Importate Industrie Slider Ultimele stiri

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

- 2018 - Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

*24 de studenți sprijiniți în proiecte de cercetare

Viitorii profesioniști în industria lemnului au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea aptitudinilor de cercetare și inovare, dar și de recunoaștere a eforturilor depuse și de validare a cunoștințelor deja acumulate. De aceea, compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor Greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România și partener al instituțiilor de învățământ, oferă burse lunare studenților cu rezultate remarcabile în domeniul silviculturii și ingineriei lemnului.

- 2018 - Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

În anul universitar 2017-2018 au fost oferite 24 de burse, distribuite între cele mai prestigioase centre universitare de profil din România. Fiecare bursă a avut o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar.
Câştigătorii burselor au fost desemnați în urma unui concurs desfășurat simultan în toate universitățile partenere, care a cuprins o probă teoretică şi una practică, cu ajutorul comisiilor formate din profesorii facultăților de profil.

- 2018 - Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

Bursele Schweighofer (2017-2018) au fost repartizate în mod egal la: Facultatea de Silvicultură – Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Facultatea de Ingineria Lemnului – Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere – Universitatea Transilvania din Brașov și Facultatea de Horticultură, Secția Silvicultură – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Programul de burse și-a propus să fie un sprijin în dezvoltarea viitoarelor generații, prin încurajarea dezvoltării spiritului critic, a capacității de analiză și înțelegerii ample a evoluțiilor sectorului de către viitoarele generații de specialiști, să aducă la un loc mediul universitar, companii și experți (schimbul de idei între diferite grupuri aduce beneficii mutuale pe termen lung), să construiască o platformă de networking pentru specialiști din mediul universitar și profesioniștii din industrie și ceilalți factori interesați.

- 2018 - Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

Proiecte de cercetare

Ediția din acest an universitar a Burselor Schweighofer a adus, ca element de noutate, implicarea directă a bursierilor în proiecte de cercetare concrete. Pe parcursul anului universitar, aceștia au studiat și au redactat o lucrare pe o temă de actualitate, prezentând rezultatele cercetării în mai multe etape (workshopuri).
Temele alese de tinerii cercetători au vizat aspecte diferite ale silviculturii și industriei lemnului, precum: Metode de determinare a volumului lemnului; Evoluția prețului lemnului; Sisteme de certificare a managementului forestier; Cercetări experimentale privind calitățile materialelor folosite în industria lemnului.

- 2018 - Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

Workshopuri interactive

În cadrul unor workshopuri interactive, studenții au prezentat, în primăvară, stadiul actual al cunoștințelor, demersurile și pașii parcurși în dezvoltarea proiectelor. Au fost organizate astfel trei workshopuri: în 3 martie, la Cluj-Napoca – anul IV de studii, în 10 martie, la Brașov – anul III de studii + Ingineria Lemnului și în 17 martie, la Suceava – programul de master. Au fost încurajate dezbaterile pe subiectele abordate și specialiști au împărtășit expertiza lor. La finalul anului universitar, toți studenții au prezentat proiectele realizate în cadrul workshopului care a avut loc pe 14 iulie, la Cluj-Napoca.

- b1 1 300x200 - Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

În cadrul acestuia au fost prezentate următoarele proiecte și concluziile acestora: Tehnologii moderne de măsurare și determinare a volumului buștenilor, realizate de studenții Andronache Eduard Titi, Barbă Cosmin Marian; Ciceu Gabriel, Moldovan Paul Andrei; Beleaua Florin, Florea Adrian, Studiu comparativ privind evoluția prețului lemnului de rășinoase în România și în țările UE – Iuga Anamaria; Bratu Mihai Adrian; Dănilă Alin Andrei, Studiu privind evoluția sistemelor de certificare forestieră din România – Sîngeorzan Steluța Maria; Dogaru Nicolae; Corjin Mihai Alexandru, Circulația materialelor lemnoase: analiza reglementărilor actuale și propuneri de îmbunătățire – Leșan Ilarie, Știrbu Marian Ionuț; Iorga Maria, Nicolae Mădălin; Todorescu Vlad, Zaharia Dragoș, Comportamentul panelului în condiții variabile de mediu – Pavel Alexandru Gabriel, Evaluarea comportării panelului în condiții de mediu variabile în camera climatică – Cristea Dan Alin, Comportamentul panelului în condiții variabile de mediu în funcție de tehnologia de acoperire – Nedelcu Ruxandra, Evaluarea comportamentului la foc a panelului cu diferite structuri/materiale de acoperire – Munteanu Dragoș Valentin, Alternative la furnirele africane – Zăhărăchescu Andrea, Studiu comporativ privind rezistențele mecanice ale diferitelor materiale (MDF; HDF; PAL; OSB; etc.) – Baraboi Dan Radu.

Related posts

Investiție de 8 milioane de euro în modernizarea Hotelului Făget din Sovata

Ligia Voro

Prima rectificare bugetară din acest an: Sănătatea și Asistența socială primesc 12 miliarde de lei în plus. Fondul de rezervă, completat cu 3 miliarde

Ion Surdu

Primul liceu privat de aviație din România, înființat la inițiativa omului de afaceri lugojean Daniel Gabriel Olariu

Stefana Muresan

Bucureștenii și clujenii fac cele mai multe plăți online

Nora Dumitrescu

Începe construirea celui de-al V-lea Parc Industrial Tetarom în Cluj

redactia

Grupul Jidvei a mizat pe comunicare, investiții și inovație în 2019

Ligia Voro

Împrumuturile făcute de primării reprezintă 4% din datoria publică. Topul județelor cu cele mai mari datorii

Papuc Irina

Aeroportul Internațional "Avram Iancu", zboruri către 10 destinații de vacanță din Turcia, Grecia și Egipt

Stefana Muresan

Arad: Staţiunea Moneasa, grad de ocupare de 75%. Proiecte de investiții de opt milioane de euro

redactia

Anul mega-tranzacțiilor

Transilvania Business

Parcare supraterană de 250 de locuri în centrul Timișoarei

Stefana Muresan

Importanta tehnologiei în tehnicile de vânzări și marketing

Grup de lucru pentru invatamant dual

“Capitala” Sălajului își modernizează drumurile forestiere

Nora Dumitrescu

Workshop: Tehnici de comunicare persuasiva in business

Studiu CEZ: Din ce în ce mai mulți români sunt interesați să #SchimbePeVerde

Ligia Voro

CJ Cluj a finalizat demersurile pentru viitorul Spital Regional de Urgenta

Stefana Muresan

Sălajul, pe cale să preia Ministerul Transporturilor

Nora Dumitrescu

UE alocă 266 milioane de euro pentru sectorul de apă

Stefana Muresan

Campanie naţională pentru învăţământul profesional dual

Stefana Muresan

Investiție în mediu, în valoare de 240.000 euro, făcută de Continental Anvelope Timișoara

Stefana Muresan

După ce a achiziționat Gruppo Trombini, Kastamonu Entegre va începe producția în Italia

Stefana Muresan

Bistro Sorriso, arome de fericire în inima Clujului

Michelin: “Am resuscitat învățământul profesional la Zalău. Sunt 3 pe 1 loc”

Nora Dumitrescu

Leave a Comment