Auto Ultimele stiri

Taxa auto 2019 va fi plătită de toţi proprietarii de maşini

Proprietarii de autoturisme vor plăti, începând din 2019, anual, o taxă de poluare care va fi calculată în funcție de vechimea mașinii, norma de poluare, dar și capacitata cilindrică.

Viitoarea taxă pe care proprietarii de autovehicule înmatriculate în România o vor plăti se va aplica nu doar autovehiculelor mai vechi de zece ani, ci tututor mașinilor poluante și va avea mai multe componente, care nu vor intra concomitent în vigoare la 1 ianuarie 2019, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, informează a1.ro.

Aceasta se referă la taxă ca la o „contribuție„ pe care cetățenii o plătesc în baza principiului conform căruia poluatorul plătește.

„Așa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă.

În schimb, am susținut și susțin în continuare că poluatorul plătește și nu numai în cazul emisiilor de CO2, și în cazul deșeurilor și în celellate cazuri, cel care poluează trebuie să plătească.

În interiorul grupului de lucru din care fac parte specialiști ai Ministerului Mediului, Administrației Fondului de Mediu, ai RAR-ului, Ministerului Transporturilor, Finanțelor (…) s-a încercat să se găsească o formă finală consultând cei doi producători de autovehicule din România și cei care în decursul anilor au reușit să ne îndrume fiind specialiști în domeniu și care la ora actuală au diverse firme de consultanță, astfel încât să nu găsim o formă a unei eventuale contribuții pe care cetățeanul ar trebui să o plătească atunci când emisiile de CO 2 ar trebui depășite, când cilindreea folosită la autovehicul are o anumită capacitate care poate s producă emisii și norma de poluare.

Forma finală se apropie. Ne dorim ca pentru a putea să fie implementată această contribuție să aibă loc și faza de informare a cetățenilor, și poate includerea în acest program a unei perioade de grație pentru acomodare,

Informare și acomodare înseamnă și să poată da posibilitatea cetățenilor să poată, într-un timp mai scurt sau mai lung, să ia o decizie cu propriul autovehicul care este mai vechi e zece ani și care poluează. În felul acesta le dăm posibilitate să își achiziționeze un autovehicul nepoluant„ a spus Grațiela Gavrilescu.

Potrivit reprezentanților din Ministerul Mediului, cuantumul taxei crește odată cu vechimea mașinii, cu tipul de combustibil și capacitatea cilindrică, astfel încât românii să nu mai fie deloc tentați să țină autoturismele diesel mai vechi de 10 ani, cu motor mare.

Peste acest prag, probabil, taxa anuală de poluare va fi considerabilă, se așteaptă analiștii, care avansează inclusiv sume de peste 1.000 lei pentru mașinile foarte poluante (non-euro).

De asemenea, cel mai probabil, noua taxă va fi plătită anual, urmând a fi inclusă în impozitului datorat pentru mijloacele de transport.

Related posts

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

La un deceniu de activitate, compania Azets a ajuns la 700 de angajați în centrele din Sibiu, Alba-Iulia, Timișoara și Brașov

Stefana Muresan

Zalăul a investit 37 de milioane de euro în proiecte de mediu

Nora Dumitrescu

Controlat de electronică: Continental a lansat primul vehicul fără șofer cu 50 de ani în urmă

redactia

mömax deschide săptămâna viitoare un magazin la Oradea

Traian Dan

ASF a publicat primul raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare

Ligia Voro

ASF a distribuit, alături de CNAB, Ghidul Asigurărilor de Călătorie

Ligia Voro

Investiţiile străine directe au scăzut în primele 9 luni ale anului

Papuc Irina

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Nora Dumitrescu

Conferința PRIA Aviation va avea loc la Aeroportul Tuzla în 13 iulie 2018 în deschiderea prestigiosului Show aviatic AEROMANIA

Stefana Muresan

Desant german în Transilvania. “Aici se face adevăratul business”

redactia

S-a aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari

Traian Dan

Grecii de la Ellinair au operat primul zbor de la Cluj

Nora Dumitrescu

Clusterele din Transilvania vor să modifice politicile guvernamentale

Nora Dumitrescu

Draexlmaier produce la Codlea interioerele pentru Maserati

Stefana Muresan

Ce își doresc zălăuanii: să scape de rablele abandonate

Nora Dumitrescu

2 milioane de turiști în anul 2021 pentru România cu ajutorul Diasporei

Traian Dan

Au intrat în vigoare noile în taximetrie: pasagerii stau doar în spate

Nora Dumitrescu

Olandezii de la Aegon vor finanța baschetul clujean

Nora Dumitrescu

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

Prețurile apartamentelor din Cluj, mai mari cu 6,5%

Stefana Muresan

Farmec – afaceri de peste 50 milioane euro în 2018. Produsele, comercializate în peste 30 de state

Stefana Muresan

Cu o povară birocratică mai puțin: Firmele cu afaceri de până la 1 milion de euro ar putea scăpa de obligația de a depune declarații semestriale

Ion Surdu

Sibienii de la Elrond, premiați la Gala NOCASH. Lansarea Apple Pay, votată premiera anului 2019

Ion Surdu

Leave a Comment