Importate Industrie Slider Ultimele stiri

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

*24 de studenți sprijiniți în proiecte de cercetare

Viitorii profesioniști în industria lemnului au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea aptitudinilor de cercetare și inovare, dar și de recunoaștere a eforturilor depuse și de validare a cunoștințelor deja acumulate. De aceea, compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor Greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România și partener al instituțiilor de învățământ, oferă burse lunare studenților cu rezultate remarcabile în domeniul silviculturii și ingineriei lemnului.

În anul universitar 2017-2018 au fost oferite 24 de burse, distribuite între cele mai prestigioase centre universitare de profil din România. Fiecare bursă a avut o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar.
Câştigătorii burselor au fost desemnați în urma unui concurs desfășurat simultan în toate universitățile partenere, care a cuprins o probă teoretică şi una practică, cu ajutorul comisiilor formate din profesorii facultăților de profil.

Bursele Schweighofer (2017-2018) au fost repartizate în mod egal la: Facultatea de Silvicultură – Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Facultatea de Ingineria Lemnului – Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere – Universitatea Transilvania din Brașov și Facultatea de Horticultură, Secția Silvicultură – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Programul de burse și-a propus să fie un sprijin în dezvoltarea viitoarelor generații, prin încurajarea dezvoltării spiritului critic, a capacității de analiză și înțelegerii ample a evoluțiilor sectorului de către viitoarele generații de specialiști, să aducă la un loc mediul universitar, companii și experți (schimbul de idei între diferite grupuri aduce beneficii mutuale pe termen lung), să construiască o platformă de networking pentru specialiști din mediul universitar și profesioniștii din industrie și ceilalți factori interesați.

Proiecte de cercetare

Ediția din acest an universitar a Burselor Schweighofer a adus, ca element de noutate, implicarea directă a bursierilor în proiecte de cercetare concrete. Pe parcursul anului universitar, aceștia au studiat și au redactat o lucrare pe o temă de actualitate, prezentând rezultatele cercetării în mai multe etape (workshopuri).
Temele alese de tinerii cercetători au vizat aspecte diferite ale silviculturii și industriei lemnului, precum: Metode de determinare a volumului lemnului; Evoluția prețului lemnului; Sisteme de certificare a managementului forestier; Cercetări experimentale privind calitățile materialelor folosite în industria lemnului.

Workshopuri interactive

În cadrul unor workshopuri interactive, studenții au prezentat, în primăvară, stadiul actual al cunoștințelor, demersurile și pașii parcurși în dezvoltarea proiectelor. Au fost organizate astfel trei workshopuri: în 3 martie, la Cluj-Napoca – anul IV de studii, în 10 martie, la Brașov – anul III de studii + Ingineria Lemnului și în 17 martie, la Suceava – programul de master. Au fost încurajate dezbaterile pe subiectele abordate și specialiști au împărtășit expertiza lor. La finalul anului universitar, toți studenții au prezentat proiectele realizate în cadrul workshopului care a avut loc pe 14 iulie, la Cluj-Napoca.

În cadrul acestuia au fost prezentate următoarele proiecte și concluziile acestora: Tehnologii moderne de măsurare și determinare a volumului buștenilor, realizate de studenții Andronache Eduard Titi, Barbă Cosmin Marian; Ciceu Gabriel, Moldovan Paul Andrei; Beleaua Florin, Florea Adrian, Studiu comparativ privind evoluția prețului lemnului de rășinoase în România și în țările UE – Iuga Anamaria; Bratu Mihai Adrian; Dănilă Alin Andrei, Studiu privind evoluția sistemelor de certificare forestieră din România – Sîngeorzan Steluța Maria; Dogaru Nicolae; Corjin Mihai Alexandru, Circulația materialelor lemnoase: analiza reglementărilor actuale și propuneri de îmbunătățire – Leșan Ilarie, Știrbu Marian Ionuț; Iorga Maria, Nicolae Mădălin; Todorescu Vlad, Zaharia Dragoș, Comportamentul panelului în condiții variabile de mediu – Pavel Alexandru Gabriel, Evaluarea comportării panelului în condiții de mediu variabile în camera climatică – Cristea Dan Alin, Comportamentul panelului în condiții variabile de mediu în funcție de tehnologia de acoperire – Nedelcu Ruxandra, Evaluarea comportamentului la foc a panelului cu diferite structuri/materiale de acoperire – Munteanu Dragoș Valentin, Alternative la furnirele africane – Zăhărăchescu Andrea, Studiu comporativ privind rezistențele mecanice ale diferitelor materiale (MDF; HDF; PAL; OSB; etc.) – Baraboi Dan Radu.

Related posts

Producătorul acoperișurilor Bilka Steel din Brașov: Comenzile au crescut, dar ne așteptăm la o stagnare

Ion Surdu

CJ Arad, asociere cu instituţii din subordine pentru a cumpăra curent mai ieftin

Stefana Muresan

CFR SA a testat noul sistem centralizat de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, pe tronsonul Arad-Curtici

Stefana Muresan

BVB a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea COVID-19

Ligia Voro

Admitere online la ULBS în acest an. Peste 100 de locuri vor fi subvenționate de firme cu activitate în Sibiu

Ion Surdu

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania.

Ligia Voro

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

Golfstore – magazinul pasiunii tale

Ligia Voro

Piața ambalajelor din România se apropie de 900 de milioane de euro: sub 15% sunt din materiale biodegradabile

Papuc Irina

Elba Timişoara, producător de faruri pentru Dacia şi Skoda, afaceri de 250 mil. lei în 2017

Stefana Muresan

Invata ce inseamna designul de interior pe 6-7 octombrie, la Bucuresti

redactia

Acționarii Compa Sibiu au aprobat intrarea în sectorul hotelier: va fi creată societatea Compa Hospitality

Papuc Irina

CJ Brașov: Lucrările la Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Ion Țiriac demarează lucrările de construcții pe fosta platformă Lemexim din Brașov

Stefana Muresan

Gazprom, vastă campanie de explorare petrolieră în Bihor şi Timiş

Stefana Muresan

Timflow, cel mai avansat sistem de monitorizare prin satelit a transporturilor de buștean

redactia

Prima ediție a conferinței Salonul de Afaceri, la Târgu Mureș

Ligia Voro

Fostul rector al UMF, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, director medical al Spitalului Regina Maria din Cluj

Stefana Muresan

Clujenii de la Oncos se extind în Ardeal

Nora Dumitrescu

O familie din Alba produce brânzeturi de 24 de ani, pe care acum le vinde în Europa

redactia

Primul portal care poate fi gestionat împreună cu dezvoltatori imobiliari

Ligia Voro

Clubul Economic German Banat – președinte reales, vicepreședinți noi

Stefana Muresan

Colliers va administra Business Garden Bucharest, dezvoltat de Vastint

Ligia Voro

REI Finance: Ultimele luni în care start-up-urile, companiile mici, mijlocii și mari pot primi fonduri nerambursabile de peste 300 mil. EUR pentru proiecte de peste 1 mil. EUR

Papuc Irina

Leave a Comment