Transilvania Business
Fonduri Europene Ultimele stiri

Corina Crețu, explicații: 27 de miliarde de euro, la dispoziția României

Corina Crețu a explicat ce se va întâmpla după 2020, când se va termina perioada financiară de sprijin, din partea CE, pentru România.

Corina Crețu a anunțat că există deja o propunere pentru bugetul 2021-2027, perioadă în care se vor pune la dispoziția României 27 de miliarde de euro.

“Comisia Europeană va fi alături de România și după 2020. În propunerea noastră pentru bugetul 2021-2027, România are alocate 27 miliarde de euro prin politica de coeziune, ceea ce înseamnă cu 8% în plus față de actuala perioadă; iar la nivel național, aceasta reprezintă o creștere cu 13% a ajutorului financiar pentru fiecare cetățean român.

Așa cum am transmis și azi, în cadrul lucrărilor comune, este important să existe o tranziție ușoară între Președinția austriacă și cea română, pentru a putea începe cât mai curând negocierile inter-instituționale pe toate dosarele prioritare, inclusiv pe cel privind propunerea Comisiei pentru politica de coeziune de după 2020.

În încheiere aș dori să reafirm că atât eu personal, cât și Comisia Europeană, suntem gata să sprijinim cu tot ce putem autoritățile române pentru a avea o Președinție de succes”, a declarat Corina Crețu pentru ec.europa.eu.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Legea „Split TVA”, promulgată de președinte

Stefana Muresan

Un antreprenor din Iaşi a adunat 50 de producători din zona Moldovei pe o platformă care sprijină mărcile locale

redactia

Elevii de la școli din Cluj învață matematică și informatică în laboratoare Digitaliada

Ligia Voro

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More