Cluj Investitii Ultimele stiri

Începe construirea celui de-al V-lea Parc Industrial Tetarom în Cluj

*Terenul pe care se va construi TETAROM V are o suprafață de 115 hectare și se află în intravilanul comunei Luna, amplasamentul fiind situat în imediata vecinătate a traseului autostrăzii A3 Brașov–Târgu-Mureș–Cluj–Oradea.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a aprobat emiterea avizului de oportunitate favorabil in vederea elaborarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent introducerii in intravilan a imobilului-teren pe care va fi edificat viitorul Parc Industrial Tetarom V.

„Construirea celui de-al cincilea parc industrial Tetarom va avea un efect semnificativ, direct si imediat asupra dezvoltarii partii de sud a judetului, care va beneficia astfel de noi locuri de munca stabile si bine-platite. Ne dorim ca dezvoltarea economica si sociala a judetului sa se realizeze intr-o maniera echilibrata si sustenabila, motiv pentru care vom face tot ceea ce tine de noi pentru a atragere cat mai multi investitori in viitorul parc industrial Tetarom V”, a declarat Alin Tise.

Conform contractului de asociere incheiat in vara acestui an cu unitatile administrativ-teritoriale Luna si Campia Turzii, Consiliul Judetean Cluj si Tetarom S.A. au convenit sa demareze impreuna un nou proiect de investitii care sa vina in intampinarea investitorilor romani si straini dornici sa-si maximizeze potentialul de business in judetul Cluj.

In acest sens, terenul pe care se va construi Tetarom V are o suprafata de 115 ha si se afla in intravilanul comunei Luna, amplasamentul fiind situat in imediata vecinatate a traseului autostrazii A3 Brasov-Targu-Mures-Cluj-Oradea.
Urmare a introducerii acestuia in intravilan, imobilul-teren, care in prezent e liber de constructii, va avea o functiune de zona destinata strict activitatilor economice cu caracter industrial. Indicatorii urbanistici trasati in noul PUZ vor respecta prevederile legale referitoare la distanta viitoarelor imobile fata de limitele de proprietate. De asemenea, la receptionarea imobilului, amplasamentul va trebui sa beneficieze de o infrastructura functionala, respectiv utilitati, cai de acces si spatii publice conexe precum parcari auto, statie pentru transportul in comun, etc.

In conformitate cu prevederile Contractului de asociere cu cele doua UAT-uri clujene, Consiliul Judetean Cluj va finanta realizarea Parcului Industrial Tetarom V prin aportul in natura la capitalul social al societatii Tetarom S.A. De asemenea, comuna Luna va participa si ea la majorarea capitalului social al Tetarom S.A. cu aportul in natura al terenului, la valoarea stabilita in baza unui raport de evaluare. Nu in ultimul rand, municipiul Campia Turzii s-a angajat sa finanteze, direct si indirect, realizarea unei investitii de tip „spin-off”, respectiv va crea o noua linie de transport public de persoane care sa lege municipiul de parcul industrial.

Related posts

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Gusturile Iernii, în cadrul Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană

redactia

Dragos Petrescu, proprietarul grupului City Grill, intentioneaza sa intre pe piata hoteliera din Romania

redactia

Leave a Comment