Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eldorado Gold susţine că a descoperit zăcăminte de aur de până la 7,8 miliarde de dolari la Bolcana, în judeţul Hunedoara

Compania canadiană Eldorado Gold, cu activităţi în România, Turcia, Grecia, Serbia şi Brazilia a anunţat că estimează resursele potenţiale din perimetrul de la Bolcana, în judeţul Hunedoara, la 6,5 milioane de uncii de aur şi 686.000 de tone de cupru, scrie ziuadevest.ro.

Estimările se bazează pe studiile geologice preliminare din zonă şi încă nu au fost dovedite, potrivit unui raport publicat de compania canadiană, listată la bursa din Toronto.

Compania minieră previzionează o rată de recuperare de 86% în cazul zăcăminteleor aurifere şi de 90% pentru cele de cupru.

“Rezervele și resursele noastre minerale actualizate rămân neschimbate din decembrie 2017, datorită succesului nostru înregistrat pe partea de foraj și de explorare (…) Odată cu declararea unei resurse estimate la Bolcana, de 6,5 milioane uncii de aur și 686.000 de tone de cupru, avem un depozit semnificativ de cupru şi de aur. Suntem foarte mulțumiți de resursele anunțate și entuziasmați de potențialul semnificativ al acestui activ și vom explora diferite alternative pentru a continua să avansăm Bolcana”, a declarat în raport CEO-ul şi preşedintele companiei George Burns.

Potrivit sursei citate, potenţialele resurse ar valora 7,8 miliarde de dolari pentru aur, la un preţ mediu de 1.200 de dolari pe uncie, fără să luam în calcul rata de recuperare de 86%. Resursa de cupru estimată de companie ar valora la actualele cotaţii circa 4 miliarde de dolari.

Compania canadiană a obținut licența de exploatare pentru perimetrul Bolcana în anul 2016. Exploatarea este situată la şase kilometri de perimetrul Certej, exploatat tot de Eldorado.

La Certej, proiect aflat într-o etapă mai avansată a exploatării, compania estimează rezerve dovedite şi probabile de 2,4 milioane de uncii de aur si 15,5 milioane uncii de argint. Compania mai deţine drepturile pentru alte trei perimetre în Munţii Apuseni.

Eldorado Gold a avut, în primele nouă luni ale anului, venituri de 366,1 milioane de dolari din vânzările de metale, în creștere cu 26% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Compania minieră canadiană operează în Munții Apuseni prin două companii, respectiv Deva Gold și European Goldfields Deva.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Licitație pentru execuția celui de-al treilea pod peste Someș din Satu Mare, contract de peste 94 mil. lei

Articolul următor

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share