Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB

Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică (FCIC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) a inaugurat miercuri un nou laborator didactic de nanotehnologie.

Laboratorul este dotat cu echipamente și instrumente noi de 25.000 de euro, care fac posibilă participarea studenților de la specializările chimie și inginerie chimică la laboratoare de nanotehnologie. Dotarea cu aparatele de măsurat și cu echipamente a fost realizată de FCIC cu ajutorul unei finanțări obținute din partea fundației Pallas Athene Domus Educationis Alapitvany (Ungaria).

La inaugurarea acestui laborator au fost prezenți Anna Soos, prorector al UBB, Gabriela Nemes, decan al FCIC, Reka Barabas, prodecan al FCIC, și membrii consiliului de conducere a facultății.

„Aici se vor desfășura activitățile de laborator din cadrul programului master în limba maghiară, chimia şi ingineria nano şi biomaterialelor. Punem accent mare pe partea practică a programelor de studiu, care este chiar cerută de studenții noștri. E important să existe astfel de spații unde studenții vor putea efectua de la alfa la omega, în mod autonom, sintezele de materiale studiate, sub coordonarea profesorilor.

În noul laborator toate mijloacele sunt asigurate ceea ce privește activitățile individuale sau de grup. Laboratorul va fi folosit pentru activitățile de cercetare, având în vedere că programul de studii de master se leagă strâns de direcțiile de cercetare ale facultății”, a declarat prodecanul facultății.

Laboratorul este dotat cu echipamente și instrumente precum: balanțe analitice, agitatoare magnetice cu control electronic al vitezei de agitare și al temperaturii pentru sinteza materialelor, băi de apă cu ultrasunete (pentru dispersarea nano-aditivilor; pH metru, băi de apă termostatată, compresor de mare putere pentru pistolul tip MasterJet marca Saint-Gobain.

Noul laborator didactic va fi folosit de studenții masteranzi ai liniilor române și maghiare în cadrul desfășurării activităților specifice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Guvernul de la Chişinău, măsuri pentru a facilita intrarea pe piaţa locală a investitorilor străini

Articolul următor

Corina Crețu, explicații: 27 de miliarde de euro, la dispoziția României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share