Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

Producătorul de transformatoare electrice Retrasib, parte a grupului SGB-SMIT din Germania, derulează investiţii de 2,2 mil. euro în creşterea producţiei în fabrica din Sibiu. Compania estimează afaceri de aproximativ 27 mil. euro pentru 2018, în uşoară creştere faţă de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

În fabrica de la Sibiu se produc transfor­ma­toare de putere medie şi înaltă, unitatea de pro­ducţie având peste 200 de angajaţi. Circa 65% din producţie merge pe piaţa locală, iar restul la ex­port, în ţări precum Spania, Irlanda, Dane­mar­ca, Suedia sau Ungaria.

În 2017, fabrica de la Sibiu a produs 23 de trans­formatoare, anul acesta estimările fiind de 36 de transforma­toa­re. Preţul unui transfor­ma­tor porneşte de 250.000 de euro şi poate ajunge la 2 mi­lioane de euro, în funcţie de putere.

Printre clienţii Retrasib se numără compa­nii precum firmele de distribuţie ale Enel, dar şi CEZ, Electrica, Transelectrica, Hidroelectrica, E.ON şi alţii. Doar Enel a cum­părat aproxi­ma­tiv 20 de transformatoare de la Retrasib ca parte a procesului de modernizare a mai multor staţii de transformare.

Compania Retrasib a fost fondată în 1895, iar până în 1956 se ocupa doar de reparaţia de transformatoare. La mijlocul anilor ’50, a fost produs primul transformator sub numele Retrasib, iar actuala fabrică se întinde pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, fiind deschisă în 2010. Din 2014, Retrasib a devenit parte a grupului german SGB-SMIT. În România mai există două fabrici de transformatoare de putere mare, Electroputere Craiova şi Elerom.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

Articolul următor

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share