Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CCIR, misiune economică în una dintre cele mai bogate țări

În perioada 25-27 noiembrie a.c, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conduce o delegație economică în țara care deține 10% din rezervele mondiale de petrol.

Statul Kuwait este una dintre cele mai bogate 10 ţări ale lumii, care deţine circa 10% din rezervele mondiale de petrol, fiind totodată una dintre economiile cu cel mai rapid ritm de creştere din Orientul Mijlociu

În cadrul acestei vizite de lucru au fost programate întâlniri la nivel înalt menite să faciliteze oamenilor de afaceri, care fac parte din delegaţia română, accesul către pieţele de desfacere din Kuwait şi totodată să permită delegaţiei CCIR să prezinte oportunităţile de business din ţara noastră.

Delegaţia din România a întreprins o primă vizită la sediul Autorităţii de Investiţii Kuwait (KIA), unde membrii delegaţiei au fost întâmpinaţi de Farouk A. Bastaki, Managing Director.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban a subliniat, în cadrul întrevederii, stadiul relaţiilor comerciale între cele două state: „Valoare investiţiilor kuweitiene în România, la 31 decembrie 2017, era mai mică de 100 milioane euro. Acesta este o realitate de la care trebuie să pornim analizele şi să construim relaţii economice bilaterale mai profitabile. Strategia CCIR este orientată către cooperarea cu organizaţii din toată lumea, pentru a putea deschide oportunităţi şi pieţe pentru companiile româneşti. Consider că avem obiective comune, de promovare şi susţinere a intereselor economice. Antreprenorii români pot ajunge să investească în Kuwait, dar au nevoie de susţinere care constă în: informaţie, dialog şi promovare”.

Delegaţia oamenilor de afaceri din România, condusă de preşedintele CCIR, a participat şi la Forumul de afaceri multisectorial Kuwait – România, care a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Kuwait. În cadrul Forumului de afaceri au fost expuse oportunităţile de investiţii din Statul Kuwait, prezentare susţinută de Autoritatea de Promovare a Investiţiilor Directe a Statului Kuwait (KDIPA).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

20.000 de euro s-au strâns la Balul Rotary Zalău pentru Casa Memorială “Iuliu Maniu”

Articolul următor

Peste 1.500 de noi locuri de muncă, generate de inaugurarea a 11 noi hoteluri afiliate marilor lanţuri internaţionale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share