Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medalia de argint pentru Sibiu la finala European Young Chef Award

Andra Andriuc a reprezentat Sibiul si Romania la cea de-a treia ediție a finalei European Young Chef Award care a avut loc în Galway, Irlanda în perioada 24-26 noiembrie. Andra a câștigat semifinala care a avut loc în luna august a acestui an în Sibiu și a avut oportunitatea și bucuria de a reprezenta regiunea Sibiu în finala acestei competiții europene.

Duminică, 25 noiembrie cei 10 bucătari finaliști din România, Finlanda, Spania, Irlanda, Grecia, Italia, Portugalia, Danemarca, Slovenia și Olanda s-au întrecut în prepararea felurilor tradiționale de mâncare, sibianca gătind saramură de păstrăv ca în Transilvania.

Luni, 26 noiembrie a venit rândul competiției preparatelor reinterpretate. Sub îndrumarea mentorului ei, chef Iulia Drăguț, Andra a gătit aceeași saramură, cu un aspect proaspăt, vesel și apetisant, dar păstrând gustul preparatului tradițional. Ardeii roșii și dulci gata de copt, păstrăvul proaspăt care aduce aminte de râurile reci de munte din regiunea Sibiu, dar și mălaiul pentru mămăliga sățioasă și pătrunjelul proaspăt au fost aduse chiar de acasă pentru a păstra gustul Bunătăților de la Sibiu.

“Am dorit ca preparatul pe care am ales să îl pregătesc pentru concurs să reprezinte cât mai bine regiunea Sibiu. Mi-am dorit un preparat care sa aibă prospețime și să aduc această prospețime a păstrăvului în combinație cu alte ingrediente atât de dragi nouă, românilor cum ar fi roșiile, ardeii copți și mămăliga. Cred că am reușit să fac un preparat echilibrat, atât din punct de vedere al caloriilor, cât si ca dimensiune a porției.” a declarat chef Andra Andriuc după încheierea competiției și anunțarea rezultatelor.

Chef Andra Andriuc a obținut locul II în această competiție, pe primul loc situându-se bucătarul din Danemarca, iar pe cel de-al treilea chef-ul din Grecia. Decizia a fost luată de un juriu condus de președintele Institutul pentru Gastronomie, Cultură, Arte și Turism, doamna Diane Dodd, experți din Riga (Letonia), Insulele Baleare (Spania) și Scoția precum și câștigătorul ediției de anul trecut.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Calendarul expozițiilor organizate de DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) în România

Articolul următor

Universitatea de Vest din Timișoara, membră în familia Catedrelor Senghor

Citește si:
Citeste mai mult

Cardurile emise de BT devin eco-friendly

Banca Transilvania a emis primul card de debit Visa Classic din România din elemente reciclabile. Instituția bancară își…
Total
0
Share