, peste 25.000 de transporturi au fost înregistrate de Timflow. Datele colectate – inclusiv fotografii ale încărcăturii și rute exacte stabilite prin GPS – sunt puse la dispoziția utilizatorilor înregistrați pe www.timflow.com.

 

Demonstrează proveniența

Fiecare transport înregistrat creează un set unic de date – care include ruta parcursă, fotografii de la locul de încărcare și documente – perfect pentru a demonstra proveniența lemnului, nu doar pe baza documentelor.

Infrastructură sigură

Sistemul utilizează dispozitive GPS la care nu se poate interveni și operează pe o arhitectură informatică securizată, dezvoltată și întreținută de lideri tehnologici, pentru a proteja datele.

Testat și verificat

Sistemul este în prezent utilizat de un lider al industriei europene de prelucrare a lemnului și este apreciat de mulți ca o soluție optimă pentru trasabilitatea lemnului.

 

Cum funcționează?

La plecare
1. Buștenii sunt măsurați și marcați potrivit reglementărilor în vigoare, apoi sunt încărcați în camion.
2. După ce încărcătura este asigurată, șoferul înregistrează toate datele acesteia și ale camionului în aplicație.
3. Șoferul fotografiază încărcătura. Toate datele, inclusiv coordonatele GPS ale punctului de încărcare, sunt trimise la serverele Timflow.
Pe drum
4. Dispozitivul GPS, este încastrat în bordul camionului și trebuie să rămână pornit pe toată durata transportului. Acesta sincronizează traseul în permanență. Astfel, orice deviere de la rutele normale devine vizibilă. De la punctul de încărcare până la poarta fabricii, traseul exact al transportului este înregistrat pe servere dedicate.
La destinație
5. La poarta fabricii, documentele transportului sunt verificate. Apoi un angajat validează ruta parcursă folosind datele GPS.
6. Următorul pas este comparația camionului cu fotografiile din sistem și se confirmă că este aceeași încărcătură care a plecat de la punctul de încărcare.
7. După 24 de ore, informațiile transportului sunt accesibile utilizatorilor înregistrați pe portalul www.timflow.com.

Cifre

• A fost dezvoltat de 100 de specialiști, a durat 1 an și a costat 1 milion de euro
• Pe portal sunt disponibile peste 40.000 transporturi
• Peste 800 de camioane, de la peste 500 de companii de transport, sunt echipate cu GPS
• Peste 350 de utilizatori înregistrați pe portal, care au verificat peste 6.000 de transporturi

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Comunicare și vindecare: managementul relației cu pacienții”

Articolul următor

Alfa Software lansează ASiS Ria3, noua platformă de business HTML5

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share