Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord de colaborare semnat de CCIAT și Hong Kong Trade Development Council

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș a semnat un acord de colaborare cu Hong Kong Trade Development Council. Totodată a fost stabilită și o agendă de lucru între cele două părți.

Semnarea acestui parteneriat inter-instituțional s-a născut urmarea vizitei la CCIAT a reprezentantilor Biroului de Consultanță Regională a HKTDC din Budapesta, ce a avut ca scop prezentarea activitatii HKTDC, a calendarului anual de târguri și expoziții sectoriale și a programelor de sponsorizare.

Totodată marți, 4 decembrie, a avut loc la Timișoara, primului seminar de prezentare a oportunitatilor de afaceri cu Hong Kong – eveniment ce a reunit peste 70 de agenti economici.

In discuția de miercuri, 5 decembrie, care a precedat semnarii convenției de colaborare, a fost convenita si o agenda de lucru comuna care prevede participarea firmelor timisene la o misiune economica de vizitare a unui targ sectorial din Hong Kong, in aprilie 2019, si organizarea unui forum de afaceri bilateral la CRAFT, in Sem. II 2019.

”Pentru noi este foarte importantă această vizită. Este pentru prima dată când avem o întâlnire cu conducerea unei organizații la un așa mare nivel, mai ales că astăzi a fost prezentă doamna director pentru Germania și Europa de Est. Așa cum știți vizita nu a fost doar protocolară, am mers până am ajuns la o agendă de lucru. Deja este programat pentru anul viitor în aprilie, o misiune economică în Hong Kong, unde avem facilități pentru firmele românești, pentru start-up-uri, au facilități de transport și cazare gratuită la expoziția din aprilie, iar firmele care sunt cu vechime sunt facilități privind doar cazarea și la transport se face un discount. Am încercat să ne aduce aportul ieri la seminar și s-a văzut că firmele timișene sunt interesate să pătrundă pe piața din Asia și de ce nu să atragem investiții în județul nostru”, a spus Florica Chiriță, directorul executiv al CCIAT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dragoș Stanca - Publisherii europeni confruntă Google și Facebook: lupta ”scrisorilor deschise” și rolul României în această dispută

Articolul următor

Muzeul istoriei evreilor din Oradea și Bihor, inaugurat în ultima sinagogă construită în oraș, acum 94 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share