Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autoliv vrea să atragă zeci de ingineri de dezvoltare și testare software pentru noua divizie de electronice de la Brașov

Liderul mondial în domeniul siguranței auto și-a propus creșterea nivelului de expertiză pentru Tech Center-ul său din Brașov. Astfel, celor peste 450 de ingineri care dezvoltă și testează soluții de siguranță pasivă pentru majoritatea producătorilor auto de pe glob, li se vor alătura noi colegi ce își vor concentra eforturile în vederea inovării și dezvoltării sistemelor electronice de siguranță din zona de Passive Safety, anunță hotnews.ro.

RBE (Romania Brașov Electronics) caută ingineri de dezvoltare și testare software și are drept prim proiect dezvoltarea unor inovații din domeniul Pre-Pretensioner, sistemul responsabil pentru funcții inteligente ale centurii de siguranță, prin care sunt folosite informații primite de la senzori pentru a reține în scaun ocupantul, chiar și înainte de o coliziune iminentă. Echipa de la Brașov coordonează proiectele europene din domeniu, din fază de cotare și până la livrarea la client, totodată este leading tech center pe zona de aplicații electronice.

Odată cu completarea echipei la începutul anului 2019, activitatea inovativă se va extinde în zona de ”Active Seatbelts” – cu proiecte precum încorporarea unui sistem de vibrații în centură pentru diverse atenționări, de exemplu la depășirea marcajelor – dar și în zona de ”Steering Wheels”, cu aplicații inovative integrate în volanele autoturismelor, notează sursa citată.

După desprinderea oficială a entității Veoneer, reprezentată de fostele divizii Autoliv din Timișoara și Iași, noua divizie RBE va beneficia de îndrumarea colegilor cu experiență care au ales să facă mutarea din Timișoara în Brașov.

Inginerii Autoliv dezvoltă soluții bazate pe cercetare multi-disciplinară. Capabilitățile senzoriale ale vehiculelor trebuie încorporate astfel încât acestea să țină cont atât de contextul rutier, cât și de starea șoferului, atunci când răspund unor evenimente din trafic.

Pe lângă echipele de ingineri de dezvoltare și testare softwaredeja existente, în structura diviziei de la Brașov urmează să se alăture Project Manageri, dar și specialiști în zona de Quality Assurance, pentru a asigura integritatea portofoliului de activități.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto din lume.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ReConnecting People Party & Networking în 13 decembrie la Chios Social Lounge, Cluj-Napoca

Articolul următor

Alianța Vestului devine oficială. Parteneriat regional unic pentru infrastructură și interconectare cu bani europeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share