Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

Astăzi se lansează Deva 750, un proiect care se va derula pe întreaga perioadă a anului 2019, când aniversăm 750 de ani de la prima atestare documentare a orașului nostru.

Suntem siguri că avem mult mai multe motive să sărbătorim orașul și pe locuitorii săi, dar vrem ca toți devenii să fie conștienți măcar de primele 750 de motive. Împreună, vrem să descoperim de ce ne iubim orașul și de ce încercăm să-l facem mai bun, să-l respectăm și să ne respectăm între noi.

Proiectul Deva 750 nu este și nu va fi niciodată un proiect politic. Este un proiect prin care ne propunem acțiuni civice, educative, sociale, culturale și sportive, pe care să le organizăm și să le desfășurăm împreună cu toți cei care doresc să ni se alăture, pe parcursul întregului an viitor.

Proiectul Deva 750, inițiat de Asociația D.E.V.A., este derulat de o echipă condusă de managerul de proiect Cătălin Hosu, împreună cu managerul de proiecte video Colin Hamilton și cu managerul de proiecte foto Adam Petto. Ambii sunt cetățeni străini, dar sunt și niște profesioniști de excepție care iubesc orașul în care s-au stabilit. Îi invităm lângă noi pe toți cei care doresc și pot să ajute: cetățeni, organizații, firme, instituții. Cu toții putem contribui la sărbătoarea Devei, ca voluntari, sponsori sau parteneri.

Astăzi, anunțăm și prima acțiune a proiectului. Este vorba de o acțiune de plantare. Vrem ca, de oriunde s-ar apropia cineva de orașul nostru, să vadă numărul 750 format din arbori, așa cum s-a întâmplat acum 50 de ani, pe dealul de la intrarea în Deva dinspre Sântuhalm, cunoscut, de atunci încoace, ca „Dealul 700”. Împreună cu partenerii noștri, suntem în curs de identificare a zonei celei mai potrivite – ne dorim o zonă care să fie vizibilă de pe autostradă, indiferent de direcția de deplasare. Odată ce ne vom hotărî asupra zonei, vom stabili și care este specia care va fi plantată.

O altă acțiune pe care vrem s-o inițiem cât de curând este aceea de a aduna 750 de imagini frumoase și reprezentative cu Deva, pentru un album aniversar, de colecție.

Avem foarte mult entuziasm și foarte multe idei. Încet-încet, le vom face cunoscute pe toate. Până atunci vă invităm să rămâneți alături de noi pe paginile online ale proiectului: site-ul www.deva750.ro (disponibilă în cel mai scurt timp) și pagina de facebook Deva 750 (disponibilă începând de astăzi).

Foto: Adam Petto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

Articolul următor

Corneliu Florin Buicu: Primele 300 de noi ambulanțe, distribuite către serviciile de urgență din țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share