Alba Auto Industrie Slider Ultimele stiri

Daimler își extinde rețeaua globală de producție remanufactură prin deschiderea unei noi facilități de remanufacturare în România

• Daimler AG a inaugurat clădirea dedicată activităților de remanufacturare transmisii și unități de control electrohidraulice la Star Assembly în Sebeș, România
• Noua unitate de producție se întinde pe o suprafață de 18.000 metri pătrați și a permis crearea unui număr de 100 noi locuri de muncă
• Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts în cadrul Daimler AG Stuttgart, Germania: “Suntem foarte mândri să ne extindem rețeaua globală de producție remanufactură. Va fi parte integrantă din business-ul nostru de Remanufacturare, care are o lungă tradiție la Mercedes-Benz.”

 

Sebeș, Star Assembly

În prezența domnilor Hans Erich Tischler, Consul German la Sibiu, Ion Dumitrel, Președinte Consiliu Județean Alba, Dorin Nistor, Primar al orașului Sebeș, Klaus Eichhorn, CEO Star Assembly, Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts Daimler AG, Klaus-Peter Bohn, Manager Remanufacturing Operations, Oliver Krimmel, Manager Planificare și Stefan Walther, Manager proiect Reman@Sebeș, a avut loc inaugurarea noii facilități de producție dedicată remanufacturării de transmisii și unități de control electrohidraulice.

Prin deschiderea acestei noi facilități, Daimler AG își întărește încă o dată poziția de putere afirmată pe piața automotive din România. Producția în serie a transmisiilor automate a demarat la Sebeș în anul 2013 cu asamblarea transmisiilor în cinci trepte de viteză, NAG1. Un an mai târziu, portofoliul de produs s-a extins odată cu startul oficial al producției cutiilor de viteză automate cu dublu ambreiaj în șapte trepte, 7G-Tronic. În anul 2016, Daimler a lansat producția transmisiilor 9G-Tronic, sprijinind în acest fel eficiența și flexibilitatea rețelei globale de producție, în fața creșterii cerințelor pieței.
În linie cu această creștere, se extinde și business-ul de after-sales, respectiv producția pieselor de schimb. Însă producția industrială consumă continuu resurse limitate. ‘Cum să utilizezi energia într-un mod eficient’ și ‘cum să obții echilibrul între dezvoltarea tehnologică și resursele naturale’ sunt întrebări importante pentru Daimler AG. În procesul de producție, business-ul Piese Remanufacturate face economii considerabile în ceea ce privește materia primă și energia – de altfel o economie de costuri transferată direct clienților Mercedes-Benz – fără a compromite calitatea încercată și testată Mercedes-Benz.

Imagine surprinsă pe perioada derulării lucrărilor

Business-ul de Remanufacturare al Daimler AG operează în cadrul unei rețele globale de producție în varii locații din Germania, SUA, locația recent inaugurată din China, respectiv noua unitate din Sebeș, România. “Suntem foarte mândri să ne extindem rețeaua globală de producție remanufactură. Va fi parte integrantă din business-ul nostru de Remanufacturare, care are o lungă tradiție la Mercedes-Benz.”, spune Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts în cadrul Daimler AG Stuttgart, Germania.
Noua unitate de la Sebeș dispune de o suprafață de 18.000 metri pătrați, două treimi fiind alocate ariei de producție, iar restul zonei de logistică, mentenanță și alte funcții administrative ale Mercedes-Benz Cars. Această investiție a permis crearea a 100 noi locuri de muncă.
În strânsă cooperare cu echipa germană, angajații acestui proiect au urmat cursuri de pregătire practică la sediul din Germania, în vederea favorizării transferului de cunoștințe tehnice în scopul obținerii acelorași rezultate în plan local. Buna funcționare a procesului de producție și mentenanță este asigurată în totalitate în cadrul Star Assembly cu profesionalism și angajament din partea celor implicați în acest proiect.

 

Despre Star Assembly şi Star Transmission

Star Assembly (Sebeș) și Star Transmission (Cugir) sunt cele două subsidiare românești ale concernului Daimler. Star Assembly a fost fondată în anul 2013, iar împreună cu filiala Star Transmission numără în prezent peste 3.000 de angajați. Star Transmission asigură producția în serie de componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate în șapte și nouă trepte.
Jucător pe termen lung în piața investițiilor cu capital străin în România, Grupul Daimler susține continuu investiții în infrastructura educațională și de sănătate a comunităților din care cele două companii fac parte. Mai mult decât atât, Star Transmission și Star Assembly investesc în învățământul profesional din România, absolvenții dobândind aptitudini și certificări recunoscute internațional.

Foto deschidere, de la stânga la dreapta: Dorin Nistor, Klaus-Peter Bohn, Hans Erich Tischler, Andreas Joerg, Klaus Eichhorn, Ion Dumitrel, Stefan Walther

Related posts

Teraplast devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Stefana Muresan

Corina Crețu despre aderarea României la Zona Euro: ”Este un deziderat de urmărit”

redactia

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului a fost reluată: Valoarea serviciilor: 5 milioane de lei

Papuc Irina

Alexandra Crivineanu, noul director de dezvoltare și marketing în cadrul RMN – Diagnostica

redactia

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

redactia

Potențialul turistic al Clujului, promovat de Consiliul Județean la târgul de profil din capitala Germaniei

Stefana Muresan

NTT DATA România, cifră de afaceri record de 53,4 mil. euro, în creștere cu 46,25%

Stefana Muresan

S-a aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari

Traian Dan

Deschiderea complexului Dedeman din Zalău mai așteaptă

Nora Dumitrescu

CNAIR: Autostrada Unirii are alocate fonduri în proiectul de buget

redactia

Amadeus va promova inventarul complet și tarifele Hertz

Ligia Voro

Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătăţită

Stefana Muresan

Falimentul unei istorii de aproape trei decenii: RAFO Onești. Și totuși…

Ligia Voro

Ministerul Apelor şi Pădurilor, lucrări de o jumătate de miliard de lei, pentru amenajarea cursurilor de apă, în 2018

redactia

Incinta de vest a Cetății Râșnov va fi reabilitată cu fonduri europene nerambursabile

Ligia Voro

Reuniunea zonală “Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri!”

Ligia Voro

Veranda Shop & Stay Obor, livrat de Optim PM

Ionut Oprea

România a fost a 8 putere agricolă a UE în 2018

Papuc Irina

Topul firmelor private din România. Primii antreprenori premiați la gala IMM-urilor private

Papuc Irina

Producătorul de componente auto Preh, investiții de 25 mil. euro în fabrica din Ghimbav

Stefana Muresan

CFR iese la racolare de tineri ingineri în Ardeal și Banat

Nora Dumitrescu

Auchan va transforma BTarena în spital de campanie

Nora Dumitrescu

Leave a Comment