Hunedoara Ultimele stiri

750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

- Proiect Deva750 foto2 960x640 - 750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

Astăzi se lansează Deva 750, un proiect care se va derula pe întreaga perioadă a anului 2019, când aniversăm 750 de ani de la prima atestare documentare a orașului nostru.

Suntem siguri că avem mult mai multe motive să sărbătorim orașul și pe locuitorii săi, dar vrem ca toți devenii să fie conștienți măcar de primele 750 de motive. Împreună, vrem să descoperim de ce ne iubim orașul și de ce încercăm să-l facem mai bun, să-l respectăm și să ne respectăm între noi.

Proiectul Deva 750 nu este și nu va fi niciodată un proiect politic. Este un proiect prin care ne propunem acțiuni civice, educative, sociale, culturale și sportive, pe care să le organizăm și să le desfășurăm împreună cu toți cei care doresc să ni se alăture, pe parcursul întregului an viitor.

Proiectul Deva 750, inițiat de Asociația D.E.V.A., este derulat de o echipă condusă de managerul de proiect Cătălin Hosu, împreună cu managerul de proiecte video Colin Hamilton și cu managerul de proiecte foto Adam Petto. Ambii sunt cetățeni străini, dar sunt și niște profesioniști de excepție care iubesc orașul în care s-au stabilit. Îi invităm lângă noi pe toți cei care doresc și pot să ajute: cetățeni, organizații, firme, instituții. Cu toții putem contribui la sărbătoarea Devei, ca voluntari, sponsori sau parteneri.

Astăzi, anunțăm și prima acțiune a proiectului. Este vorba de o acțiune de plantare. Vrem ca, de oriunde s-ar apropia cineva de orașul nostru, să vadă numărul 750 format din arbori, așa cum s-a întâmplat acum 50 de ani, pe dealul de la intrarea în Deva dinspre Sântuhalm, cunoscut, de atunci încoace, ca „Dealul 700”. Împreună cu partenerii noștri, suntem în curs de identificare a zonei celei mai potrivite – ne dorim o zonă care să fie vizibilă de pe autostradă, indiferent de direcția de deplasare. Odată ce ne vom hotărî asupra zonei, vom stabili și care este specia care va fi plantată.

O altă acțiune pe care vrem s-o inițiem cât de curând este aceea de a aduna 750 de imagini frumoase și reprezentative cu Deva, pentru un album aniversar, de colecție.

Avem foarte mult entuziasm și foarte multe idei. Încet-încet, le vom face cunoscute pe toate. Până atunci vă invităm să rămâneți alături de noi pe paginile online ale proiectului: site-ul www.deva750.ro (disponibilă în cel mai scurt timp) și pagina de facebook Deva 750 (disponibilă începând de astăzi).

Foto: Adam Petto

Related posts

Ministrul Economiei: România discută la Bruxelles despre un pachet de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de euro

Ion Surdu

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Asociația Dental Office Managers: Plan de business în stomatologie? Da, motivează oamenii și facilitează accesul la cele mai noi tehnologii.

Stefana Muresan

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

redactia

Fondul suveran de investiții din Abu Dhabi și-a redus participația deținută la unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Intervenţii în premieră la Spitalul Alba Iulia. Pacienţi cu AVC ischemic acut trataţi prin tromboliză intravenoasă

Stefana Muresan

Facultatea de Chimie a Universității Politehnica Timișoara se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni

Stefana Muresan

S-au deschis înscrierile la Startarium PitchDay 2019

Ligia Voro

Autostrada Transilvania, accelerată din birourile de la București

Nora Dumitrescu

Aeroportul Cluj: 2.782.401 de călătorii au avut loc în 2018, crestere cu 3,5%

redactia

Clarvision™ Reinvent – Împreună inovăm business-ul românesc 

Ligia Voro

Grupul Banca Transilvania și-a mai trimis o companie la bursă

Nora Dumitrescu

Tot ce trebuie să știi despre iCEE.fest 2018, festivalul de digital & online care a transformat Bucureștiul, pentru două zile, în capitala europeană a Internetului

redactia

Complexul muzeal Horea, pe lista investițiilor CJ Alba

Stefana Muresan

Hidroelectrica va moderniza hidroagregatul nr. 2 CHE Dăești

Ligia Voro

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

Curse charter de la Oradea spre Grecia, Tunisia, Turcia şi Egipt

Traian Dan

Tirrena, Astaldi şi Strabag, constructorii care au avansat cel mai mult în ultima lună

Stefana Muresan

INCESA, hub modern de cercetare la Craiova realizat cu fonduri europene, investiție de 10 mil. euro

Stefana Muresan

CJ Cluj: 16 certificate de urbanism emise pentru modernizarea a 100 de km de drumuri județene

Stefana Muresan

UBB organizează pentru liceeni concursuri care pot înlocui examenul de admitere

redactia

Ambasadorul Chinei a adunat 100 de oameni din afaceri din Maramureș

Nora Dumitrescu

BNR anunță rezultatele analizei soldurilor și fluxurilor conturilor financiare ale administrației publice în trimestrul III al 2019

Papuc Irina

Leave a Comment