Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MG TEC Industry investeşte 79 mil. euro într-o fabrică de produse igienico-sanitare la Dej

MG TEC Industry, com­panie fondată anul acesta de antrepre­norul Vasile Hăşmă­şan, va ridica de la zero o fabrică de produse absorbante şi produse igienico – sanitare de larg consum, în care va investi peste 370 de milioane de lei (80 mil. euro). Din această sumă, circa 150 de milioane de lei reprezintă ajutorul de stat pentru care recent Ministerul de Finanţe a semnat acordul de finanţare, scrie zf.ro.

„Ca investitor ro­mân, am aflat de posi­bilitatea dezvoltării unui proiect cu ajutor de stat. Mai mult, dorinţa guvernului de a ajuta companiile cu capital integral românesc să se dezvolte şi să fie competitive atât pe plan naţional, cât şi internaţional a reprezentat un imbold în plus”, a spus pentru ZF Gabriel Chender, director general al MG Tec Industry, un executiv cu peste 20 de ani de experienţă în industria hârtiei şi a reciclării deşeurilor.

MG TEC Industry a aplicat pentru un ajutor de stat şi a primit recent acordul de finanţare în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea in­vestiţiilor cu impact major în economie (807/2014).

Compania va primi un ajutor de stat de 150,1 mil. lei pentru o investiţie totală de 372,8. Restul de 60% din investiţie va fi acoperită din credite bancare. Compania va investi în utilaje de producţie de ultimă generaţie şi va crea ca urmare a implementării acestui proiect 360 de locuri de muncă noi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Canah din Salonta, singura fabrică din Europa care produce produse bio din seminţe de cânepă, afaceri pe peste 5 mil. euro

Articolul următor

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj - Deva, deschise traficului în primăvară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share