Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul de la Chişinău, măsuri pentru a facilita intrarea pe piaţa locală a investitorilor străini

Guvernul de la Chişinău a adoptat mai multe măsuri pentru a facilita intrarea pe piaţa locală a investitorilor străini, care au nevoie de o singură zi şi de doar patru formalităţi pentru a înfiinţa o firmă, se arată într-un comunicat al Agenţiei de Investiţii a Republicii Moldova.

În cadrul celei de-a cincea ediţii a forumului anual de afaceri Moldova Business Week, autorităţile de la Chişinău au transmis oamenilor de afaceri mesajul că sunt bineveniţi să investească în Republica Moldova. Printre măsurile întreprinse pentru crearea unui mediu investiţional prielnic se regăsesc optimizarea impozitelor şi taxelor fiscale aferente activităţii de antreprenoriat, reducerea numărului de instituţii cu funcţii de control, reorganizarea Serviciului Vamal şi Fiscal, precum şi dezvoltarea proiectelor investiţionale în cadrul zonelor economice libere şi a parcurilor IT. Rezultatul acestor măsuri fac din Republica Moldova o ţară atractivă şi o punte strategică pentru investitorii dintre Est şi Vest, se mai arată în comunicat.

‘Guvernul Republicii Moldova este un partener de încredere şi un prieten al oamenilor de afaceri. În aces sens, am implementat o serie de reforme orientate spre eficientizarea condiţiilor de derulare a afacerilor şi rezultatele deja pot fi observate, iar cifrele sunt cele mai bune argumente. De 3 ani avem o economie stabilă, o creştere economică constantă, care a ajuns la 5,2% pentru prima jumătate de an – un indicator bun pentru ţările din regiune, avem un excedent bugetar de 2 miliarde lei. Astăzi în ţara noastră este mai simplu să lansezi afaceri, ai nevoie de o singură zi şi de 4 formalităţi. Cei care vor să investească trebuie să ştie că Republica Moldova este o ţară tânără, dar care creşte şi evoluează ferm. Eu vă invit să investiţi şi să creşteţi în Republica Moldova’, a declarat Pavel Filip, prim-ministru al Republicii Moldova, citat în comunicat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ROMSILVA oferă spre vânzare peste 65000 de pomi autohtoni de Crăciun

Articolul următor

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share