Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Cluj a investit în acest an 183 mil. euro în reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene

Consiliul Judeţean Cluj a alocat în cursul acestui an 841,6 mil. lei (aproximativ 183 mil. euro), din care aproximativ 75% au fost fonduri europene, pentru reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene. Restul de 25% din fondurile alocate au provenit, în marea lor majoritate, din alocările financiare realizate din bugetul Consiliului Judeţean Cluj, dar şi din împrumutul contractat în acest scop, respectiv din programele naţionale destinate dezvoltării infrastructurii locale.

În perioada iunie 2016 – noiembrie 2018, Consiliul Județean a executat lucrări de reabilitare și modernizare pe nu mai puțin de 420 km de drumuri județene, ceea ce reprezintă circa 35% din lungimea totală a acestei categorii de drumuri din județ.

În ceea ce privește anul 2018, la finalul perioadei în care condițiile meteo au permis realizarea acestui tip de lucrări, bilanțul indică faptul că s-a acționat, atât prin reabilitare și modernizare cât și prin lucrări de întreținere, pe nu mai puțin de 55 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene. Având în vedere schimbarea paradigmei de la nivelul managementului administrației județene, care a prioritizat necesitatea realizării de asfaltări în dauna plombărilor, președintele CJ Cluj Alin Tișe a precizat în cadrul unei conferințe de presă faptul că, în perioada analizată, au fost asfaltați 107,04 km în cadrul programului de întreţinere, respectiv 50,7 kilometri în baza proiectelor de investiții – reabilitare și modernizare. În procente, acest lucru înseamnă o creștere a numărului de kilometri asfaltați cu circa 22% comparativ cu anul precedent.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

Articolul următor

Canah din Salonta, singura fabrică din Europa care produce produse bio din seminţe de cânepă, afaceri pe peste 5 mil. euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share