Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Directoarea Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice „Dr. Carl Wolff”, următorul Ambasador al Sibiului

Ortrun Rhein, directoarea Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice „Dr. Carl Wolff”, este următorul Ambasador al Sibiului, un titlu onorific inițiat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), scrie Sibiu100.ro.

Pentru titlul de ”Ambasador al Sibiului” din acest an a fost aleasă Ortrun Rhein, pentru activitatea sa la Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu. Din anul 2016, centrul are în atenţie și îngrijirea pacienţilor minori a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ, fiind primul și singurul Hospice din România exclusiv pentru copii, cu îngrijire permanentă. Hospice-ul face parte din Asociaţia „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A. din România.

”Nu este un nume pe care să-l auzi și să-l vezi peste tot, vorbim de o persoană discretă despre care chiar se poate spune că munca vorbește în numele ei. Pentru noi, Ortrun Rhein este un exemplu din mai multe puncte de vedere. Fără să ocolim seriozitatea, tenacitatea, anduranța de care dă dovadă, faptul că s-a dedicat ajutorării celor care au rămas fără puteri de a mai lupta cu boala, pentru noi a fost impresionant. Deși vorbim de acțiuni aparent simple și umane, acestea contează enorm pentru cei ce ajung în centrul condus de dna. Ortrun Rhein.”, a declarat președintele AIOS, Tudor Șt. Popa.

Centrul „Dr. Carl Wolff” a fost deschis în urmă cu 20 de ani, ca un azil de bătrâni ce oferea îngrijire permanentă seniorilor. Construcția Centrului de Îngrijire Paleativă „Hospice” a început în anul 2005, în spatele Căminului Spital „Dr. Carl Wolff”, în urma unei donații primite din străinătate, iar în anul 2016 s-a deschis Hospice-ul dedicat exclusiv copiilor. Până acum, în azilul pentru vârstnici au fost îngrijite peste 400 de persoane iar în cele două Hospice-uri, numărul pacienților trece de 3.000.

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), inițiatoarea proiectului Gala AIOS prin care se oferă anual distincția de Ambasador al Sibiului, funcționează din anul 2010 și și-a propus să devină continuitoarea asociației cu același nume, înființată în anul 1879. Atunci, mai mulţi oameni de afaceri si intelectuali ai Sibiului, cu toţii parte a elitei locale, înfiinţează „Societatea pentru Înfrumuseţarea Oraşului”. Scopul acestei Societăţi era de a ajuta administraţia prin proiectele sale, prin lobby-ul său, prin finanţele sale.

Din cadrul AIOS fac pare oameni de afaceri, cercetători, profesori, avocaţi, politicieni, jurnalişti, arhitecți ş.a. Printre evenimentele organizate de AIOS se pot enumera ”Orașul Artiștilor”, ”Zilele Vecinătății”, ”Serile Sibiului”, ”Mari Sibieni”, ”Sibiu, orașul copiilor”, etc.

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului a mai desemnat în trecut titlul de „Ambasadori ai Sibiului” omului de afaceri Mircea Bulboacă, artiștilor Lia și Dan Perjovschi, jurnalistului Emil Hurezeanu și fostului consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Transilvania din Brașov a primit ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer” din partea Președintelui României

Articolul următor

Oradea își păstrează ratingul Fitch de oraș recomandat investițiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share