Alba Auto Industrie Slider Ultimele stiri

Daimler își extinde rețeaua globală de producție remanufactură prin deschiderea unei noi facilități de remanufacturare în România

• Daimler AG a inaugurat clădirea dedicată activităților de remanufacturare transmisii și unități de control electrohidraulice la Star Assembly în Sebeș, România
• Noua unitate de producție se întinde pe o suprafață de 18.000 metri pătrați și a permis crearea unui număr de 100 noi locuri de muncă
• Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts în cadrul Daimler AG Stuttgart, Germania: “Suntem foarte mândri să ne extindem rețeaua globală de producție remanufactură. Va fi parte integrantă din business-ul nostru de Remanufacturare, care are o lungă tradiție la Mercedes-Benz.”

 

Sebeș, Star Assembly

În prezența domnilor Hans Erich Tischler, Consul German la Sibiu, Ion Dumitrel, Președinte Consiliu Județean Alba, Dorin Nistor, Primar al orașului Sebeș, Klaus Eichhorn, CEO Star Assembly, Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts Daimler AG, Klaus-Peter Bohn, Manager Remanufacturing Operations, Oliver Krimmel, Manager Planificare și Stefan Walther, Manager proiect Reman@Sebeș, a avut loc inaugurarea noii facilități de producție dedicată remanufacturării de transmisii și unități de control electrohidraulice.

Prin deschiderea acestei noi facilități, Daimler AG își întărește încă o dată poziția de putere afirmată pe piața automotive din România. Producția în serie a transmisiilor automate a demarat la Sebeș în anul 2013 cu asamblarea transmisiilor în cinci trepte de viteză, NAG1. Un an mai târziu, portofoliul de produs s-a extins odată cu startul oficial al producției cutiilor de viteză automate cu dublu ambreiaj în șapte trepte, 7G-Tronic. În anul 2016, Daimler a lansat producția transmisiilor 9G-Tronic, sprijinind în acest fel eficiența și flexibilitatea rețelei globale de producție, în fața creșterii cerințelor pieței.
În linie cu această creștere, se extinde și business-ul de after-sales, respectiv producția pieselor de schimb. Însă producția industrială consumă continuu resurse limitate. ‘Cum să utilizezi energia într-un mod eficient’ și ‘cum să obții echilibrul între dezvoltarea tehnologică și resursele naturale’ sunt întrebări importante pentru Daimler AG. În procesul de producție, business-ul Piese Remanufacturate face economii considerabile în ceea ce privește materia primă și energia – de altfel o economie de costuri transferată direct clienților Mercedes-Benz – fără a compromite calitatea încercată și testată Mercedes-Benz.

Imagine surprinsă pe perioada derulării lucrărilor

Business-ul de Remanufacturare al Daimler AG operează în cadrul unei rețele globale de producție în varii locații din Germania, SUA, locația recent inaugurată din China, respectiv noua unitate din Sebeș, România. “Suntem foarte mândri să ne extindem rețeaua globală de producție remanufactură. Va fi parte integrantă din business-ul nostru de Remanufacturare, care are o lungă tradiție la Mercedes-Benz.”, spune Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts în cadrul Daimler AG Stuttgart, Germania.
Noua unitate de la Sebeș dispune de o suprafață de 18.000 metri pătrați, două treimi fiind alocate ariei de producție, iar restul zonei de logistică, mentenanță și alte funcții administrative ale Mercedes-Benz Cars. Această investiție a permis crearea a 100 noi locuri de muncă.
În strânsă cooperare cu echipa germană, angajații acestui proiect au urmat cursuri de pregătire practică la sediul din Germania, în vederea favorizării transferului de cunoștințe tehnice în scopul obținerii acelorași rezultate în plan local. Buna funcționare a procesului de producție și mentenanță este asigurată în totalitate în cadrul Star Assembly cu profesionalism și angajament din partea celor implicați în acest proiect.

 

Despre Star Assembly şi Star Transmission

Star Assembly (Sebeș) și Star Transmission (Cugir) sunt cele două subsidiare românești ale concernului Daimler. Star Assembly a fost fondată în anul 2013, iar împreună cu filiala Star Transmission numără în prezent peste 3.000 de angajați. Star Transmission asigură producția în serie de componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate în șapte și nouă trepte.
Jucător pe termen lung în piața investițiilor cu capital străin în România, Grupul Daimler susține continuu investiții în infrastructura educațională și de sănătate a comunităților din care cele două companii fac parte. Mai mult decât atât, Star Transmission și Star Assembly investesc în învățământul profesional din România, absolvenții dobândind aptitudini și certificări recunoscute internațional.

Foto deschidere, de la stânga la dreapta: Dorin Nistor, Klaus-Peter Bohn, Hans Erich Tischler, Andreas Joerg, Klaus Eichhorn, Ion Dumitrel, Stefan Walther

Related posts

Ecolor iese din starea de urgență cu angajări

Nora Dumitrescu

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Dacris, spatiu nou – 4.000 mp in Logicor Mogosoaia

Papuc Irina

Cinci oferte pentru lucrările de restaurare a corpului principal al Palatului Principilor din Alba Iulia

Stefana Muresan

Piața imobiliară în primele 3 trimestre: 290.000 mp de birouri închiriați, 11 noi branduri de retail și 50% din tranzacțiile cu spații industriale, generate de cerere nouă

Papuc Irina

Vastint Romania celebrated the opening of Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Noile generații de cineaști și cinefili se formează la Sibiu: juriul AFF 2019 și programul Astra Film Junior

Ligia Voro

Kromberg & Schubert recrutează 100 de oameni pentru fabrica din Nădab, Arad

Stefana Muresan

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Clujenii de la Electroglobal, afaceri de 10 milioane euro în S1

Stefana Muresan

Autoritățile s-au răzgândit – exportul de cereale poate fi reluat: Ordonanța militară nr. 9

Ion Surdu

Discuții interministeriale despre dezvoltarea investiţiilor germane în România

Stefana Muresan

Baia Mare va avea conexiune aeriană cu Bucureștiul

Nora Dumitrescu

Granturi norvegiene pentru restaurarea monumentului Sarmizegetusa Regia

Ion Surdu

Australienii de la ADX Energy au încasat 1,5 milioane dolari de la Reabold Resources pentru proiectul din Parța, județul Timiș

redactia

Fondul american de investiții PHI Group vine în Transilvania să cultive cannabis medicinal

Stefana Muresan

Aproape 850.000 de fermieri au primit subvenții de la APIA în Campania 2019

Papuc Irina

A Hungarian development of record value is appearing at MIPIM 2019

Stefana Muresan

Bosch pune în funcțiune prima rețea campus 5G

Ion Surdu

Rețeaua de mobilă Kiraly se reactivează în Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

Cum intră banii UE în cea mai micuță comună a Regiunii Nord-Vest

Stefana Muresan

Trenurile Softronic şi Astra Vagoane schimbă experiența mersului la mare

Stefana Muresan

Make IT in Oradea lansează programul pentru startup-uri Bright Nights Incubator

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] The Small Wooden Churches, or the Authenticity of Folk Art

Ligia Voro

Leave a Comment