Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj Napoca: Proiect integrat tren metropolitan-metrou, chiar și cu finanțare europeană

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a declarat la un post de radio că trenul metropolitan și metroul fac parte dintr-un proiect integrat și că există șanse mari pentru accesarea unor fonduri europene.

„Lucrăm la proiectul trenului metropolitan și metrou. Cele două fac parte dintr-un proiect integrat. În afara Clujului vorbim de tren metropolitan, în interior de metrou. Vom realiza un parteneriat cu primăriile din Gilău, Florești, Baciu și Apahida, în prima etapă, după aceea vom merge spre Jucu, până spre Dej, pentru a realiza acest proiect integrat, tren metropolitan-metrou.

Așa cum arată lucrurile azi chiar și fonduri europene vor fi accesibile pentru obținerea finanțării acestui proiect.

Mă bucur de deschiderea pe care am întâlnit-o la toate autoritățile, la președintele Consiliului Județean, dar și la primarii din zonă.”, a spus edilul Clujului.

Primarul a oferit câteva detalii și despre planurile de viitor a trenului metropolitan și a metroului.

„Trenul metropolitan va asigura o mobilitate alternativă. Vom veni cu trenul metropolitan din afara Clujului, tren de suprafață, la intrarea în Cluj va avea loc o intrare subterană de metrou, care va veni în zona centrală și ne gândim pe viitor la extensia metroului și spre zonele de dezvoltare precum Sopor, Borhanci.

Culoarul de cale ferată va fi o șansă uriașă pentru dezvoltarea zonei de nord a Clujului, iar pe tot culoarul de cale ferată vor apărea stații care vor permite ca de la acestea, cu transportul în comun, să ajungi în orice parte a orașului și evident să realizăm conexiunea cu aeroportul.

Aceste proiecte sunt în lucru, în diverse faze cu o șansă mare de a utiliza resurse europene”, a spus Emil Boc la Realitatea FM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

UBB, singura universitate românească inclusă în cel mai recent clasament Times Higher Education

Articolul următor

Municipalitatea recurge la o firmă de profil pentru stabilirea brandului de destinație Oradea. Sprijin și din partea reprezentanților businessurilor locale

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share