Cluj Infrastructura Ultimele stiri

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca a investit 3 milioane de euro pentru două noi porţi de îmbarcare. Potrivit conducerii aeroportului, prin această investiţie, practic spaţiul pentru îmbarcări externe s-a dublat.

“Ne bucurăm că putem asigura condiţii civilizate pasagerilor. Permanent ne străduim ca aceste capacităţi să fie cât mai bune. Apreciem şi mulţumim Consiliului Judeţean Cluj care a investit sume enorme şi ne-a sprijinit. Am ajuns la aproape 3 milioane de pasageri, un profit semnificativ. Anul viitor, odată cu finalizarea anului financiar, sperăm să anunţăm aceleaşi rezultate bune şi acelaşi profit. Acest spaţiu are o suprafaţă de peste 1000 de metri pătraţi, este o dublare a suprafeţei pentru îmbarcări externe. Prin această investiţie, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a reuşit dublarea spaţiilor pentru plecări externe. Dacă anul acesta au trecut 1,2 milioane pasageri, mă refer doar pe extern, acum avem condiţii corespunzătoare. La parter avem 1.000 de metri pătraţi, este vorba de două porţi de îmbarcare cu o surafaţă tot de 1.000 de metri pătraţi, vom avea capacitate suficientă pentru rmătorii ani. Ne bucurăm că putem să contribuim pentru îmbunătăţirea experienţei pasagerilor. Consiliul Judeţean Cluj a făcut un efort deosebit pentru modernizarea acestui aeroport. Ne apropiem de 3 milioane de pasageri şi, de asemenea, şi în anul 2018 avem un profit semnificativ. Prin aeroport, pe lângă pasageri, cu cei care conduc şi cei care aşteaptă, au trecut peste 6 milioane de oameni. Peste 6 milioane vor trece anul viitor”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, citat de monitorulcj.ro.

Potrivit lui David Ciceo, aeroportul este pregătit pentru intrarea României în Schengen.

“În cazul în care România va intra în Schengen şi sperăm să intre cât mai repede, cel puţin în ceea ce priveşte aeroporturile, noi avem deja asigurate condiţiile corespunzătoare şi această zonă va fi în zona Schengen. Toate zborurile interne vor fi în această zonă. În ce priveşte Schengen noi suntem pregătiţi. Aeroportul este pregătit pentru intrarea României în Schengen, noi îndeplinim absolut toate condiţiile. Au fost auditaţi de către Comisia Europeană. Sperăm ca cel puţin în ce priveşte aeroporturile să se întâmple acest lucru cât mai repede. Va fi un mare avantaj şi pentru pasageri, şi pentru noi ca aeroport. În cazul în care vom intra în Schengen, toate zborurile interne vor fi în acest spaţiu. Avem şi multe zboruri non Schengen, dar pe lângă beneficiile pentru pasageri, aşteptăm intrarea în Schengen pentru că vor fi beneficii şi pentru transportul de marfă. Ar fi un impuls nu numai pentru aeroport, ci şi pentru economie”, a mai spus Ciceo.

Investiţia, care s-a ridicat la 3 milioane de euro, a fost făcută din veniturile proprii ale aeroportului.

“Planurile pe anul viitor sunt să începem o cale de rulare totală nouă, să continuăm cu planurile de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri. Avem nevoie de un nou terminal, de noi locuri de parcare pentru aeronave şi, de asemenea, sperăm să continue devierea râului Someş astfel încât să ajungem la o pistă de 3400 de metri. Legătura cu gara rămâne o prioritate şi sperăm să putem începe şi acest proiect. Având în vedere cele două porţi, având în vedere suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi, estimăm o capacitate de 75% creştere, cel puţin 900.000 de pasageri în plus. Vor fi condiţii civilizate. Într-adevăr, în această vară a fost puţin înghesuială, dar am pregătit între timp condiţiile necesare pentru pasageri”, a mai spus directorul aeroportului.

Foto: monitorulcj.ro

Related posts

Atenționare eJobs – tentativă de fraudă

Ligia Voro

Finanțare de până la 500.000 de euro pentru proiecte de mobilitate ale universităților

Traian Dan

Comerțul, serviciile și construcțiile, domenii în care merită investit în 2020

Traian Dan

HARTMANN se alătură proiectului myhive IRIDE | nineteen al IMMOFINANZ

Papuc Irina

De la EBS la NTT DATA. Propria rețetă de succes

Ligia Voro

Trei secțiuni din Autostrada Transilvania vor fi scoase la licitație

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Syngenta continuă să inoveze  

Ligia Voro

2020, an dificil pentru APTOR, dar în care s-a reușit atenuarea efectelor crizei

Traian Dan

POZITIV TB: Mihai Tătăran, manager general Avaelgo – „Analizăm cum va arăta lumea și investim în produse noi ce vor putea fi vândute în 6-12 luni din momentul acesta”

Ion Surdu

Mergeți la Cluj, recomandă jurnaliștii de la CNN

Ligia Voro

Clujenii de la Electroglobal, afaceri de 10 milioane euro în S1

Stefana Muresan

TM | UVT, parte al celui mai mare proiect de colaborare internațională din istoria științei

Vodafone România a lansat o platformă cu conținut despre tehnologie

Traian Dan

VGP începe dezvoltarea unui nou parc logistic în Brașov

Nicolae Pop

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

JYSK inaugurează al doilea magazin din Sibiu în parcul retail Zacaria, din zona vest

Ionut Oprea

Cum construim orașele viitorului în România?

Nicolae Pop

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Investiție de 24 milioane de euro la Vălenii de Munte, în noua fabrică a companiei Maspex, care produce Tymbark și Salatini

Papuc Irina

Neon Lighting va ilumina Zalăul cu 21 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea legii nr 227/2015 privind Codul Fiscal poate avea un efect negativ asupra economiei Românești, conducând la scăderea investițiilor străine și a creării locurilor de muncă

Ionut Oprea

Abonamente digitale la spatii de lucru, oriunde?

Ionut Oprea

P3: Preocuparea pentru spațiile verzi, parte integrantă a dezvoltării industriale  

Ligia Voro

Trei curse externe noi, deschise de Blue Air la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Leave a Comment