Importate Industrie Slider Ultimele stiri

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

*24 de studenți sprijiniți în proiecte de cercetare

Viitorii profesioniști în industria lemnului au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea aptitudinilor de cercetare și inovare, dar și de recunoaștere a eforturilor depuse și de validare a cunoștințelor deja acumulate. De aceea, compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor Greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România și partener al instituțiilor de învățământ, oferă burse lunare studenților cu rezultate remarcabile în domeniul silviculturii și ingineriei lemnului.

În anul universitar 2017-2018 au fost oferite 24 de burse, distribuite între cele mai prestigioase centre universitare de profil din România. Fiecare bursă a avut o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar.
Câştigătorii burselor au fost desemnați în urma unui concurs desfășurat simultan în toate universitățile partenere, care a cuprins o probă teoretică şi una practică, cu ajutorul comisiilor formate din profesorii facultăților de profil.

Bursele Schweighofer (2017-2018) au fost repartizate în mod egal la: Facultatea de Silvicultură – Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Facultatea de Ingineria Lemnului – Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere – Universitatea Transilvania din Brașov și Facultatea de Horticultură, Secția Silvicultură – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Programul de burse și-a propus să fie un sprijin în dezvoltarea viitoarelor generații, prin încurajarea dezvoltării spiritului critic, a capacității de analiză și înțelegerii ample a evoluțiilor sectorului de către viitoarele generații de specialiști, să aducă la un loc mediul universitar, companii și experți (schimbul de idei între diferite grupuri aduce beneficii mutuale pe termen lung), să construiască o platformă de networking pentru specialiști din mediul universitar și profesioniștii din industrie și ceilalți factori interesați.

Proiecte de cercetare

Ediția din acest an universitar a Burselor Schweighofer a adus, ca element de noutate, implicarea directă a bursierilor în proiecte de cercetare concrete. Pe parcursul anului universitar, aceștia au studiat și au redactat o lucrare pe o temă de actualitate, prezentând rezultatele cercetării în mai multe etape (workshopuri).
Temele alese de tinerii cercetători au vizat aspecte diferite ale silviculturii și industriei lemnului, precum: Metode de determinare a volumului lemnului; Evoluția prețului lemnului; Sisteme de certificare a managementului forestier; Cercetări experimentale privind calitățile materialelor folosite în industria lemnului.

Workshopuri interactive

În cadrul unor workshopuri interactive, studenții au prezentat, în primăvară, stadiul actual al cunoștințelor, demersurile și pașii parcurși în dezvoltarea proiectelor. Au fost organizate astfel trei workshopuri: în 3 martie, la Cluj-Napoca – anul IV de studii, în 10 martie, la Brașov – anul III de studii + Ingineria Lemnului și în 17 martie, la Suceava – programul de master. Au fost încurajate dezbaterile pe subiectele abordate și specialiști au împărtășit expertiza lor. La finalul anului universitar, toți studenții au prezentat proiectele realizate în cadrul workshopului care a avut loc pe 14 iulie, la Cluj-Napoca.

În cadrul acestuia au fost prezentate următoarele proiecte și concluziile acestora: Tehnologii moderne de măsurare și determinare a volumului buștenilor, realizate de studenții Andronache Eduard Titi, Barbă Cosmin Marian; Ciceu Gabriel, Moldovan Paul Andrei; Beleaua Florin, Florea Adrian, Studiu comparativ privind evoluția prețului lemnului de rășinoase în România și în țările UE – Iuga Anamaria; Bratu Mihai Adrian; Dănilă Alin Andrei, Studiu privind evoluția sistemelor de certificare forestieră din România – Sîngeorzan Steluța Maria; Dogaru Nicolae; Corjin Mihai Alexandru, Circulația materialelor lemnoase: analiza reglementărilor actuale și propuneri de îmbunătățire – Leșan Ilarie, Știrbu Marian Ionuț; Iorga Maria, Nicolae Mădălin; Todorescu Vlad, Zaharia Dragoș, Comportamentul panelului în condiții variabile de mediu – Pavel Alexandru Gabriel, Evaluarea comportării panelului în condiții de mediu variabile în camera climatică – Cristea Dan Alin, Comportamentul panelului în condiții variabile de mediu în funcție de tehnologia de acoperire – Nedelcu Ruxandra, Evaluarea comportamentului la foc a panelului cu diferite structuri/materiale de acoperire – Munteanu Dragoș Valentin, Alternative la furnirele africane – Zăhărăchescu Andrea, Studiu comporativ privind rezistențele mecanice ale diferitelor materiale (MDF; HDF; PAL; OSB; etc.) – Baraboi Dan Radu.

Related posts

Stratulat Albulescu, asistență juridică fondului GapMinder Venture Partners pentru investiția suplimentară în Deepstash

Ionut Oprea

Peste 70% dintre furnizorii Kaufland sunt producători români

Stefana Muresan

Targul National Imobiliar, editia primavara 2016

Prima ediție a Made in Romania s-a încheiat. Transilvania și Banat reprezentate la vârf

Ligia Voro

Consiliul Județean Timiș înfiinţează un centru-pilot de colectare a fructelor și legumelor

redactia

Weinfest Medias 2019. Turrepitz – paznicul cetății – te cheamă în vechea metropolă de vin a Transilvaniei

Nicolae Pop

Consorțiul Universitaria și BCR, primul think tank universitar pentru leadership şi politici publice

Stefana Muresan

CJ Brașov: Lucrările la Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Angajezi elevi și studenți, primești 250 de lei

Ligia Voro

Cum arată automobilul fără șofer în versiunea Bosch. Soluții pentru mașinile autonome, create la Cluj

redactia

Austriecii interesați de Băile Herculane

Stefana Muresan

Negocierile dintre bănci și consumatori continuă online și telefonic în timpul pandemiei

Ligia Voro

Cele mai citite articole publicate pe site-ul Transilvania Business în 2018

redactia

Complexul Energetic Hunedoara cumpără gaze în valoare de 22 de milioane de lei de la Romgaz

Stefana Muresan

Din 4 iulie, Aerotravel reia cursele charter spre insula Skiathos din Grecia

Traian Dan

Clujenii de la Raiko au atras 2 milioane de pe bursă

Nora Dumitrescu

Bonusuri pentru orădenii care își plătesc taxele și impozitele online

Traian Dan

Stațiunea Băile 1 Mai, reabilitată cu 7 milioane de euro, fonduri europene

Traian Dan

Parteneriat Mastercard și TransferGo valabil și în România pentru transferuri internaționale de bani

Ion Surdu

Comuna care găzduiește stațiunea Elenei Udrea și-a făcut centru turistic

Nora Dumitrescu

Husqvarna Living City: Cum arată orașul viitorului?

Ion Surdu

Kanata pleacă de la BRK Financial

Nora Dumitrescu

Marile investiții din Ardeal, în planul de relansare economică a țării

Nora Dumitrescu

Sibiul vrea în Top 20 destinații europene

redactia

Leave a Comment