Agricultura Ultimele stiri

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, desfăşurată la Alba Iulia, înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar “Unirea”, care va asigura achiziţia, depozitarea şi distribuţia de produse agricole la nivel naţional.

”Casa Română de Comerţ Agroalimentar “UNIREA” este o societate comercială de interes naţional, menită să contribuie pro-activ la implementarea politicii agricole naţionale, prin valorificarea integrată şi integrală a potenţialului agricol de care dispune România, respectând direcţiile strategice ale Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene şi prevederile Programului de Guvernare”, se arată în comunicat.

Guvernul susţine că, astfel, se creează un mecanism naţional care va asigura achiziţia, sortarea, procesarea primară, standardizarea şi distribuţia către reţele comerciale interne sau de export.

Casa de Comerţ Agroalimentar se bazează pe trei piloni de structurare şi dezvoltare, primul fiind o reţea naţională, în profil teritorial,de clustere agricole. Aceasta va integra, la nivelul uneia sau mai multor unităţi administrativ-teritoriale (UAT), resursele locale de producţie agricolă şi servicii specifice având în structură cel puţin un centru de colectare/distribuţie a produselor.

”Funcţia de bază a clusterului local este de a asigura inputuri de calitate fermierilor (material semincer, răsaduri, rase animaliere, produse agro-chimice, servici de mecanizare, resurse umane şi financiare etc.), dar şi de a asigura achiziţionarea pe loc şi la preţul corect al pieţei toate produsele agricole rezultate”, se arată în comunicat.

Al doilea pilon este reprezentat de o reţea de centre regionale de însilozare, depozitare şi procesare industrială. Funcţia de bază a unui asemenea centru este de asigura sortarea, ambalarea şi depozitarea a produselor agricole constituind în cantităţi, sortimente şi la calitatea necesare promovării lor în reţelele comerciale interne, dar şi pentru operaţiuni importante de export.

Guvernul susţine că în aceste centre se va urmări atât aprovizionarea pieţei cu produse proaspete, dar şi creşterea valorii adăugate a produselor prin procesare industrială şi conservare.

Al treilea pilon este format dintr-o reţea naţională de magazine dezvoltată în special în centrele de mare consum, capabilă să asigure piaţa internă cu produse agro-alimentare proaspete şi procesate de origine autohtonă care să contribuie, între altele, şi la echilibrarea balanţei comerciale sectoriale, potrivit Executivului.

Related posts

Bucharest is 7th in the inaugural Tech Cities of the Future ranking. London is 1st.

Ionut Oprea

Galaţiul va avea 18 tramvaie noi produse la Arad de Astra Vagoane Călători

redactia

Finanțări din fonduri europene pentru atenuarea efectelor Covid-19

Traian Dan

Femeile care lucrează în UE câștigă în medie cu 16% mai puțin decât bărbații. România are cea mai mică diferență

Papuc Irina

Reloc si-a omologat locomotiva pe baterii pentru manevra feroviara

redactia

Cele mai mari zece companii din industrie –printre care Continental, Autoliv, Takata şi Michelin – afaceri de 53 de miliarde de lei

Stefana Muresan

ABSL a premiat cele mai importante proiecte ale industriei de business services

Stefana Muresan

UBB vizează cumpărarea sediului Băncii Transilvania

Stefana Muresan

Promovare în cadrul CBRE România: Andrei Jerca preia funcția de Head of Industrial Services

Ligia Voro

Silvian Cențiu, fondatorul companiei Transiris, din Silicon Valley la GoTech World

Ligia Voro

Câmpia Turzii va încuraja transportul public și alternativ cu 10 milioane €

Nora Dumitrescu

România vrea să cumpere de la americani elicoptere de atac pentru Armată, dar care să fie produse în ţară

Stefana Muresan

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul NTT DATA România

redactia

Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA execută centura Săcueniului

Traian Dan

BVB a premiat persoane şi companii marcante în 2017 pe piaţa de capital: Banca Transilvania – cea mai tranzacţionată acţiune

Stefana Muresan

Mentorat pe bani europeni pentru 49 de antreprenori din Ardeal

Nora Dumitrescu

Grupul FirstFarms A/S a decis să iasă din afacerile agricole din vestul României şi îşi vinde terenurile pentru 11 milioane de euro

Robert Bloancă

Serge Durand a fost numit şef peste operaţiunile Airbus din România

Stefana Muresan

Telemeaua de Sibiu a obţinut protecţie naţională, producătorii vor fi certificaţi

Stefana Muresan

Continental: 15 ani de istorie la Sibiu

Papuc Irina

Președintele României, față în față cu mediul de afaceri: 5 mesaje transmise de IMM-uri

Ion Surdu

Ecolor iese din starea de urgență cu angajări

Nora Dumitrescu

Obligațiunile emise de QUALITANCE intră la tranzacționare la BVB

Ligia Voro

O firmă de IT a reușit să aibă în portofoliu 30% din piața de real-estate din București

Stefana Muresan

1 comment

REVISTA PRESEI 26 NOIEMBRIE – 2 DECEMBRIE 2018 – Holland Dairy House 3 December 2018 at 10:15

[…] 🐄 Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional Guvernul susţine că, astfel, se creează un mecanism naţional care va asigura achiziţia, sortarea, procesarea primară, standardizarea şi distribuţia către reţele comerciale interne sau de export. ➡  http://www.transilvaniabusiness.ro/guvernul-a-aprobat-infiintarea-casei-romane-de-comert-agroalimentar-care-va-achizitiona-si-distribui-produse-agricole-la-nivel-national/ […]

Reply

Leave a Comment