Investitii Turism Ultimele stiri

Pârtiile din Munții Banatului îi fac pe schiori să uite de Poiana Brașov, Rânca, Straja și Kopaonik

Zeci de milioane de euro urmează să fie cheltuiți de administrațiile publice, dar și de investitori privați pentru amenajarea unor pârtii noi de schi pe Muntele Semenic și pe Muntele Mic, pârtii ce însumează zeci de kilometri, totul făcând parte dintr-o strategie care va avea ca finalitate realizarea celui mai mare domeniu schiabil din România și nu numai.

Dacă astăzi iubitorii sporturilor de iarnă stau ore întregi la coadă în drum spre Poiana Brașov, Straja sau Rânca, ori parcurg sute de kilometri până în Serbia, la Kopaonik sau în Austria, în scurt timp Munții Banatului ar putea fi, prin Semenic și Muntele Mic, principalele puncte de atracție, informează expressdebanat.ro.

Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița și Primăria Văliug au dezvăluit deja detaliile cele mai importante legate de proiectul care tocmai a primit avizul Ministerului Turismului, privind dezvoltarea zonei Semenic-Crivaia. În primă fază, vor coborî de pe Semenic până la Văliug două pârtii. Un total de aproximativ 8 kilometri. Totodată, se va instala o instalație de tip telegondolă, care va funcționa pe toată durata anului și se vor amplasa instalații pentru înzăpezire care vor fi alimentate dintr-un lac de acumulare. La baza pârtiilor se vor ridica mai multe construcții, centre de închiriat echipament, restaurante și tot ceea ce este necesar pentru o infrastructură turistică modernă. În plus, va apărea o parcare generoasă. În faza imediat următoare, alte două pârtii ar trebui să coboare pe partea cealaltă a muntelui, spre Drumul European 6. Astfel se va ajunge la vreo 20 de kilometri de pârtie numai în Semenic.

„Poate că mi-aș dori chiar un proiect mult mai mare pe Muntele Mic, eu fiind din zonă. În masterplanul de la Ministerul Turismului sunt și proiecte de dezvoltare a zonei Muntelui Mic. În cadrul masterplanului, exact ce facem pentru Semenic încercăm să facem și pentru Muntele Mic”, a precizat, pentru publicatia citată, Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Muntele Mic urmează să fie legat de Poiana Mărului, locul unde se spune că se respiră cel mai curat aer din lume, o zonă de o frumusețe rar întâlnită.

Ce înseamnă toate acestea pentru Caraș-Severin?! O dezvoltare la care puțini sperau. Primarul Reșiței, Nelu Popa, cel mai bogat om din județ conform unei clasificări Forbes de acum câțiva ani, a dat câteva exemple: „Pe Semenic, pe 20 de km de pârtii poți să ai liniștit 5.000 până la 7.000 de schiori zilnic. Instalațiile fac față și atunci ideea este să ai suficientă suprafață pe care să schiezi, ca să nu o deteriorezi foarte repede, pentru că dacă nu ai pârtii suficiente și te duci pe aceeași pârtie, în trei ore ai făcut-o praf. În sistemul ăsta, din calculele făcute rezultă că acest domeniu schiabil va putea genera circa 2.000 de locuri de muncă directe și câteva mii în orizontală. Adică, noi avem acum în zonă circa 1.500 de paturi, va trebui să se construiască alte 3.000 de paturi, care înseamnă în orizontală inimaginabil, geamuri, gresie, ciment, beton, fier, construcții, manoperă. Dar acele capacități de cazare vor genera ele însele circa 2.000 de locuri de muncă”.

Related posts

Strabag muncește la capacitate maximă pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Depozitul urban neconform de deșeuri de la Dej, închis și ecologizat

Ligia Voro

IAR Ghimbav reia producţia de elicoptere

Stefana Muresan

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

Ministrul Mediului de Afaceri: 1.401 planuri de afaceri depuse în aplicația Start-Up Nation 2018, la aproape trei ore de la lansare

redactia

Transportatorul sălăjean Tur Cento a decis să reia traficul interjudețean

Nora Dumitrescu

Aproape 22 milioane de lei pentru depozite neconforme din Brașov

Ligia Voro

Peşterile Farcu şi Meziad se redeschid pentru vizitatori, sâmbătă, 6 iunie

Traian Dan

FESTIVITATE ANIVERSARĂ LA USAMV CLUJ-NAPOCA: O JUMĂTATE DE SECOL DE VIAȚĂ PENTRU FACULTATEA DE ZOOTEHNIE ȘI BIOTEHNOLOGII

Stefana Muresan

Românii cer Europei sprijin pentru piața vinurilor

Nora Dumitrescu

Bihor: Licitație pentru construirea a trei bazine didactice de înot

Stefana Muresan

Licitație internațională pentru drumul ce va lega Oradea de Autostrada A3

Traian Dan

Centrala de la Iernut a Romgaz, fără executanți

Ligia Voro

Gala Dezvoltării Durabile și-a desemnat campionii dezvoltării durabile

Traian Dan

Etapele construirii Autostrăzii Unirii

Stefana Muresan

Colaborarea e cuvântul cheie: mediul de afaceri transilvănean a devenit un ecosistem

Ligia Voro

La Cluj-Napoca, nu îţi mai baţi capul cum plăteşti biletul

Ligia Voro

Diferit și Starcom vor moderniza Piața Blaga cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

Magazinul București din centrul Capitalei va fi livrat integral la finalul lui 2019

Ligia Voro

Cercetare & Dezvoltare la cel mai înalt nivel: Schaeffler deschide un nou Centru de Testare în Brașov

Nicolae Pop

Braşov: Licitaţie pentru 20 de autobuze hibrid şi 32 de autobuze electrice

Stefana Muresan

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în creștere

Papuc Irina

S-a lansat ediția a X-a a „Burselor Telekom”

Traian Dan

Leave a Comment