Cluj Investitii Ultimele stiri

Începe construirea celui de-al V-lea Parc Industrial Tetarom în Cluj

*Terenul pe care se va construi TETAROM V are o suprafață de 115 hectare și se află în intravilanul comunei Luna, amplasamentul fiind situat în imediata vecinătate a traseului autostrăzii A3 Brașov–Târgu-Mureș–Cluj–Oradea.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a aprobat emiterea avizului de oportunitate favorabil in vederea elaborarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent introducerii in intravilan a imobilului-teren pe care va fi edificat viitorul Parc Industrial Tetarom V.

„Construirea celui de-al cincilea parc industrial Tetarom va avea un efect semnificativ, direct si imediat asupra dezvoltarii partii de sud a judetului, care va beneficia astfel de noi locuri de munca stabile si bine-platite. Ne dorim ca dezvoltarea economica si sociala a judetului sa se realizeze intr-o maniera echilibrata si sustenabila, motiv pentru care vom face tot ceea ce tine de noi pentru a atragere cat mai multi investitori in viitorul parc industrial Tetarom V”, a declarat Alin Tise.

Conform contractului de asociere incheiat in vara acestui an cu unitatile administrativ-teritoriale Luna si Campia Turzii, Consiliul Judetean Cluj si Tetarom S.A. au convenit sa demareze impreuna un nou proiect de investitii care sa vina in intampinarea investitorilor romani si straini dornici sa-si maximizeze potentialul de business in judetul Cluj.

In acest sens, terenul pe care se va construi Tetarom V are o suprafata de 115 ha si se afla in intravilanul comunei Luna, amplasamentul fiind situat in imediata vecinatate a traseului autostrazii A3 Brasov-Targu-Mures-Cluj-Oradea.
Urmare a introducerii acestuia in intravilan, imobilul-teren, care in prezent e liber de constructii, va avea o functiune de zona destinata strict activitatilor economice cu caracter industrial. Indicatorii urbanistici trasati in noul PUZ vor respecta prevederile legale referitoare la distanta viitoarelor imobile fata de limitele de proprietate. De asemenea, la receptionarea imobilului, amplasamentul va trebui sa beneficieze de o infrastructura functionala, respectiv utilitati, cai de acces si spatii publice conexe precum parcari auto, statie pentru transportul in comun, etc.

In conformitate cu prevederile Contractului de asociere cu cele doua UAT-uri clujene, Consiliul Judetean Cluj va finanta realizarea Parcului Industrial Tetarom V prin aportul in natura la capitalul social al societatii Tetarom S.A. De asemenea, comuna Luna va participa si ea la majorarea capitalului social al Tetarom S.A. cu aportul in natura al terenului, la valoarea stabilita in baza unui raport de evaluare. Nu in ultimul rand, municipiul Campia Turzii s-a angajat sa finanteze, direct si indirect, realizarea unei investitii de tip „spin-off”, respectiv va crea o noua linie de transport public de persoane care sa lege municipiul de parcul industrial.

Related posts

Criză de meseriași la Cluj. Marii producători se pun pe recrutări

Nora Dumitrescu

Orădenii se pot plimba cu trotinete electrice puse la dispoziție de OTL

Traian Dan

Ziua Fermierului RAGT, la cea de-a VI-a ediție la Chețani

redactia

Profi a ajuns la 200 de Magazine Agent administrate de foști șefi de magazin

Traian Dan

Primaria Cluj-Napoca va achizitiona 22 de tramvaie noi, contract de 190 mil. lei – 85% fonduri europene

Stefana Muresan

DAW Bența a deschis un nou Centru Caparol în Republica Moldova

Ligia Voro

Zalăul va avea un parking public de 1,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Vitacom se mută din Cluj-Napoca în acest an

Nora Dumitrescu

„Coloana Infinitului”, sursa de inspirație pentru o clădire de birouri din China

Stefana Muresan

Conacul Wass din Românași, inventariat în format 3D

Nora Dumitrescu

Satu Mare: Investiție de aproape 50 milioane de euro în domeniul combaterii inundațiilor

redactia

Primăria Braşov va susţine şi cel de al cincilea episod al producţiei Wild Carpathia. Documentarele, difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi

redactia

One Cotroceni Park, premieră pe piața bucureșteană

Ligia Voro

Cluj: Onyx Beacon oferă soluții IT americanilor care produc avioanele de luptă F-16 și F-35

Stefana Muresan

În vizită la reşedinţa de vacanţă din Ibăneşti a Prinţului Dimitrie Sturdza

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The first salt baths in Sovata

Transilvania Business

Zona Industrială Vest Sibiu: Grupo Antolin – cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, Marquardt – cea mai mare creștere a profitului

Stefana Muresan

Ghidul și procedura de implementare a Start-Up Nation 2018, în dezbatere publică

redactia

Contracte de finanțare pentru alte 11 microîntreprinderi, prin POR, semnate la ADR Vest

Stefana Muresan

UBB, contribuție de peste 190 milioane de euro anual la economia Clujului

Stefana Muresan

Un studio foto din Baia Mare s-a specializat în viziere medicale

Nora Dumitrescu

THE MARK office building successfully let

redactia

Delgaz Grid, investiții de peste 450 milioane lei în rețelele de gaze naturale și energie electrică în 2017

Stefana Muresan

S IMMO AG: positive result – despite COVID-19

Ionut Oprea

Leave a Comment